Ακριτίδης: «Δύσκολες στιγμές στο ΤΑΠ»

Μια από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του ζει το τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τον Χρόνη Ακριτίδη.

Μια από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του ζει το τμήμα βόλεϊ του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τον Χρόνη Ακριτίδη. Όπως τόνισε θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το «τριφύλλι», ενώ αναφέρθηκε και στον ενδεχόμενο υποβιβασμό των «πράσινων» στην Α2. Ο Ακριτίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το ενδεχόμενο να αγωνίζεται η ομάδα στην Α2 την επόμενη σεζόν: «Αυτή τη στιγμή το τμήμα βόλεϊ βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του. Έγιναν αρκετά λάθη. Και διοικητικά, όπως πάντα φταίνε τα διοικητικά. Ανέλαβα στα τέλη Αυγούστου. Τότε, δεν ήταν καν δεδομένο να συμμετέχει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Το τμήμα αυτό έχει ιστορία που την ξέρουν όλοι. Δεν αρμόζει στον Παναθηναϊκό να μη συμμετέχει εκεί που έχει διακρίσεις. Ξεκίνησε ο σχεδιασμός της ομάδας αργά. Δεν υπήρχαν καλοί Έλληνες αθλητές, ενώ είχαμε και τη μεταφορά παλαιών χρεών. Υπήρξαν προσφυγές που μάθαμε δύο μέρες πριν ξεκινήσει η σεζόν. Όταν προέκυψε και αυτό τρέχαμε να το “θεραπεύσουμε”. Έτσι, δυστυχώς φτάσαμε σήμερα να συζητάμε αυτό που δεν θέλαμε. Είναι βαριά η φανέλα και λυγίζεις από το βάρος. Δεν έχει μάθει ποτέ να αγωνίζεται για να αποφύγει τον υποβιβασμό».

Για το αν υπάρχει η ελπίδα να σωθεί η ομάδα: «Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες, αλλά έγιναν και λάθη. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα νέο σύνολο, με χαμηλό μπάτζετ για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Αλλά το βάρος της φανέλας και μερικές κακές και απαράδεκτες στιγμές αθλητών μας στοίχισαν. Δεν γίνεται παραμονές να αποχωρεί παίκτης από τον Άρη. Είναι το ψυχολογικό και όχι το οικονομικό. Πρέπει να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Δεν μπορούν να παίζουν με τον Παναθηναϊκό. Την τρέχουσα σεζόν, υπάρχουν οφειλές για ενάμιση μήνα. Όμως, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα για την Α1. Προτεραιότητα είναι να ξεχρεώσει το τμήμα και σε τρία χρόνια να τον παραδώσουμε χωρίς χρέη».

Για τα λάθη που έγιναν στην αρχή: «Λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας δεν υπήρχαν Έλληνες παίκτες και γι’ αυτό στραφήκαμε σε παιδιά από το μπιτς βόλεϊ. Εκείνοι έφυγαν, αλλά ξανασυζητούμε μαζί τους. Έγιναν λάθος επιλογές και στους ξένους. Όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και οικονομικά, καθώς τους αποκτήσαμε τον Αύγουστο. Εάν τους είχαμε πάρει τον Ιούλιο θα ήταν πιο καλοί και οικονομικοί. Επίσης, υπάρχουν παίκτες που δεν αντέχουν το βάρος της φανέλας».

Για το αν θα μείνει στον Παναθηναϊκό ό,τι και να γίνει: «Δεν έχω μάθει να εγκαταλείπω. Θα μείνω στην ομάδα μέχρι τέλος. Όποιος αναλαμβάνει δεν μπορεί να είναι μόνο στα καλά. Θα συνεχίσω όσο μπορώ, εκτός και εάν υπάρξει κάποιος και βάλει χρήματα στην ομάδα».

Για τα λάθη που έγιναν και έφτασε σε αυτό το σημείο ο Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός δεν επένδυσε νέα παιδιά. Δεν υπάρχει εφηβικό τμήμα στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να λειτουργεί έτσι. Στο παιδικό τμήμα αρρώστησαν τρία παιδιά και μηδενίστηκε η ομάδα. Αυτό είναι το αγωνιστικό. Στο οικονομικό. Έχουν συσσωρευτεί πολλά χρέη και υπάρχει πρόβλημα βιωσιμότητας στην ομάδα. Έγιναν λάθη, παλιά, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Έχει ένα μεγάλο χρέος ο Ερασιτέχνης με αυτό στο τμήμα βόλεϊ να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο. Μας βοήθησε και φέτος πολύ ο κ. Σταθοκωστόπουλος, αλλά ως εκεί. Ο κόσμος δεν πηγαίνει στο γήπεδο. Η Γλυφάδα ήταν μακριά και δεν πήγαινε, αλλά ούτε στο Μετς άλλαξε η κατάσταση».

Για το γήπεδο: «Δεν πήγε καλά η κατασκευή του γηπέδου γιατί δεν υπήρχε η πολιτική βούληση. Εάν υπήρχε τότε όλα θα ήταν καλύτερα. Δεν ξέρω τι λέει η ΓΗΠΕΛ, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως βρισκόμαστε προ των πυλών της σύνταξη του προεδρικού διατάγματος. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να προχωρήσει η διπλή ανάπλαση. Θα είχε δώσει έσοδα στο δημόσιο αλλά και δουλειά στον κόσμο. Απλώς κάποια πράγματα θα έπρεπε να είχαν γίνει αλλιώς. Η οικοδομική άδεια – για παράδειγμα- εκδόθηκε και θα έπρεπε να ξεκινήσουν τα έργα. Αυτό δεν είχε καμία σχέση με την προσφυγή. Απλά δεν υπήρχε η πολιτική βούληση. Είναι μία επένδυση που θα φέρει πολλαπλάσια οφέλη. Μπορεί να γίνει το γήπεδο στο Βοτανικό. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα της Αθήνας. Υπάρχει χώρος στο Δήμο να γίνει το γήπεδο».

Για το πώς βλέπει όλα αυτά που γίνονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού ως φίλαθλος: «Με στεναχωρούν πολύ, όπως όλους τους Παναθηναϊκούς. Τα θέμα με τους Άραβες έχει κουράσει όλο τον κόσμο και το θέμα αυτό έχει μεγάλη επίπτωση στον Ερασιτέχνη».

Για τις φετινές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στη Σούπερ Λίγκα και για το αν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα στο τέλος: «Φέτος έχω δει τους καλύτερους αγώνες από την ομάδα, που είχα χρόνια να δω. Τελευταία δεν είναι και τόσο καλές οι εμφανίσεις, λόγω της κόπωσης και των τραυματισμών. Μου αρέσει ο Φερέιρα και πιστεύω πως φέτος κάνει πολλά. Θα το πάρουμε το πρωτάθλημα. Η ομάδα θα ανταποκριθεί στα δύσκολα και δεν μπορεί να τον κερδίσει ο Ολυμπιακός».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.