Η Νόσος Αλτσχάιμερ, η Τζούλιαν Μουρ και το «Still Alice»

Η 21η Σεπτεμβρίου, έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Αλτσχάιμερ και με αφορμή το γεγονός αυτό, στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr ξαναβλέπουμε την γλυκιά και συγκινητική ταινία των Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ και Γουός Γουεστμόρλαντ: «Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει». Στο φιλμ πρωταγωνιστεί η υπέροχη Τζούλιαν Μουρ - η οποία υποδύεται μία καταξιωμένη...

Η 21η Σεπτεμβρίου, έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Αλτσχάιμερ και με αφορμή το γεγονός αυτό, στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr ξαναβλέπουμε την γλυκιά και συγκινητική ταινία των Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ και Γουός Γουεστμόρλαντ: «Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει». Στο φιλμ πρωταγωνιστεί η υπέροχη Τζούλιαν Μουρ – η οποία υποδύεται μία καταξιωμένη ακαδημαϊκό γλωσσολογίας που προσβάλλεται αναπάντεχα από τη νόσο του Αλτσχάιμερ – σε μία ερμηνεία που της χάρισε το Όσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου.

Το συγγραφικό και σκηνοθετικό δίδυμο των Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ και Γουός Γουεστμόρλαντ (Quinceañera  – 2006), επιστρέφει δυναμικά και μας παρουσιάζει την τέταρτη μεγάλου μήκους δημιουργία του. Βασιζόμενο στο δημοφιλές μυθιστόρημα της Lisa Genova, το φιλμ πραγματεύεται με διεισδυτικό τρόπο την συγκλονιστική πορεία μιας δραστήριας, ευφυούς και νέας γυναίκας, η οποία προσβάλλεται αναπάντεχα από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Το γεγονός αυτό αλλάζει για πάντα τη ζωή της.


 

Στην ταινία ο θεατής καλείται να παρακολουθήσει την εντυπωσιακή προσπάθεια της ηρωίδας, να αντιμετωπίσει το αναπάντεχο γεγονός. Παράλληλα βιώνουμε βήμα βήμα και τις συνέπειες που επιφέρει η συγκεκριμένη νόσος τόσο στη ζωή και την προσωπικότητα της πρωταγωνίστριας, όσο και στην οικογένειά της. Το φιλμ διατρέχεται από την καθηλωτική ερμηνεία της Τζούλιαν Μουρ, μία ερμηνεία που της χάρισε και το Όσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου.

Η Dr. Alice Howland (Τζούλιαν Μουρ – Julianne Moore) είναι μία καταξιωμένη ακαδημαϊκός γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μία ευτυχισμένη σύζυγος, καθώς και μητέρα τριών – ενήλικων πλέον – παιδιών. Όταν η μνήμη της αρχίζει να την προδίδει, αρχικά δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία. Αντιλαμβάνεται ωστόσο ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν χάνεται στην ίδια της τη γειτονιά, ενώ όλο και συχνότερα ξεχνάει ονόματα και καταστάσεις. Ο προσωπικός της αγώνας με αντίπαλο τη μη αναστρέψιμη νόσο του Αλτσχάιμερ μόλις έχει ξεκινήσει…

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.