Ναι, είναι ο κατάλληλος

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για την άμεση συμφωνία της ΑΕΚ με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, λίγο μετά το οριστικό φινάλε με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ένας κύριος έφυγε, ένας κύριος ήρθε στον πάγκο της ΑΕΚ. Για τα δεδομένα των ελληνικών ομάδων η αλήθεια είναι ότι, απ’ τη στιγμή που αποφασίστηκε ότι δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία με τον Μανόλο Χιμένεθ, η αντίδραση της Ένωσης ήταν άμεση. Άμεση και ουσιαστική. Ήταν η κατάλληλη και ενδεδειγμένη λύση τη δεδομένη χρονική στιγμή να αναλάβει ο Μαρίνος Ουζουνίδης την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Αυτό φυσικά αποτελεί προσωπική άποψη, αφού όπως πάντα έτσι και τώρα, τα αποτελέσματα θα τον κρίνουν.

Ακόμα κι αν το “διαζύγιο” με τον Ισπανό προπονητή είχε αποφασιστεί αρκετό καιρό νωρίτερα, πάλι ο Ουζουνίδης θα ήταν ο καταλληλότερος για να αναλάβει το δύσκολο έργο να διατηρήσει την ΑΕΚ στην κορυφή. Το παραπάνω δεν αποτελεί απλώς μια προσωπική άποψη, αλλά προκύπτει από συγκεκριμένα στοιχεία. 

Μιλάμε για έναν προπονητή που γνωρίζει άριστα την ελληνική πραγματικότητα και έχει αποδείξει στην πράξη ότι ξέρει να δημιουργεί ομάδες με κύριο γνώρισμα του παιχνιδιού τους την τακτική. Ρίχνει μεγάλο βάρος στον συγκεκριμένο τομέα και το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι αυτό αποτελεί το Α και το Ω σε ένα σύνολο που κάνει πρωταθλητισμό.

Ο ίδιος γνωρίζει καλά από πρωταθλητισμό, αφού τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής έχει δοκιμαστεί και έχει πετύχει σε υψηλό επίπεδο. Δύο πρωταθλήματα και τρία κύπελλα ως παίκτης, αλλά και ένα πρωτάθλημα ως προπονητής δεν τα λες και λίγα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ο τρόπος δουλειάς του και ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα που έχει είναι ότι “κρατάει” τα αποδυτήρια. Τουλάχιστον αυτό αποδείχθηκε τόσο στον Παναθηναϊκό (οι ίδιοι στο “τριφύλλι” υποστηρίζουν ότι εδώ και 1,5 χρόνο αποτελούσε τον κύριο λόγο που η ομάδα τους έμεινε όρθια) όσο και στις προηγούμενες ομάδες που έκατσε στον πάγκο τους. 

Για να μην υπάρξουν παρερμηνείες, το συγκεκριμένο κείμενο δεν έχει σκοπό να αποτελέσει κατά κάποιο τρόπο …αγιογραφία προς το πρόσωπο του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο ίδιος δεν το έχει ανάγκη άλλωστε. Στον χώρο αυτό δεν το έχει ανάγκη ο οποιοσδήποτε έχει μάθει να δουλεύει, σεβόμενος τις αξίες του ποδοσφαίρου, αλλά και φυσικά τις ανθρώπινες. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι στο πρόσφατο παρελθόν τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ “έψαξαν” την περίπτωσή του. Τώρα, σε ένα πραγματικά υγιές εργασιακό περιβάλλον, αν του δοθεί ο χρόνος και φυσικά τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ εφόδια, μπορεί να πετύχει τον βασικό (αλλά όχι μοναδικό) στόχο, ο οποίος δεν μπορεί να είναι άλλος από το …repeat τίτλου!

Υ.Γ: Οι επιστροφές των Χριστόφορου Κόλα και Νίκου Παναγιωτάρα στην ΑΕΚ είναι εξίσου σημαντικές. Μιλάμε για δύο ανθρώπους του ποδοσφαίρου που γνωρίζουν καλά τη δυναμική της ομάδας και μπορούν να αποτελέσουν ισχυροί κρίκοι της αλυσίδας στο προπονητικό τιμ. Ο Κόλα με την εμπειρία και την ηρεμία του αναμένεται να έχει σημαντική συνεισφορά την ώρα των αγώνων. Την ίδια στιγμή η δουλειά του Παναγιωτάρα (ο προπονητής με τον οποίο έκανε ντεμπούτο ο Κώστας Γαλανόπουλος τον Μάιο του 2016) με τους παίκτες που θα προέρχονται απ’ την ακαδημία θα βοηθήσει ώστε να δούμε ακόμα περισσότερους ταλαντούχους παίκτες να παίρνουν τις ευκαιρίες τους. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.