Μία από τις πιο λυρικές δημιουργίες του Ελληνικού Σινεμά: «Η Φωτογραφία» του Νίκου Παπατάκη

Η «Φωτογραφία» του Νίκου Παπατάκη φιγουράρει αδιάλειπτα και δικαίως, στις κορυφαίες δημιουργίες του Ελληνικού Σινεμά, ενώ παρά το γεγονός ότι εκτυλίσσεται ως επί το πλείστον στο Παρίσι συνιστά μία από τις πλέον διορατικές φιλμικές ματιές που εξερεύνησαν τη γεμάτη πληγές νεότερη Ιστορία της Ελλάδας. Η ταινία προβάλλεται στο 31ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, δίνοντας μας την ευκαιρία να...

Η «Φωτογραφία» του Νίκου Παπατάκη φιγουράρει αδιάλειπτα και δικαίως, στις κορυφαίες δημιουργίες του Ελληνικού Σινεμά, ενώ παρά το γεγονός ότι εκτυλίσσεται ως επί το πλείστον στο Παρίσι συνιστά μία από τις πλέον διορατικές φιλμικές ματιές που εξερεύνησαν τη γεμάτη πληγές νεότερη Ιστορία της Ελλάδας. Η ταινία προβάλλεται στο 31ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, δίνοντας μας την ευκαιρία να την απολαύσουμε και πάλι επί της μεγάλης οθόνης, στο πλαίσιο του Αφιερώματος: «Νίκος Παπατάκης – 100 χρόνια από τη γέννησή του».

Η Φωτογραφία / La Photo
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Νίκος Παπατάκης / Nikos Papatakis
Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Τσάγκας, Άρης Ρέτσος, Ζωζώ Ζάρπα, Χρήστος Βαλαβανίδης, Δέσποινα Τομαζάνη
Φωτογραφία: Άρης Σταύρου, Arnaud Desplechin
Μοντάζ: Delphine Desfons
Μουσική: Χριστόδουλος Χάλαρης
Έτος: 1986
Χώρα: Γαλλία, Ελλάδα
Διάρκεια: 110 λεπτά
Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στις 16:00, στον Κινηματογράφο Τριανόν

Στα χρόνια της δικτατορίας, ο Ηλίας υπηρετεί μια δύσκολη θητεία στον στρατό, χαρακτηρισμένος ως γιος κομουνιστή που πολέμησε και σκοτώθηκε στον Εμφύλιο. Για τον ίδιο λόγο, όταν απολύεται και επιστρέφει στη μικρή κοινωνία της Καστοριάς, δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι, παρά μόνο να μεταναστεύσει, όπου κι αν αυτό είναι εφικτό.

Φεύγει λοιπόν για το Παρίσι και προσπαθεί να προσεγγίσει έναν γουναρά που βρίσκεται εκεί από χρόνια, τον Γεράσιμο, μακρινό συγγενή της μητέρας του. Μέρα με τη μέρα αναπτύσσεται μεταξύ τους μια σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης, όμως ταυτόχρονα τα πάντα οικοδομούνται πάνω σ΄ ένα επιπόλαιο ψέμα που ο Ηλίας είπε στον Γεράσιμο, το πρώτο βράδυ της γνωριμίας τους, όταν συνέστησε την κοπέλα μιας φωτογραφίας που είχε μαζί του, ως τη φανταστική αδελφή του.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.