Ασφάλεια στο “νούμερο 1” λόγω Μαλιαρίτση!

Το novasports.gr σας ...αποκαλύπτει το εφετινό μυστικό της επιτυχίας του Παναθηναϊκού για τη θέση του τερματοφύλακα. Ένα μυστικό που έχει ...ονοματεπώνυμο. Αυτό του προπονητή τερματοφυλάκων των Πράσινων, Παναγιώτη Μαλιαρίτση.

Τα προβλήματα στη θέση του τερματοφύλακα είναι αρκετά από την αρχή της σεζόν στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Όμως ότι και αν έχει προκύψει, οι Πράσινοι κατάφεραν να το διαχειριστούν σωστά και σημαντικότατο ρόλο σε αυτή τη διαδικασία έχει παίξει ο προπονητής τερματοφυλάκων του Τριφυλλιού, Παναγιώτης Μαλιαρίτσης. 

Ο 48χρονος coach είναι το μεγάλο …μυστικό για την εφετινή θετικότατη παρουσία των γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Ο κύριος λόγος που υπάρχει αυτή η τεράστια βελτίωση στο “νούμερο 1” και ο άνθρωπος που έχει καταφέρει να …απαλλάξει τον Γιώργο Δώνη από ακόμη ένα …πονοκέφαλο. 

Πλέον οι Πράσινοι αισθάνονται “ασφάλεια” στη θέση του τερματοφύλακα. Όποιος και αν είναι ο πορτιέρε που θα υπερασπιστεί την εστία του Τριφυλλιού… Είτε ο βασικός Σωκράτης Διούδης που έχει … φτάσει τις μετοχές του στα ύψη και πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, είτε ο ταλαντούχος – και άτυχος – Κότσαρης, ο οποίος βοήθησε όταν χρειάστηκε, είτε οι νεαροί Ξενόπουλος και Χριστογεώργος, οι οποίοι “επιστρατεύονται” ως …back up μετά τον τραυματισμό του Κότσαρη. 

Η δουλειά που γίνεται στο Κορωπί είναι μεθοδική και ο Παναγιώτης Μαλιαρίτσης έχει καταφέρει να πάει …ένα βήμα πιο μπροστά τους τερματοφύλακες του Παναθηναϊκού. 


Το βάρος στην ψυχολογία και στην …ποικιλία

Η θέση του τερματοφύλακα είναι η πιο …περίεργη στο ποδόσφαιρο. Και αυτό γιατί παίζει μόνο …ένας. Επομένως το κομμάτι της ψυχολογίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς ένας προπονητής τερματοφυλάκων πρέπει να διαχειριστεί σωστά την απογοήτευση, την προσμονή και την επιθυμία των “αναπληρωματικών” τερματοφυλάκων μέχρι να έρθει η στιγμή που θα μπουν στο γήπεδο. Πρέπει να έχει την τετράδα σε ετοιμότητα και ο Παναγιώτης Μαλιαρίτσης έχει πετύχει στο 100% αυτόν τον δύσκολο στόχο. Πάντα κοντά στους γκολκίπερ του Τριφυλλιού, έχει βρει τον τρόπο για να τους δίνει κίνητρο σε κάθε προπόνηση, δημιουργώντας ουσιαστικά μια …υπο – ομάδα μέσα στην ομάδα του Παναθηναϊκού. 

“Ο ένας βοηθά τον άλλον” και αυτό το μότο δεν αλλάζει στους τερματοφύλακες των Πράσιννω, οι οποίοι βιώνουν στις προπονήσεις κάθε μέρα και κάτι …διαφορετικό. Βλέπετε, ο Παναγιώτης Μαλιαρίτσης έχει επικεντρωθεί αρκετά και στην …εξαφάνιση της ρουτίνας και της “μονοτονίας” και με διάφορες ασκήσεις, βάζει το κάτι …διαφορετικό στην εκγύμναση των τερματοφυλάκων. Από μπάλες …ράγκμπι και τένις μέχρι …κουρτίνες! 


Αυτός είναι ο Παναγιώτης Μαλιαρίτσης

Γεννημένος στον Πειραιά στις 13 Απριλίου του 1970, ο νυν προπονητής τερματοφυλάκων του Παναθηναϊκού έκανε τη δική του πορεία στο ποδόσφαιρο. Ως γκολκίπερ φυσικά στις χαμηλότερες κατηγορίες! 

Αγωνίστηκε τη …μισή του ζωή στη Δόξα Βύρωνα, πέρασε από τον Ατρόμητο, τον Φωστήρα και τον Άγιο Δημήτριο και όταν αποφάσισε να κρεμάσει τα …γάντια του, θέλησε να μείνει στο χώρο. Από διαφορετικό πόστο. Αυτό του προπονητή. 

Κάτοχος του διπλώματος της UEFA, o Παναγιώτης Μαλιαρίτσης πέρασε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, πήγε στον Ατρόμητο με τις …ευλογίες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου που είχε παίκτη στην ομάδα της Ηπείρου και στο Περιστέρι …κόλλησε με τον Γιώργο Δώνη.

Από τότε, παραμένει πιστός συνεργάτης του “Τρένου” και έχει ακολουθήσει τον Δώνη σε όλες τις ομάδες που προπόνησε στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αρχικά στον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια στο ΑΠΟΕΛ, όπου έζησε το όνειρο του Champions League, ακόμα και στην Αραβική Χερσόνησο (Αλ Χιλάλ, Αλ Σαρία) και τελικά στον Παναθηναϊκό.  Ένα όμορφο ποδοσφαιρικό ταξίδι συνεχίζεται… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.