Ενδεκάδα με τρία διλήμματα …

Ελάχιστες ώρες απομένουν πλέον για την έναρξη του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Στις 20.30 στο ΟΑΚΑ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του, μετά από όλα όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό, θα έχουν την ύστατη ευκαιρία τους να κατακτήσουν ένα τρόπαιο ως επιβράβευση για την εκπληκτική σεζόν που πραγματοποίησαν.

Ελάχιστες ώρες απομένουν πλέον για την έναρξη του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Στις 20.30 στο ΟΑΚΑ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του, μετά από όλα όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό, θα έχουν την ύστατη ευκαιρία τους να κατακτήσουν ένα τρόπαιο ως επιβράβευση για την εκπληκτική σεζόν που πραγματοποίησαν. Ο στόχος της υπεράσπισης των κεκτημένων στη συγκεκριμένη διοργάνωση για τον οποίο … «προϊδέασαν» με την πορεία τους ως τον τελικό σημειώνοντας μόνο νίκες, ανεξαρτήτως έδρας. 

Ο τελικός όμως είναι διαφορετική ιστορία. Είναι ενενήντα αυτόνομα λεπτά, συν ότι χρειαστεί από εκεί και πέρα αν οι δυο ομάδες δεν προλάβουν να λύσουν τις αγωνιστικές τους διαφορές στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης. Είναι μια αναμέτρηση που το αγωνιστικό είναι σε πρώτο ρόλο αλλά ισότιμο ρόλο πλαισιώνει κι η ψυχολογία. Η αποστολή την οποία ανακοίνωσε ο Ρουμάνος τεχνικός στοχεύει και στα δυο. Από τη στιγμή που στο ιατρικό δελτίο υπήρχαν μόνον τα ονόματα των Γλύκου – Μουλέν, έκρινε ως πλέον σωστό να συμπεριλάβει όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του σε μια έντονη ένδειξη ενότητας και συσπείρωσης. 

Μέσα από τους αγώνες μιας ολόκληρης σεζόν η τεχνική ηγεσία έδειξε την προτίμησή της σε συγκεκριμένο «κορμό», αυτόν που την «κουβάλησε» μέχρι εδώ, με όλα όσα κατάφερε …. Πάνω σ’ αυτόν θα στηριχτεί και στο τελευταίο ποδοσφαιρικό ραντεβού της σεζόν, με τρεις θέσεις να αποτελούν ερωτηματικά. Στο καθιερωμένο 4-2-3-1, ο Πασχαλάκης θα υπερασπιστεί την εστία. Στην άμυνα, στα δυο άκρα οι Μάτος, Βιεϊρίνια, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, ενώ στο κέντρο της δεξιά θα είναι σίγουρα ο Βαρέλα αλλά το πρώτο ερωτηματικό αφορά τον παρτενέρ του, ο οποίος και θα είναι ένας εκ των Κρέσπο – Μαλεζά. Ο Ισπανός τον τελευταίο καιρό δεν είναι και στα καλύτερά του. Ξεκουράστηκε την τελευταία αγωνιστική εκτίοντας την ποινή του για τη συμπλήρωση καρτών, καθώς καιρό τώρα αγωνίζονταν με διαχειρίσιμη ενόχληση στον οπίσθιο μηριαίο του δεξιού του ποδιού. Ο 33χρονος Έλληνας κεντρικός αμυντικός εκ των αρχηγών της ομάδας, που σαφώς και γνωρίζει αλλά και αντιλαμβάνεται καλύτερα τις όποιες ιδιαιτερότητες μιας τέτοιας αναμέτρησης, είναι απολύτως υγιής αλλά υστερεί σε αγωνιστικό ρυθμό. 

Το δεύτερο … δίλημμα αφορά το χώρο μπροστά από την αμυντική γραμμή. Εκεί όπου βρίσκονται τα δυο αμυντικά χαφ. Η μια θέση μοιάζει … καπαρωμένη από τον Μαουρίσιο αλλά για την έτερη ερίζουν ο Σακχόφ με τον Κάνιας. Ο Ουκρανός που είναι από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας στη διοργάνωση όντας και δεύτερος σκόρερ με πέντε γκολ κι ο Ισπανός με σημαντικά λιγότερη συνεισφορά επιθετικά αλλά αντιστρόφως ανάλογη ανασταλτικά. Μεσοεπιθετικά, δεξιά θα βρίσκεται ο Κάμπος, στον άξονα ο Πέλκας και αριστερά βρίσκεται το τρίτο … ερωτηματικό, καθώς Μακ και Μπίσεσβαρ είναι οι δυο υποψήφιοι. Ο Σλοβάκος είναι πολύ πιο ενεργός εσχάτως επιθετικάκαι δημιουργικά αλλά πιο αποτελεσματικός έχει αποδειχτεί πως είναι ο χαρισματικός Ολλανδός. Βέβαια, ο κ. Λουτσέσκου έχει εξηγήσει τη λογική του να μπαίνει στα ματς στο δεύτερο ημίχρονο ο «Μπίσε», που σημειωτέον είχε σκοράρει το πρώτο γκολ της ομάδας του στον αντίστοιχο περσινό τελικό, κατακτώντας και τον τίτλο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή του συγκεκριμένου αγώνα. 

Η κοινή απάντηση και στα τρία αυτά ερωτηματικά είναι το … λιγότερο ρίσκο. Στο τελείωμα της σεζόν άλλωστε, με όλους να βρίσκονται κοντά στα όριά τους, ίσως και λίγο πιο πέρα από αυτά, το λιγότερο δυνατό ρίσκο είναι μια σταθερά ασφαλείας για τον εκάστοτε τεχνικό. Εκεί πάντως που μοιάζει να μην υπάρχει το παραμικρό ερωτηματικό είναι η κορυφή της επίθεσης όπου θα ξεκινήσει ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, έχοντας ξεπεράσει το ρεκόρ παραγωγικότητας της ομάδας αλλά και το αντίστοιχο της καριέρας του, είναι η αιχμή του επιθετικού δόρατος της ομάδας του. Ολες οι σχετικές απαντήσεις θα δοθούν σχεδόν μια ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, με την ανακοίνωση των επίσημων ενδεκάδων των δυο φιναλίστ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.