Ο Μανόλης Ξεξάκης μιλάει στο tvxs.gr για «Το θέατρο της οικουμένης»

Ο πρώτος τόμος του βιβλίου «Το Θέατρο της Οικουμένης» με τίτλο  «Τα θεμέλια της ζωής» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις IANOS και μιλάει για την ιδέα των ψυχών, τον προδομένο έρωτα και για το τι θα ήθελε να αλλάξει στον κόσμο. Σε αυτό το βιβλίο αναφέρονται πρόσωπα που διακρίθηκαν στις επιστήμες και στις τέχνες, διαβόητοι ηγέτες που έσυραν έθνη στη φρίκη, κυρίως όμως άνθρωποι της...

Ο πρώτος τόμος του βιβλίου «Το Θέατρο της Οικουμένης» με τίτλο  «Τα θεμέλια της ζωής» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις IANOS και μιλάει για την ιδέα των ψυχών, τον προδομένο έρωτα και για το τι θα ήθελε να αλλάξει στον κόσμο.

Σε αυτό το βιβλίο αναφέρονται πρόσωπα που διακρίθηκαν στις επιστήμες και στις τέχνες, διαβόητοι ηγέτες που έσυραν έθνη στη φρίκη, κυρίως όμως άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Έμαθα από τις ζωές τους, αλλά όσα γράφω γιʼ αυτούς δεν είναι απόλυτα αληθινά. Όλοι δέχτηκαν τη σπορά της φαντασίας, έγιναν πλάσματα της λογοτεχνίας.

Ο συγγραφέας Μανόλης Ξεξάκης μίλησε στο tvxs.gr για τον πρώτο τόμο του βιβλίου, την συγγραφή και το Θέατρο της Οικουμένης.

Τι είναι το «Θέατρο της Οικουμένης» και τι σας παρακίνησε να το γράψετε;

Το «θέατρο της οικουμένης» είναι μυθιστόρημα που θα εκδοθεί σε τρεις τόμους λόγω μεγέθους. Όταν το έγραφα ήθελα να περιέχει ιστορίες απλών ανθρώπων, μεγάλα γεγονότα της κοινωνίας στην οποία ζω, και μεγάλα ερωτήματα για τη φύση και τον άνθρωπο. Να είναι και λίγο περιβόλι σοφίας με φυτά τις μεγάλες στιγμές της σκέψης, των τεχνών, των επιστημών και της Ιστορίας. Κι αυτό το μίγμα να μην είναι ανιαρό και πλαδαρό, αλλά γρήγορο, με πολλούς διαλόγους και τεχνικές αφήγησης που προχωρούν τη δράση. Δεν ήθελα επίσης να είμαι μισαλλόδοξος, ζούμε όλοι μαζί. Η καλύτερη αφήγηση θα ήταν εκείνη που δεν προσβάλλει κανέναν.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.