Σφακιανάκης: «Βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική θέση»

Για το θέμα της αποχής των ποδοσφαιριστών και τη ματαίωση της αγωνιστικής δράσης σε Β' και Γ' Εθνική κατηγορία, μίλησε ο αντιπρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ, Στέλιος Σφακιανάκης.

Για το θέμα της αποχής των ποδοσφαιριστών και τη ματαίωση της αγωνιστικής δράσης σε Β’ και Γ’ Εθνική κατηγορία, μίλησε ο αντιπρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ, Στέλιος Σφακιανάκης, στον «NovaΣπορ FΜ 94,6».

Αναφερόμενος αρχικά στο θέμα της ασφάλισης των ποδοσφαιριστών, είπε: «Μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος δεν περιμέναμε να υπάρχει αναστολή, αλλά στην πορεία το βλέπαμε να έρχεται. Το ομαδικό συμβόλαιο που έχει λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου περιλάμβανε και τις οικογένειες των παικτών, ακόμη κι εκτός παιχνιδιού. Ήταν πλήρης η κάλυψη και πλέον έχει ανασταλεί. Ο ΟΠΑΠ αργεί συνεχώς στις διαπραγματεύσεις και χρησιμοποιεί ένα πρόσχημα κάθε φορά.

Στην αρχή τα “στημένα”, μετά τη βία και τώρα το νομοσχέδιο. Το καθεστώς που υπάρχει και δεν μας επιτρέπει να αναζητήσουμε ποσό σε ανταγωνιστικές εταιρείες είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική θέση. Μπορέσαμε να ασφαλίσουμε μόνο τους ποδοσφαιριστές στη διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα, θα πρέπει να βρούμε κάποιες πηγές εσόδων και να αποδεσμευτούμε από τον ΟΠΑΠ».

Αμέσως μετά μίλησε για την οικονομική εξάρτηση από τη Σούπερ Λίγκα: «Όταν χώρισε η Σούπερ Λίγκα από την ΕΠΑΕ, ο νομοθέτης προέβλεψε πως θα πρέπει σε ετήσια βάση η πρώτη να βοηθά τη δεύτερη. Εμείς έχουμε προχωρήσει στην εκχώρηση των δικαιωμάτων στη Σούπερ Λίγκα, που έπρεπε να καταβάλει ένα ποσό και δεν το έχει κάνει. Φέτος δεν έχουμε σύμβαση με τη Σούπερ Λίγκα, ούτε έχει δεσμευτεί ότι θα δώσει. Ζητήσαμε όσα μας οφείλονται από πέρυσι, αλλά δεν μας τα έδωσαν λέγοντας πως δεν έχουν υπογράψει κι εκείνοι σύμβαση με τον ΟΠΑΠ και αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Έτσι εμφανίζεται μια εικόνα ότι οφείλουμε εμείς λεφτά, ενώ στην πραγματικότητα μας οφείλονται χρήματα που έχουμε εκχωρήσει».

Στη συνέχεια τόνισε για την απόφαση των ποδοσφαιριστών για κινητοποιήσεις: «Δεν είχε κανένα νόημα η αναστολή, από τη στιγμή που ο κ. Μπιτσαξής είπε στον κ. Γιαννακόπουλο ότι θα λυθεί το πρόβλημα εντός 15 ημερών. Ίσως όμως με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να αναδείξουν καλύτερα το πρόβλημα που υπάρχει στο χώρο. Όταν κάνεις μια απεργία θα πρέπει να υπάρχουν κάποια επίπεδα και κάποια στάδια, να λες πού στοχεύεις. Καταλαβαίνω τους παίκτες, αισθάνομαι την πίεση, αλλά υπάρχει δέσμευση από την Πολιτεία πως θα τακτοποιηθεί το ζήτημα».

Και για το αν μπορούν να παραμείνουν επαγγελματικές κατηγορίες η Β’ και Γ’ Εθνική δήλωσε: «Η προσωπική μου άποψη είναι να γίνει η Γ’ Εθνική ερασιτεχνική, για να μην πω ότι πρέπει να αλλάξει το νομικό καθεστώς και στη Β’ Εθνική. Η Γ’ Εθνική είναι μία κατηγορία επαγγελματική μόνο εντός εισαγωγικών, αφού οι παίκτες είναι απλήρωτοι και τα γήπεδα είναι άσχημα. Δεν είναι βιώσιμη η Γ’ Εθνική ως επαγγελματική. Η τωρινή κατάσταση είναι ένα ουσιαστικό ερέθισμα για διάλογο, αλλά και αποφάσεις. Πρέπει να γίνουν αλλαγές, αλλά θα πρέπει να συμβάλει η ΕΠΟ και να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει τις τρεις κατηγορίες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.