Οι Thor, Loki, Wolverine, Doctor Doom αποκτούν νέες δυνάμεις

Και τι έχουμε να δούμε ακόμα...Το νεώτερο τεύχος του "Thor" από τους Jason Aaron και Mike Del...

Και τι έχουμε να δούμε ακόμα…

Το νεώτερο τεύχος του “Thor” από τους Jason Aaron και Mike Del Mundo είχε τους Thor, Wolverine, Dr. Doom να πολεμάνε στο μακρινό μέλλον με επικές δυνάμεις που πήραν από άλλους χαρακτήρες της Marvel.

Προσοχή: spoilers από το Thor #6!

Art by Esad Ribic. (Marvel Comics)
Art by Esad Ribic. (Marvel Comics)


Αιώνες μακριά στο μέλλον, ο King Thor επαναφέρει τη ζωή στον νεκρό πλανήτη, πια, της Γης. Αυτό το αναπάντεχο ξύπνημα ζωής στο σύμπαν τράβηξε την προσοχή των Wolverine και Doctor Doom.

Ο Wolverine είχε αναγεννηθεί από την Phoenix Force και τώρα ταξιδεύει στο σύμπαν βοηθώντας το να φτάσει στο τέλος της ζωής του, σκοτώνοντας “άρρωστα” αστέρια και “σβήνοντας” μαύρες τρύπες. Ο Wolverine θεωρεί προσβολή ότι ο Thor επανέφερε την Γη, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η Γη έζησε όσο έπρεπε και θα πρέπει να παραμείνει νεκρή, αλλά ο Thor τον πείθει να αλλάξει γνώμη και να την αφήσει να αναζωογονηθεί.

Art by Christian Ward. (Marvel Comics)
Art by Christian Ward. (Marvel Comics)

Όσο οι Thor και Wolverine πολεμούσαν, ο Doom ταξίδεψε πίσω στον πλανήτη του με στόχο να τον καταστρέψει – κυρίως γιατί οι νέοι άνθρωποι του Thor ζούσαν εκεί που βρισκόταν η πατρίδα του Doom, και που θεωρεί ο ίδιος ιερό έδαφος. Οι Thor και Wolverine έρχονται αντιμέτωποι με τον Doom σε μια επική μάχη.

O Doctor Doom έχει τώρα τις δυνάμεις διαφόρων σούπερ ηρώων, πιθανότατα επειδή τις απορρόφησε όταν οι ιδιοκτήτες τους άρχισαν να πεθαίνουν με τα χρόνια ή επειδή τις πήρε δια της βίας. Είναι τόσο δυνατός που κήρυκες του είναι τα τεράστια τέρατα Fin Fang Foom, Goom, Gorgilla και Monstrum, που αναφέρονται σε εκείνον ως “the Fist of Iron! The Starbrand Supreme! The Master of Mystic Vengeance!”. Ο Doom έχει τις δυνάμεις των Iron Fist, Starbrand, Sorcerer Supreme και Spirit of Vengeance συν τις αρχικές του ικανότητες, που περιλαμβάνουν απόλυτη γνώση επί φυσικής και μαγείας.

Art by Christian Ward. (Marvel Comics)
Art by Christian Ward. (Marvel Comics)

O Thor είναι τώρα ο All-Father of Asgard, οπότε έχει τη δύναμη του Odin, που λέγεται τώρα Thorforce, καθώς και το αγαπημένο του σφυρί, το Mjolnir. Το χαμένο του χέρι έχει αντικατασταθεί με ένα προσθετικό φτιαγμένο από τον παντοδύναμο Destroyer.

Άξιο αναφοράς ότι οι συνολικές δυνάμεις των τριών ηρώων είναι οι ίδιες με αυτές των αρχαίων Avengers 1.000.000 BC (εκτός του Black Panther) που σήμανε το ξεκίνημα της εποχής των σούπερ ηρώων, γραμμένο επίσης από τον Aaron, οπότε αυτή η μάχη φαίνεται να “κλείνει” την εποχή τους μέσω της αρχής τους.

Όταν η μάχη τους ξεκινάει, οι Thor και Wolverine δεν καταφέρνουν και πολλά ενάντια στον Doom. Ο Doom καίει τον Wolverine με μια ανάσα φωτιάς, αφήνοντας πίσω μονάχα τον σκελετό του. Μετά χρησιμοποιεί την Penance Stare στον Thor, κάνοντας τον να θυμηθεί τη μακρά ζωή του και όλα τα πταίσματα του γεμάτα πόνο, αφήνοντας τον Thor σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο Wolverine, μιας και είναι τώρα η Phoenix, επανέρχεται στη ζωή για να συνεχίσει τη μάχη του, αλλά και πάλι δεν καταφέρνει πολλά. Ο Wolverine αποφασίζει να μεταφέρει την Phoenix Force στο Mjolnir, θυσιάζοντας την ζωή του, μεταμορφώνοντας τον Thor σε King Phoenix, God of Fire. Αφήνεται να εννοηθεί ότι ο Thor κάποτε αγαπούσε την Phoenix, οπότε δημιουργείται μεταξύ τους ένας δεσμός δυνατότερος από αυτόν του Wolverine, δίνοντας στον Thor τη δύναμη να νικήσει τον Doom.

Art by Christian Ward. (Marvel Comics)
Art by Christian Ward. (Marvel Comics)

Αν και ο Doom νικήθηκε, μια νέα απειλεί ξυπνάει. Ο Loki παρέσυρε τη συμβιωτική δύναμη του All-Black Necrosword από τον Ego the Living Planet και την απορρόφησε γινόμενος ο “Loki the Necrogod, Loki the All-Butcher, Loki… The End”.

Art by Christian Ward. (Marvel Comics)
Art by Christian Ward. (Marvel Comics)

Είχαμε προϊδεαστεί για αυτή τη μεταμόρφωση σε ένα όραμα του μέλλοντος στο “Civil War II” του 2016 και τώρα είδαμε πως έγινε πραγματικότητα, προετοιμάζοντας μας για μια ακόμα επική μάχη, μεταξύ Thor και Loki.

Art by Esad Ribic. (Marvel Comics)
Art by Esad Ribic. (Marvel Comics)


Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.