Επιδείνωση του καιρού το Μ. Σάββατο και…σκόνη από την Β. Αφρική

Συνεχίζεται το βράδυ της Μ. Παρασκευής και εντείνεται το Μ. Σάββατο η επιδείνωση του καιρού που ξεκίνησε σήμερα, κατά τις μεσημεριανές ώρες, ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης από την Β. Αφρική.

Συνεχίζεται το βράδυ της Μ. Παρασκευής και εντείνεται το Μ. Σάββατο η επιδείνωση του καιρού που ξεκίνησε σήμερα, κατά τις μεσημεριανές ώρες, ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης από την Β. Αφρική.
Οι καταιγίδες στα δυτικά της χώρας και τα 7-8 μποφόρ που πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο, αύριο αναμένεται να επεκταθούν σε όλη τη Δυτική, Βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο.

Αργά αύριο το βράδυ αναμένεται να εξασθενίσουν οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη, οπότε και προβλέπεται σταδιακή άνοδος των θερμοκρασιών στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Παράλληλα οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από τη Β. Αφρική.

Μ. Σάββατο
Άστατος προβλέπεται ο καιρός το Μ. Σάββατο. Οι περιοδικές βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα διακόπτονται από διαστήματα ηλιοφάνειας στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, το κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 – 21 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 13 – 22 βαθμούς στη Δ. Ελλάδα, από 12 – 23 βαθμούς στην Κ. Ελλάδα, από 14 – 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 16 – 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται από 23-27 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες εκτιμώνται σε 8-9 βαθμούς Κελσίου και θα παρουσιασθούν σε ορεινές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα σε ορεινή Φωκίδα, Λαγκάδια Αρκαδίας, Κονισκό Τρικάλων, Νευροκόπι και Θεοδωριανά Αρτας.
Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι μέτριοι έως ισχυροί, περισσότερο ενισχυμένοι στο Ανατολικό Αιγαίο όπου θα είναι θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι νότιοι – νοτιοδυτικοί, μέτριοι έως ισχυροί και στο Βόρειο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα θυελλώδεις.

Στην Αττική
Στην Αττική το Μ. Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Το μεσημέρι ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί, αλλά το βράδυ είναι πιθανόν να σημειωθούν πάλι τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 21 – 22 βαθμούς Κελσίου. Στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν άνεμοι μέτριοι νοτιοανατολικοί, που το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ισχυρούς με βαθμιαία εξασθένιση.
Την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα παραμείνει βροχερός στη Δ. Ελλάδα. Ασθενέστερα φαινόμενα θα εκδηλώνονται κατά περιόδους σε περιοχές της Β. Ελλάδας και του Α. Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

Πηγή:ethnos.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.