Δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα στον τελικό κυπέλλου, ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για το πως πρέπει να προσεγγίσει το παιχνίδι η ΑΕΚ.

Έμειναν 90 αγωνιστικά λεπτά για να πούμε αντίο στη φετινή ποδοσφαιρική σεζόν, με την ΑΕΚ να έχει ήδη πραγματοποιήσει τη δική της υπέρβαση, επιστρέφοντας στον θρόνο της πρωταθλήτριας έπειτα από 24 χρόνια. Το γεγονός αυτό είναι από μόνο του ικανό να χαρακτηρίσει επιτυχημένη τη φετινή σεζόν για τους “κιτρινόμαυρους” οι οποίοι, κατά την ταπεινή μας άποψη, αποτέλεσαν την πιο σταθερή σε απόδοση ομάδα από το προηγούμενο καλοκαίρι μέχρι και τη στιγμή της μαθηματικής κατάκτησης του τίτλου. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική πορεία στο Europa League, ως τους “32” του θεσμού όταν και η ΑΕΚ αποκλείστηκε αήττητη, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι μιλάμε για μια εκ των πιο επιτυχημένων, ή ενδεχομένως την πιο επιτυχημένη σεζόν στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας.

Για τους παραπάνω λόγους ο Μανόλο Χιμένεθ και οι ποδοσφαιριστές του δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα απόλυτως στον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Πέτυχαν τον μεγαλύτερο στόχο που έθεσαν στο ξεκίνημα αυτής της περιόδου και τίποτα δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να μειώσει την επιτυχία τους. Ούτε καν η απώλεια του κυπέλλου. Προσέξτε, αυτό δε σημαίνει ότι απόψε οι “κιτρινόμαυροι” δεν πρέπει να δώσουν τα πάντα για να κατακτήσουν το νταμπλ. Πέρασαν άλλωστε 40 χρόνια από την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Ναι μεν δεν έχουν αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν, αλλά οφείλουν στους εαυτούς τους να πουν αντίο με έναν ακόμα τίτλο, προκειμένου να μείνουν για πάντα στην ιστορία της ομάδας. 

Εννοείται ότι μόνο απλό δεν είναι απ’ τη στιγμή που απέναντι θα βρίσκεται ο βασικός αντίπαλος που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Το πλεονέκτημα της ΑΕΚ σε σχέση με τον ΠΑΟΚ είναι ότι έχει την ευχέρεια να παίξει πιο ελεύθερα, δίχως να πλανάται πάνω απ’ τους ποδοσφαιριστές της αυτό το “πρέπει”. Για την Ένωση η σεζόν θα συνεχίσει να χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένη ακόμα και σε περίπτωση απώλειας του κυπέλλου. Για τον ΠΑΟΚ δε συμβαίνει το ίδιο. Αν οι παίκτες του Χιμένεθ εκμεταλλευτούν αυτό το ψυχολογικό πλεονέκτημα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το ματς γίνεται σε μια πιο φιλόξενη έδρα γι’ αυτούς, τότε ο στόχος γίνεται είναι ακόμα πιο εφικτός.

Υ.Γ: Γέλασαν και οι …σφυρίχτρες από την δακρύβρεχτη – απολογητική επιστολή του Περέιρα προς τους Έλληνες διαιτητές για τον λόγο που επέλεξε να τους εξευτελίσει, φέρνοντας στον τελικό έναν συνάδελφό τους από την Ισπανία. Αλήθεια ο κ. Περέιρα θα συνεχίσει να ηγείται της ελληνικής διαιτησίας έπειτα από την συγκεκριμένη απόφαση; Πόσοι άραγε διαιτητές θα δεχτούν να ξανασφυρίξουν με τον συγκεκριμένο στην κορυφή της πυραμίδας; Για να δούμε. Υπάρχει τσίπα;


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.