Η ιστορία του Bohemian Rhapsody: Mama, I just killed a man…

Πολλά είναι τα τραγούδια που έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα τον 20ο αιώνα. Όμως κάποια από αυτά ξεχωρίζουν. Ένα από αυτά είναι και το Bohemian Rhapsody. Ο ύμνος των Queen, κυκλοφόρησε 43 χρόνια πριν, στις 31 Οκτωβρίου του 1975. Οι κριτικές προέβλεπαν τότε παταγώδη αποτυχία και ότι το τραγούδι δεν θα είχε πωλήσεις. Ωστόσο, με τα έξι λεπτά της...

Πολλά είναι τα τραγούδια που έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα τον 20ο αιώνα. Όμως κάποια από αυτά ξεχωρίζουν. Ένα από αυτά είναι και το Bohemian Rhapsody. Ο ύμνος των Queen, κυκλοφόρησε 43 χρόνια πριν, στις 31 Οκτωβρίου του 1975. Οι κριτικές προέβλεπαν τότε παταγώδη αποτυχία και ότι το τραγούδι δεν θα είχε πωλήσεις. Ωστόσο, με τα έξι λεπτά της διάρκειάς του, τις αλλαγές του ρυθμού, τα στοιχεία της όπερας και τους στίχους για τον Γαλιλαίο και τον Σκαραμούς, το «Bohemian Rhapsody» των θρυλικών Queen έγινε επίσημα τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, το κομμάτι του 20ου αιώνα που παίζει περισσότερο στις μουσικές πλατφόρμες συνεχούς ροής.

Οι διακρίσεις

Το εμβληματικό αυτό κομμάτι ξεπέρασε έτσι το «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana και το «Sweet Child o’Mine» των Guns N’ Roses και γίνεται επίσης το κλασικό ροκ τραγούδι που ακούγεται περισσότερο στις πλατφόρμες συνεχούς ροής όλων των εποχών. Η ταινία, Bohemian Rhapsody, που πριν από λίγες εβδομάδες βγήκε στους κινηματογράφους, με πρωταγωνιστή τον Ράμι Μάλεκ, έφερε κοντά στην νέα γενιά την βρετανική ροκ μπάντα, αφού πέντε εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της, έγινε μία από τις πιο επιτυχημένες μουσικές βιογραφίες του box office, φτάνοντας τα 600 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.

Ο όμιλος Universal Music ανακοίνωσε ότι το σινγκλ και το μουσικό του βίντεο του 1975 έπαιξαν περισσότερες από 1,6 δισεκατομμύρια φορές παγκοσμίως και τα δύο μέχρι και τις 10 του μηνός, καταγράφοντας ρεκόρ, στον απόηχο και της προβολής της ομώνυμης ταινίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν κυκλοφόρησε ως single αποτέλεσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και παρέμεινε στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ για εννέα εβδομάδες, πουλώντας πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα έως τον Ιανουάριο του 1976. Το 1991, έφτασε ξανά στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ, παραμένοντας εκεί για πέντε εβδομάδες.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.