Ο Άρης στο Champions League!

Τελικώς, η FIBA έκανε αποδεκτή τη συμμετοχή των «κίτρινων» στην κορυφαία διοργάνωσή της – Από τα προκριματικά ξεκινάει η προσπάθεια

Τα παρκέ των ευρωπαϊκών γηπέδων θα πατήσει και την ερχόμενη σεζόν ο Άρης! Το αίτημα των «κίτρινων» για συμμετοχή στο Basketball Champions League έγινε αποδεκτό από τη FIBA, έστω κι αν η ομάδα τερμάτισε στην ένατη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα, και της δίνει θέση στα προκριματικά της κορυφαίας διοργάνωσής της.
Στην αποδοχή του αιτήματος του Άρη έπαιξε ρόλο η μεγάλη προσπάθεια της νέας διοίκησης της ομάδας και του μεγαλομετόχου της, Δημήτρη Γουλιέλμου, να πείσουν τους διοικούντες τη FIBA ότι κάτι αλλάζει δραστικά στο σύλλογο σε ό,τι αφορά στην αξιοπιστία του, που ως ένα μεγάλο βαθμό χάθηκε την προηγούμενη σεζόν λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων.
Ο Άρης θα ξεκινήσει την προσπάθειά του από τον Α’ γύρο των προκριματικών. Οι 24 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο γύρο αυτόν είναι οι εξής:
Α’ ΓΥΡΟΣ – Οι 12 ομάδες προκρίνονται στο Β’ Γύρο των Προκριματικών: ΑΡΗΣ, ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Avtodor Saratov (Ρωσία), Bakken Bears (Δανία), CSM Oradea (Ρουμανία), Dinamo Tbilisi (Γεωργία), Donar Groningen (Ολλανδία), FC Porto (Πορτογαλία), Fribourg Olympic (Ελβετία), Hapoel Tel Aviv (Ισραήλ), Kalev Cramo (Εσθονία), Karhu Basket Kauhajoki (Φινλανδία), Leicester Riders (Μεγάλη Βρετανία), Lukoil Levski (Βουλγαρία), Movistar Estudiantes (Ισπανία), Nizhny Novgorod (Ρωσία), Norrköping Dolphins (Σουηδία), Polski Cukier Torun (Πολωνία), Proximus Spirou Charleroi (Βέλγιο), Red October Cantù (Ιταλία), Siauliai (Λιθουανία), Szolnoki Olaj (Ουγγαρία), Telenet Giants Antwerp (Βέλγιο), Tsmoki Minsk (Λευκορωσία).
Απευθείας στον Γ’ γύρο των προκριματικών προκρίθηκαν έξι ομάδες, οι οποίες θα αντιμετωπίσουν τις έξι ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο από το Β’ προκριματικό γύρο και οι νικήτριες θα βρεθούν στην κανονική περίοδο (τοποθετήθηκαν εκεί ήδη 26 ομάδες). Οι έξι ομάδες του Γ’ προκριματικού γύρου είναι οι εξής: JIP Pardubice (Τσεχία), Lietkabelis Panevezys (Λιθουανία), Medi Bayreuth (Γερμανία), Nanterre 92 (Γαλλία), Sakarya Buyuksehir (Τουρκία), UCAM Murcia (Ισπανία).
Η κλήρωση των προκριματικών και της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης θα γίνει στις 11 Ιουλίου στο «Σπίτι του Μπάσκετ», που βρίσκεται στη Mies της Ελβετίας. Ο πρώτος προκριματικός γύρος θα διεξαχθεί στις 20 Σεπτεμβρίου και η κανονική περίοδος αρχίζει στις 9 Οκτωβρίου. Σε κάθε προκριματικό γύρο οι αγώνες είναι νοκ άουτ. Δηλαδή, ο Άρης για να βρεθεί στους ομίλους θα πρέπει να περάσει τρεις αντιπάλους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.