Σκότωσε το Ισραήλ τον Γιάσερ Αραφάτ;

Ισραηλινοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών προσπάθησαν απεγνωσμένα να αποτρέψουν τον Ρόνεν Μπέργκμαν να διεξάγει την έρευνα του και να εκδώσει το βιβλίο του: «Rise and Kill First: Η μυστική ιστορία των στοχευμένων δολοφονιών του Ισραήλ». Το Ισραήλ άλλαξε ακόμη και τους νόμους του περί μυστικότητας για να αποτρέψει την πρόσβαση του σε ιστορικά ντοκουμέντα. Παρ 'όλα αυτά, εκείνος...

Ισραηλινοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών προσπάθησαν απεγνωσμένα να αποτρέψουν τον Ρόνεν Μπέργκμαν να διεξάγει την έρευνα του και να εκδώσει το βιβλίο του: «Rise and Kill First: Η μυστική ιστορία των στοχευμένων δολοφονιών του Ισραήλ».

Το Ισραήλ άλλαξε ακόμη και τους νόμους του περί μυστικότητας για να αποτρέψει την πρόσβαση του σε ιστορικά ντοκουμέντα. Παρ ‘όλα αυτά, εκείνος κατάφερε να συγκεντρώσει χιλιάδες έγγραφα και να έρθει σε επαφή με πάνω από 1.000 πηγές.

Το αποτέλεσμα είναι μια εκπληκτική έρευνα που μπαίνει στα άδυτα των στοχευμένων δολοφονιών του Ισραήλ, το οποίο -όπως υποστηρίζει- εκτέλεσε περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον δυτικό κόσμο, από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο στόχαστρο φέρεται να βρέθηκε όσο κανένας άλλος ο ιστορικός ηγέτης των Παλαιστινίων. Ο Ρόνεν Μπέργκμαν μίλησε στο Democracy Now για τις πολλές προσπάθειες του Ισραήλ να σκοτώσει τον Γιάσερ Αραφάτ, και την πιθανότητα… να το πέτυχε.

Οι επιθεωρητές – υπνωτιστές  Κλουζώ

Ήταν 1968.  Ο Γιάσερ Αραφάτ, ιδρυτής της Φατάχ, χρίστηκε επικεφαλής της «Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), φέρνοντας σε αμηχανία τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας. Ήταν τότε που ένας ψυχίατρος του Ισραηλινού Ναυτικού υποστήριξε πως είχε τη λύση. Είχε εμπνευστεί από την ταινία «Ο άνθρωπος της Μαντζουρίας» και υποστήριξε ότι μπορεί να κάνει το σενάριο πραγματικότητα.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.