Ακούσατε, ακούσατε, 5-4 η Λίβερπουλ με ανατροπή!

Εκπληκτικό σε θέαμα και μαγευτικό σε ό,τι αφορά την εξέλιξή του ματς έγινε στο "Κάροου Ρόουντ", όπου η Λίβερπουλ βρέθηκε μπροστά στο σκορ 1-0, μετά πίσω με 3-1, έκανε το 3-4, δέχθηκε την ισοφάριση στο 92' και στο 95' ο Λαλάνα με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-5 (δυο γκολ ο Φιρμίνο).

Εκπληκτικό σε θέαμα και μαγευτικό σε ό,τι αφορά την εξέλιξή του ματς έγινε στο “Κάροου Ρόουντ”, όπου η Λίβερπουλ βρέθηκε μπροστά στο σκορ 1-0, μετά πίσω με 3-1, έκανε το 3-4, δέχθηκε την ισοφάριση στο 92′ και στο 95′ ο Λαλάνα με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-5 (δυο γκολ ο Φιρμίνο).

Το χορταστικό σε γκολ ματς της Νόριτς με τη Λίβερπουλ θα πρέπει να διδαχθεί σε σεμινάριο. Μην βιάζεστε… Οχι μόνο για την εκπληκτική ικανότητα των επιθετικών, αλλά για την αστείρευτη ανοησία των αμυντικών και για παράδειγμα προς αποφυγή σε ό,τι αφορά τη γενική ανασταλτική λειτουργία κάθε ομάδας.

Εχετε δει ομάδα στον ποδοσφαιρικό πλανήτη να είναι μπροστά στο σκορ με 3-1 και να τρώει δυο γκολ από αντεπιθέσεις έχοντας την άμυνα στη γραμμή του κέντρου; Ω ναι. Κι όμως, αυτό συνέβη. Το έκανε η Νόριτς. Δεν προσπαθούμε να χαλάσουμε το… μύθο του επικού και εμφατικού 4-5, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν την πιο άθλια αμυντική λειτουργία που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Μιλάμε για μια ομάδα που έχει δεχθεί 11 γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια. 

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την προσπάθεια των παικτών του κακομοίρη Γιούργκεν Κλοπ. Γιατί κακομοίρη; Γιατί του έλαχε να πάει σε ομάδα με άμυνα γρανίτη. Παγωτό, γρανίτη. Αυτή ήταν υπεύθυνη για το γεγονός ότι το 1-0 του Φιρμίνο στο 18′ μετατράπηκε αρχικά σε 2-1 στο 41′ με τέρματα των Μποκανί, Νέισμιθ και μετέπειτα 3-1 στο 54′ με τον Χούλαχαν. 

Η συνέχεια, όμως, ήταν αντιστρόφως ανάλογη για να χρησιμοποιήσουμε και έναν μαθηματικό όρο. Η Λίβερπουλ δεν έπαιξε μπάλα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ούτε η Νόριτς είχε άμυνα επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ. Ούτε ερασιτεχνικής κατηγορίας θα λέγαμε. Οι “κόκκινοι” με τους Χέντερσον, Φιρμίνο (η φάση ξεκίνησε από οφσάιντ) ισοφάρισαν σε 3-3 στο 63′ ο Μίλνερ πέτυχε την ανατροπή 3-4 στο 75′ και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε έτσι, στις καθυστερήσει σημειώθηκαν άλλα δυο τέρματα.

Ο Κλοπ άρχισε να φωνάζει στον τέταρτο για τα αυξημένα -κατά τη γνώμη του- λεπτά των καθυστερήσεων, αλλά στο τέλος θα πρέπει να τον ευγνωμονεί γι αυτή του την απόφαση. Στο 92′ ο Μπασόνγκ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ και με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή σημείωσε το 4-4, αλλά στο 95′ ο Λαλάνα με ένα ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 5-4 που κρατάει τη Λίβερπουλ σε επαφή με τις ευρωπαϊκές θέσεις και τη Νόριτς κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Το αποτέλεσμα
Νόριτς – Λίβερπουλ 4-5
0-1 Φιρμίνο (18)
1-1 (29) Μποκανί
2-1 (41) Νέισμιθ
3-1 (54) πέναλτι Χούλαχαν
3-2 Χέντερσον (55)
3-3 Φιρμίνο (63)
3-4 Μίλνερ (75)
4-4 (90+3) Μπασόνγκ
4-5 Λαλάνα (90+5)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.