Παραδέχτηκαν την ανωτερότητα της ΑΕΚ

Ο γαλλικός Τύπος παραδέχτηκε πως η ΑΕΚ κατέκτησε άξια το Basketball Champions League, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην ατμόσφαιρα των φιλάθλων της ομάδας στο ΟΑΚΑ.

Ο γαλλικός Τύπος παραδέχτηκε πως η ΑΕΚ κατέκτησε άξια το Basketball Champions League, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην ατμόσφαιρα των φιλάθλων της ομάδας στο ΟΑΚΑ.

Αρχικά, η εφημερίδα «Le Figaro» αναφέρει: «Η Μονακό έχασε από την ΑΕΚ στην Αθήνα τον τελικό του Champions League (94-100). Το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο είναι η αιτία, όσο και η απόδοση της ΑΕΚ. Ήδη νικήτρια του Κυπέλλου Κυπελλούχων (1968), του Κυπέλλο Σαπόρτα (2000) και φιναλίστ της Eurοleague (1998), η ΑΕΚ κατέκτησε το Champions League για πρώτη φορά. Η Μονακό, απέτυχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Final Four μετά τον αποκλεισμό στον ημιτελικό στην πρώτη διοργάνωση του νέου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου της Fiba το 2017, το τρίτο κατά σειρά σπουδαιότητας πίσω Euroleague και EuroCup».

Από την πλευρά του το «Canal+» τονίζει: «Η Μονακό δεν κατόρθωσε ποτέ να σταματήσει την ελληνική μηχανή. Είναι μια απίστευτη ιστορία. Μετά το νικηφόρο γύρο εναντίον της Νίμπουργκ, έχοντας αφήσει εκτός την Στρασμπούρ και αφού νίκησε τη Μούρθια στα ημιτελικά, η ΑΕΚ κέρδισε το Champions League. Η Μονακό δεν μπόρεσε να βρει το κλειδί για να σταματήσει τους ισχυρούς επιτιθέμενους της ΑΕΚ που κέρδιζαν συνέχεια τις μονομαχίες».

Η γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe» τονίζει: «Η ΑΕΚ ήταν πολύ δυνατή για την Μονακό. Ασυνεπής η Μονακό δεν κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της. Πριν από έξι χρόνια, αγωνιζόταν στη National 2, την τέταρτη κατηγορία του γαλλικού μπάσκετ. Την Κυριακή αυτή, σε μία πυρακτωμένη έδρα από δεκαοκτώ χιλιάδες ενθουσιώδεις Έλληνες οπαδούς, η Μονακό έφτασε πολύ κοντά στο πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της. Αλλά η ΑΕΚ, ξεπέρασε τα εμπόδια με την υποστήριξη του κοινού της, ήταν πολύ σταθερή και διαδέχθηκε την Τενερίφη, που κέρδισε το πρώτο τουρνουά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.