F1 Grand Prix Monaco Κατατακτήριες Δοκιμές: Η ώρα του Ρικιάρντο

Ο Γιώργος Σκευοφύλαξ γράφει στο προσωπικό του blog για την pole position του Νανιέλ Ρικιάρντο στο Μονακό και τις εμφανίσεις των πιλότων και των ομάδων της Formula 1 στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.

Δεύτερη pole position για τον Ντανιέλ Ρικιάρντο στην καριέρα του ήρθε στο Μονακό, δείχνοντας πως ωριμάζει ως οδηγός και είναι έτοιμος για μία καλή μεταγραφή.  Οι Σεμπάστιαν Φέτελ (ξεκινά δίπλα του δεύτερος) και ο Λιούις Χάμιλτον (ξεκινά τρίτος). Η εικόνα στο podium πολύ πιθανόν να δείχνει το μέλλον με τον Ρικιάρντο να είναι συναθλητής του Χάμιλτον; Ή του Φέτελ; 

Ποιοι ήταν οι ταχύτεροι; Οι καλύτεροι; Οι Χειρότεροι; Το ψάξαμε και σας το αποκαλύπτουμε. 

Τύχη και ικανότητα: Η Mercedes θεωρητικά είναι το τρίτο πιο γρήγορο αυτοκίνητο αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως ο Χάμιλτον κατάφερε να χωρίσει τις Ferrari στο Q3. Αυτό, σε συνδυασμό με το ατύχημα του Μαξ Φερστάπεν στο FP3, σημαίνει ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε τη θεωρία πράξη και ξεκινά τρίτος στην εκκίνηση.

Ατυχία και απροσεξία: Ο Φερστάπεν έπρεπε να παλεύει με τον Ρικιάρντο για την pole αλλά παρακολούθησε ολόκληρη την διαδικασία από το γκαράζ. Η έξοδος και σύγκρουση που είχε στο FP3 έδωσε στην ομάδα τον πονοκέφαλο της επισκευής στο μεσημεριανό διάλειμμα. Αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση της εκκίνησης σε μία διαδρομή όπου το προσπέρασμα είναι σχεδόν αδύνατο. Από αυτή την θέση ο Ολλανδός δεν μπορεί να βοηθήσει και τον Ρικιάρντο.

Η ατυχία της Haas: Η Haas ήταν άνετα η τέταρτη ταχύτερη ομάδα στην Ισπανία  αλλά έχει βλέπει το Σαββατοκύριακο στο Μονακό να μην εξελίσσετε καλά. Ο Ρομάν Κρόζαν προσπάθησε στο Q2 αλλά μπόρεσε μόνο να φτάσει στην 15η θέση (αν και πρόκειται να πάρει ποινή για τη σύγκρουσή του στην Ισπανία) ενώ ο Κέβιν Μάγκουσεν «έγραψε» τον πιο αργό χρόνο των προκριματικών. 

Η Επιστροφή του Αλόνσο: Πριν από δώδεκα μήνες, ο Φερνάντο Αλόνσο έχασε το Grand Prix του Μονακό για να συμμετάσχει στο Indianapolis 500 και να κυνηγήσει το Triple Crown . Η επιστροφή του ήταν λίγο vintage με την πορτοκαλί McLaren στο Μονακό να πετυχαίνει την έβδομη θέση.

Οι Rookies: Οι πρωτοεμφανιζόμενοι Σεργκέι Σιρότκιν (Williams Mercedes) και Τσαρλς  Λέκλερ (Sauber Ferrari) αξίζουν συγχαρητήρια για τις προσπάθειές τους πετυχαίνοντας την 13η και 14η θέση.

Ο καλύτερος οδηγός: Είναι ο Ρικιάρντο. Μια δυνατή, ισχυρή χωρίς λάθη απόδοση. Σας θυμίζουμε πως δεν έχει (ακόμα)  συμβόλαιο για το 2019. Μήπως η Mercedes, η Ferrari και η Red Bull θα πρέπει να κάνουν τις προτάσεις τους;

Η σειρά της εκκίνησης 
1. Ντανιέλ Ρικιάρντο (Red Bull/Renault) 1:10,810”
2. Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) +0,229”
3. Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) +0,422”
4. Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari) +0,456”
5. Βαλτέρι Μπότας (Mercedes) +0,631”
6. Εστεμπάν Οκόν (Force India/Mercedes) +1,251”
7. Φερνάντο Αλόνσο (McLaren/Renault) +1,3”
8. Κάρλος Σάινθ (Renault) +1,32”
9. Σέρτζιο Πέρεθ (Force India/Mercedes) +1,344”
10. Πιέρ Γκασλί (Toro Rosso/Honda) +1,411”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.