Ο τροχός της…αταξίας!

Οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα διαπιστώνουν ότι τα πρόστιμα για πειθαρχικά παραπτώματα ποδοσφαιριστών δεν λειτουργούν και αναζητούν άλλες μορφές «τιμωρίας» για τους άτακτους!

Οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα διαπιστώνουν ότι τα πρόστιμα για πειθαρχικά παραπτώματα ποδοσφαιριστών δεν λειτουργούν και αναζητούν άλλες μορφές «τιμωρίας» για τους άτακτους!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Λειψία, όπου έπειτα από από πρωτοβουλία του βοηθού προπονητή Γέσε Μαρς, τα πρόστιμα καταργούνται και πήρε την θέση τους ο…«τροχός της τιμωρίας».

Συγκεκριμένα, κάθε παίκτης που υποπίπτει σε πειθαρχικό παράπτωμα, δεν ανοίγει το…πορτοφόλι, αλλά γυρνά έναν τροχό, όπως αυτός του γνωστού τηλεπαιχνιδιού, με κάθε «φέτα» να περιέχει μία διαφορετική τιμωρία. Έτσι, ο κάθε ποδοσφαιριστής αναγκάζεται να κάνει κάτι από τα παρακάτω: να φουσκώσει τις μπάλες για την προπόνηση, να προπονήσει τα παιδιά της ακαδημίας, να παίξει τον ρόλο του ξεναγού στο γήπεδο για τους φιλάθλους, να κουρέψει το γκαζόν, να φοράει μία ροζ φανέλα ή στολή μπαλαρίνας κατά την διάρκεια της προπόνησης (!), να …σερβίρει νερά και ηλεκτρολύτες για μία εβδομάδα, να δουλέψει στο ταμείο της μπουτίκ, να ετοιμάσει σαλάτες και να καθαρίσει τραπέζια στο εστιατόριο, να πλύνει τις φανέλες, να φορτώσει το πούλμαν της ομάδας με εξοπλισμό ή να αγοράσει μικρά δώρα για τους εργαζόμενους στον σύλλογο! Ωστόσο μία από τις «φέτες» θεωρείται «τυχερή», καθώς δεν περιέχει καμία τιμωρία…



«Τα πρόστιμα δεν είναι εποικοδομητικά και σπάνια οδηγούν σε κάτι καλό. Πιο πολύ πειράζει τους παίκτες αν τους στερήσεις ελεύθερο χρόνο», αναφέρει σχετικά ο τεχνικός Ραλφ Ράγκνικ.

Στην Σάλκε, οι παίκτες που δεν σέβονται τους κανόνες, πηγαίνουν σε νοσοκομεία προκειμένου να κάνουν παρέα στους ασθενείς, ενώ στην Βόλφσμπουργκ οι παραβάτες πλένουν τα πιάτα στο εστιατόριο μετά από κάθε γεύμα.

Βεβαίως, τα πρόστιμα δεν έχουν εξαλειφθεί εντελώς, όμως υπάρχουν αρκετές παραλλαγές.

Στην Φορτούνα Ντίσελντορφ, πρόστιμα πληρώνουν ακόμα και οι προπονητές για αργοπορία και μάλιστα τα διπλάσια από τους παίκτες. Στην Βέρντερ Βρέμης, τα χρήματα που συγκεντρώνονται από πρόστιμα κατά την διάρκεια της σεζόν δίνονται στο τέλος ως «δώρο» στον κηπουρό ή τις καθαρίστριες της ομάδας.

Στις ομάδες που υπάρχουν ακόμα χρηματικά πρόστιμα, υφίστανται τιμωρίες ακόμα και για τα πιο …περίεργα παραπτώματα. Στην Γκλάντμπαχ για παράδειγμα, όσοι…ουρούν στα ντους πληρώνουν 20 ευρώ, ενώ όσοι  πηγαίνουν για μασάζ χωρίς να έχουν κάνει ντους «ξηλώνονται» με 50 ευρώ.

Μία από τις πιο περίεργες …απαγορεύσεις πάντως είχε λάβει χώρα πριν μερικά χρόνια στην Γκρόιτερ Φιρτ, που λόγω μίας επιδημίας γρίπης που είχε πλήξει το ρόστερ, είχε ζητήσει από παίκτες και τα μέλη του τεχνικού τιμ να μην…φιλούν τις συντρόφους τους!

«Είμαι ο πρώτος που σέβομαι τον κανόνα. Έχω να πλησιάσω την σύζυγό μου μερικές μέρες», δήλωνε ο προπονητής Φρανκ Κράμερ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.