Μηδενισμός, λόγω φωτοβολίδας

12/05/2011 • 21:39
Μηδενισμός, λόγω φωτοβολίδας
  • shares

Μπορεί στα ελληνικά γήπεδα η ρίψη φωτοβολίδων να είναι σύνηθες φαινόμενο και -κατά κανόνα- να μην επιφέρει αυστηρές κυρώσεις, στη Σουηδία όμως η ΑΙΚ Στοκχόλμης πλήρωσε ακριβά μία ανάλογη κίνηση των οπαδών της. Πιο συγκεκριμένα, η πειθαρχική επιτροπή της σουηδικής ομοσπονδίας αποφάσισε να μηδενίσει την ΑΙΚ και να κατακυρώσει με 3-0 υπέρ της Σιριάνσκα τον μεταξύ τους διακοπέντα αγώνα της 25ης Απριλίου, λόγω ρίψης φωτοβολίδων, μία εκ των οποίων τραυμάτισε τον βοηθό διαιτητή. Στην ομάδα της Στοκχόλμης επιβλήθηκε παράλληλα και πρόστιμο 150.000 κορωνών (περίπου 16.700 ευρώ).

Το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται πως η απόφαση ελήφθη, έστω κι αν δεν κατέστη δυνατό να αποδειχθεί ότι η φωτοβολίδα που χτύπησε τον βοηθό προήλθε από φιλάθλους της (φιλοξενούμενης στο συγκεκριμένο ματς) ΑΙΚ. Τονίζεται ότι η όλη συμπεριφορά των τελευταίων μετά την προσωρινή διακοπή του αγώνα, όταν πέταξαν δεκάδες φωτοβολίδες προς τους φιλάθλους των γηπεδούχων και τα ball boys, δεν επέτρεψε στον διαιτητή να δώσει το "πράσινο φως" για την επανέναρξη του παιχνιδιού.

Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
17/06/2019 • 08:19

Σύγκρουση "αξιοπρέπειας" στο Σάο Πάολο και επιβίωσης σε Δανία, Σουηδία

Για τα τελικά του Euro U21 η Γερμανία φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για τη νίκη απέναντι στους Δανούς. Πιο αμφίρροπα τα ματς σε Βάασα και Γκέτεμποργκ. Στο Σάο Πάολο η Χιλή είναι, θεωρητικά, το φαβορί όμως οι ατέλειές της ίσως δώσουν κάποιες ευκαιρίες παραπάνω στην Ιαπωνία