Αυστηρό salary cap στη Ρωσία!

23/06/2017 • 17:38
Ζενίτ - Λοκομοτίβ Μόσχας
  • shares
Αλλάζει πρόσωπο το ρωσικό πρωτάθλημα, καθώς από τη νέα σεζόν θα ισχύσει πιο αυστηροί κανόνες για το «salary cap», με συνέπεια κορυφαίοι ποδοσφαιριστές να ετοιμάζουν βαλίτσες. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας έχει αποφασίσει την εξασφάλιση ότι οι μισθοί των πιο σημαντικών ποδοσφαιριστών δεν θα υπερβαίνουν τα 28.000 ευρώ το μήνα. Κάτι που θα μπορούσε αναπόφευκτα να ανοίξει τον δρόμο για αλλαγές στην στρατηγική των ομάδων.

Μία απόφαση που έφτασε μετά από παρατήρηση της συμπεριφοράς κορυφαίων ρωσικών συλλόγων, πολλοί από τους οποίους χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, ότι αυξάνουν ιδιαίτερα τα έξοδά τους για να αποκτήσουν διάσημους παίκτες τις τελευταίες περιόδους. Ομως κάποιες ρωσικές ομάδες, αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αυτής της στρατηγικής, μιας και δεν συνοδεύτηκε από τα αναμενόμενα αθλητικά αποτελέσματα.

Οι προτάσεις που έγιναν γνωστές από την ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, βεβαιώνουν ότι ο μηνιαίος μισθός ενός ποδοσφαιριστή μεγαλύτερου των 23 ετών, δεν θα μπορεί να υπερβεί τα 2 εκατ. ρούβλια (28.000 ευρώ), ποσό πολύ χαμηλότερο απ΄όσα εισπράτει ένας βασικός παίκτης κορυφαίου συλλόγου.

Οι πιο νεαροί παίκτες θα έχουν μικρότερο όριο στους μισθούς. Δεν απομένει παρά να διαπιστωθούν τα ακριβή μέτρα που θα ληφθούν, ικανά ίσως να επηρεάσουν τις κινήσεις στη μεταγραφική αγορά, αφού πολλοί από τους κορυφαίους αστέρες, θα αναζητήσουν σε άλλα πρωταθλήματα την συνέχεια της καριέρας τους.  ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γράψτε το σχόλιο σας...
21/08/2019 • 07:36

Με έμφαση στη λεπτομέρεια τα ματς σε Φάληρο, Ζάγκρεμπ, Λιντς και Κόλντινγκ

Δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Κράσνονταρ,πιο παραγωγικό περιμένουμε το ματς στο Ζάγκρεμπ και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τον Ερυθρό Αστέρα. Γουέστ Μπρομ και η Λιντς έχουν προβάδισμα κόντρα σε αντιπάλους ικανούς στο σκοράρισμα