Σακίδια για τα προσφυγόπουλα στον Σκαραμαγκά από μαθητές


Τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά επισκέφθηκε αντιπροσωπεία μαθητών από τα Γυμνάσια και Λύκεια των δήμων Αγίας Παρασκευής, Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Χαλανδρίου, μαζί με τους καθηγητές τους, προκειμένου να παραδώσουν τα σακίδια που γέμισαν με χρήσιμα είδη στα σχολεία τους, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Πιάσε το χέρι μου», την οποία από κοινού διοργανώνουν οι δήμοι Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, η «Εφημερίδα των Συντακτών», η «Αλληλεγγύη για Όλους» και το Δίκτυο Μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα».

Συνολικά, παραδόθηκαν σε προσφυγόπουλα πάνω από 1.000 πολύχρωμα σακίδια, γεμάτα με μολύβια, σημειωματάρια, χρήσιμα σχολικά είδη, παιχνίδια και μηνύματα για καλό ταξίδι, ειρήνη, ελπίδα και φιλία.

Τα παιδιά που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά, εκπροσωπούσαν τους 23.676 συμμαθητές τους, από τα 139 σχολεία – νηπιαγωγεία έως λύκεια – και των τριών δήμων που συμμετείχαν στις δράσεις του «Πιάσε το χέρι μου».

Κατά την παράδοση των σακιδίων, τα παιδιά συνόδευσαν στις εγκαταστάσεις ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Χαλανδρίου Έλενα Χριστούλη, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αγίας Παρασκευής Πάνος Γκόνης κι ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αγίων Αναργύρων / Καματερού, Νίκος Παντελιάς.

Στόχος, εξάλλου, ήταν να μοιραστούν όλα τα παιδιά στιγμές χαράς, παιχνιδιού και ξενοιασιάς, οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα προσφυγόπουλα, ν' ανταλλάξουν μαζί τους απόψεις και να εφαρμόσουν στην πράξη την αλληλεγγύη, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της καμπάνιας «Πιάσε το χέρι μου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.