IGN Greece: Οι καλύτερες σεζόν του 2018

Δυνατή χρονιά, δυνατή τιβί.Το -κάθε άλλο παρά- καταπιεσμένο tv junkie μέσα μας παίρνει τα ηνία για...

Δυνατή χρονιά, δυνατή τιβί.

Το -κάθε άλλο παρά- καταπιεσμένο tv junkie μέσα μας παίρνει τα ηνία για την επόμενη λίστα, και μετά τις καλύτερες νέες σειρές του 2018, αποπειράται να διαλέξει τις καλύτερες σεζόν της χρονιάς που πέρασε. Απολαυστικά sitcom που δεν απογοητεύουν, πράκτορες που θα ακολουθούμε παντού, δολοφονίες που μας σόκαραν, κινούμενα σχέδια για μικρούς και μεγάλους, δράματα που δεν θα ξεπεράσουμε, η φετινή λίστα έχει απ’ όλα και μας υπενθυμίζει πως θέλουμε κι άλλο.

*H λίστα περιλαμβάνει σειρές με πάνω από έναν κύκλο και την σεζόν τους να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2018.

American Crime Story: The Assasination of Gianni Versace (FX) – 2ος Κύκλος

Η δεύτερη σεζόν του ACS επικεντρώθηκε αυτήν τη φορά στη δολοφονία του διάσημου σχεδιαστή Gianni Versace, από τον μυθομανή και ψυχοπαθή Andrew Cunanan. Η σειρά θέλησε να δείξει την κάθε πλευρά, καταλήγοντας ένα εξαιρετικό crime-drama με μια πολύ δυνατή ερμηνεία από τον Darren Criss, ο οποίος απέσπασε και τη Χρυσή Σφαίρα που του άξιζε.

Brooklyn Nine-Nine (NBC) – 5ος Κύκλος

Σοκ όταν το Fox αποφάσισε να κόψει ένα από τα καλύτερα sitcom της τωρινής τηλεοπτικής σκηνής, μεγάλη ανακούφιση όταν το NBC άδραξε την ευκαιρία και δεν άφησε το Brooklyn να πάει άκλαυτο. Η προηγούμενη σεζόν συνέχισε την ανοδική πορεία της σειράς και μας χάρισε κι ένα εγκληματικά αξιομνημόνευτο ακαπέλα του “I Want it That Way”.

GLOW (Netflix) – 2ος Κύκλος

Τα κορίτσια του GLOW όχι μόνο μας έκαναν παρέα ακόμα μια χρονιά, αλλά απέδειξαν γιατί όπως και το show πάλη τους αξίζουν ακόμη μια ευκαιρία. Περισσότερο γέλιο, δράμα, πάλη, μέχρι και κοινωνικοπολιτικό σχολιασμό…απ΄όλα είχε ο μπαξές φέτος.

Better Call Saul (AMC) – 4ος Κύκλος

O λατρεμένος Jimmy McGill έφτασε πιο κοντά στην περσόνα του Saul Goodman, μέσα από ένα σπαρακτικό ταξίδι, όπως και ο Mike έμαθε με τον δύσκολο τρόπο τα ρίσκα του μονοπατιού που έχει επιλέξει. Η spin-off σειρά του “Breaking Bad”, των Vince Gilligan και Peter Gould, κορυφώνεται ανά τις σεζόν, με το κοινό να γνωρίζει πως το τέλος είναι πολύ μακριά από το “κι έζησαν αυτοί καλά”, αλλά παρ’ όλα αυτά προσμένει για νέα επεισόδια.

Billions (Showtime) – 3ος Κύκλος

Λεφτά, εξουσία, πολιτική, ματσό κοκορομαχίες και δύο εκπληκτικοί πρωταγωνιστές, Paul Giamatti και Damian Lewis, μας χάρισε πέρυσι το “Billions”, με παιχνίδια στρατηγικής και με χαρακτήρες που κατανοείς και που κριτικάρονται όχι μόνο από εσένα, αλλά και από τη σειρά.

Genius: Picasso (National Geographic) – 2ος Κύκλος

Για να λέμε την αλήθεια, η δεύτερη σεζόν του “Genius” ίσως να μην ήταν στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς αλλά και πάλι ξεχώρισε στον πανικό της τηλεοπτικής σεζόν. Ο Antonio Banderas μας θύμισε πως είναι ένας ικανότατος ηθοποιός, ξεδιπλώνοντας όλο το ταλέντο του και δίνοντας ζωή στον Picasso. Όχι μονάχα κουβάλησε την σειρά, αλλά την ανέδειξε σε μία από τις καλύτερες. Αν μη τι άλλο, ελπίζουμε να συνεχίσει με παρομοίως δυνατούς ρόλους.

Homeland (Showtime) – 7ος Κύκλος

Τα έχουμε ξαναπεί, θέλει η Carrie Να κρυφτεί, κι η CIΑ δεν την αφήνει. Ούτε κι εμείς όμως. Η μανιακής αγαπημένη μας πράκτορας συνεχίζει να μας καθηλώνει και πλέον μετά από τόσα χρόνια, την κατανοούμε και την αποζητάμε όλο και πιο πολύ. Όπως και τον Saul. Όπως και τις δραματικές-crime μανούβρες της σειράς.

How to Get Away With Murder (ABC) – 4ος Κύκλος

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήρθε η στιγμή, ειδικά μετά την απώλεια ενός βασικού μέλους του cast, να βαρεθούμε την Annalise Keating και την δικηγορική της ομάδα, τι άλλο μπορεί να συμβεί έτσι κι αλλιως… Αλλά όχι, το HTGAWM καλά κρατεί και συνεχίζει δυναμικά γεμάτο δράμα, πανικό και κυνηγητό και η Viola Davis είναι συνεχίζει να είναι απολαυστικότατη, κρατώντας μας καθηλωμένους στην οθόνη μας κάθε εβδομάδα και αγωνιώντας για την τύχη όλων.

Daredevil (Netflix) – 3ος Κύκλος

Ο Daredevil στον τρίτο του κύκλο ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Μας έδωσε έναν καταχτυπημένο Matt Murdock, έναν αξιόλογο αντίπαλο στο πρόσωπο του Kingpin και εντυπωσιακές μάχες σώμα με σώμα, που αναδείχθηκαν ακόμα περισσότερο μέσα από τα απολαυστικά μονοπλάνα του.

Westworld (HBO) – 2ος Κύκλος

Πιστολίδι, πόλεμος για ανεξαρτησία κι ελευθερία, νέα μονοπάτια κι ιστορίες, ανατροπές, ατακάρες, εκπληκτικό cast. Η δεύτερη σεζόν του “Westworld” τα είχε όλα και υποσχέθηκε περισσότερα.

The Handmaid’s Tale (Hulu) – 2ος Κύκλος

Οι καταπιεσμένες γυναίκες -και όχι μόνο- της περσινής σεζόν του “The Handmaid’s Tale” μας πήγαν σε ένα επίπονο τηλεοπτικό ταξίδι γεμάτο όχι μόνο δράμα και φόβους, αλλά και έντονο σασπένς.

Anne with an E (CBC) – 2ος Κύκλος

Μέσα στις εκατοντάδες σειρές που κυκλοφορούν, φαίνεται η μικρή Άννα να μην ακούγεται πολύ αλλά να όμως που η δεύτερη σεζόν της ήταν ακόμα καλύτερη από την πρώτη, και από τις καλύτερες που είδαμε σήμερα. Είτε μιλάμε για τους μικρούς ηθοποιούς, είτε για τους μεγάλους – ακόμη μια φορά ήταν εξαιρετικοί, ενώ οι ιστορίες τους, παρότι από μια άλλη εποχή, μας θύμισαν την αθωότητα της παιδική μας ηλικία και μας έκαναν να χαμογελάσουμε και να κλάψουμε.

The Sinner (USA) – 2ος Κύκλος

Το “The Sinner” αποδείχθηκε στη δεύτερη σεζόν του πως πρόκειται για μια καλογυρισμένη δραματική σειρά, που όχι μόνο φέρει το ύφος των “who dunnit”, αλλά κι ένα νέο στυλ… το “why dunnit”.

The Americans (FX) – 6ος Κύκλος

Το φινάλε της κατασκοπευτικής δραματικής σειράς του FX, έδωσε μια ολόσωστη τελεία στο οικογενειακό δράμα των πρωταγωνιστών κατασκόπων, παραμένοντας πιστό στην αρχική θεματική της σειράς και αναδεικνύοντας όλες τις θυσίες που χρειάστηκε να κάνουν οι ήρωές της.

Atlanta (FX) – 2ος Κύκλος

Το “Atlanta” έκανε πάταγο την πρώτη του χρονιά, όμως η δεύτερη σεζόν του την απογείωσε. Η δραματική κομεντί του Donald Glover κατάφερε να γίνει μια απολαυστική ανθολογία από επεισόδιο σε επεισόδιο, χωρίς να ξεφεύγει όμως από την ιστορία της.

13 Reasons Why (Netflix) – 2ος Κύκλος

Με μεγάλη ανυπομονησία περιμέναμε τη δεύτερη σεζόν του “13 Reasons Why”, η οποία ευτυχώς δεν απογοήτευσε ούτε λεπτό. Το εφηβικό δράμα εξερεύνησε νέα μονοπάτια, ανέδειξε τα πραγματικά θύματα και θύτες κι έδωσε έναν παραπάνω από ικανοποιητικό κύκλο.

Star Wars Rebels (Disney) – 4ος Κύκλος

To “Rebels” μας αποχαιρέτησε πέρυσι με μια μικρή αλλά δυνατή σεζόν. Δράση, jedi και αποκαλύψεις μας απασχόλησαν την τελευταία του χρονιά με ένα συνταραχτικό θάνατο, που ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει και την αποκάλυψη του time travel στην canon μυθολογία του “Star Wars”, που σίγουρα θα ξαναδούμε στο μέλλον….και…Ashoka is back!

Black Mirror (Netflix) – Κύκλος 4,5

Το “Black Mirror” μπορεί να μην έδωσε νέα σεζόν το 2018, έδωσε όμως ένα επεισόδιο που έκανε το ίντερνετ να παραλύσει με τις ανατροπές του και τις αποφάσεις που τέθηκε να πάρει ο ίδιος ο θεατής και γι’ αυτό, δεν γινόταν να λείπει από τη λίστα.

The Marvelous Mrs. Maisel (Amazon) – 2ος Κύκλος

Δικαίως φιγούραρε το “Ms. Maisel” πάλι στις Χρυσές Σφαίρες, καθώς η δεύτερη σεζόν του ήταν το ίδιο πανέξυπνη και ακόμα πιο χιουμοριστική από την πρώτη. Το εξαιρετικό cast του, που φέτος συμπεριλάμβανε και τον Zachari Levi, είναι τόσο πολύ “ένα” με τους ρόλους του, που είναι απίστευτο να τους φανταστείς και αχόρταστο να τους παρακολουθείς.

BoJack Horseman (Netflix) – 5ος Κύκλος

Ένα από τα καλύτερα ενήλικα animation, το “BoJack Horseman” και η πέμπτη του σεζόν, είχε ακόμα περισσότερο γέλιο -meta και μη-, καυστικά σχόλια, διασκεδαστικό κι εν γένει απόλυτα απολαυστικό.

Ειδική Μνεία: Making a Murderer (Netflix) – 2ος Κύκλος

Τρία χρόνια μετά την πρώτη σεζόν, το ντοκιμαντέρ “Making a Murderer” έφερε ξανά στο προσκήνιο την σπαρακτική ιστορία του Steven Avery, μόνο που τώρα ψάχνει τον λόγο που οι αρχές τον καταδίκασαν άδικα και τον έστειλαν τόσα χρόνια στη φυλακή.

Guilty Pleasure Στελίνας: Luther (BBC) – 5ος Κύκλος

Όσο εξωφρενικός και να είναι ανά στιγμές, ο Luther θα είναι πάντα στις καρδιές μας, όσα χρόνια κι αν επιστρέφει. Τσαντισμένο, ηθικός κι ανήθικος ταυτόχρονα, παρανοϊκα τυχερός και με σκοτάδι παντού γύρω του, ο Luther και η βρετανική αστυνομική σειρά του, είναι μια σκέτη απόλαυση.

Guilty Pleasure Γιώτας: Exorcist (FOX) – 2ος Κύκλος

Μπορεί να την έκοψαν την σειρά, αλλά η δεύτερη σεζόν του είχε καλύτερη δομή και με έκανε να ανατριχιάζω κάθε επεισόδιο. Όχι πράμα δύσκολο όταν βάζεις παιδάκια μέσα στο κόλπο, αλλά οι νεαροί ηθοποιοί και ο John Cho, που χαρήκαμε φέτος και στο “Searching”, μας έβαλαν με άνεση στην οικογένεια τους και με άγχωναν επανειλημμένως για την τύχη τους.




Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.