Έκανε σεφτέ η Λαμία (video)

Η Λαμία πέτυχε την πρώτη της νίκη στη φετινή σεζόν κάνοντας την πρώτη ανατροπή της ιστορίας της στην κορυφαία κατηγορία, επικρατώντας της ΑΕΛ στη Λάρισα με σκορ 2-1

Μετά από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες η Λαμία επέκτεινε το αήττητο στα τέσσερα ματς, κατακτώντας όμως την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
 Η ΑΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί με καταπληκτικό γκολ του Ντέλετιτς στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος δέχθηκε γρήγορα την ισοφάριση, έχασε την καθαρή σκέψη της στο γήπεδο κι υπέστη την πέμπτη ήττα της στα τελευταία έξι ματς.

Τα αρχικά πλάνα
Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΛ ο Τζιανλούκα Φέστα. Ο Κρίστινσον ήταν στην εστία, Κοέφ, Μόρας, Γκόλιας, Χούμπτσεφ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μπάλλας και Φατιόν οι αμυντικοί χαφ, ο Πίτι επιτελικός μέσος, Ντέλετιτς στα δεξιά, Σαχίτι στα αριστερά και ο Μπαργκάν στην κορυφή της επίθεσης. 

Από την άλλη πλευρά ο Μάκης Χάβος επιχείρησε να γεμίσει τον άξονα απλώνοντας την ομάδα του στο γήπεδο με 4-5-1. Ο Σαράνοφ στην εστία, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ο Σκόνδρας ήταν ο αμυντικός χαφ, ενώ ως εσωτερικοί μέσοι επιχειρούσαν οι Δημούτσος, Μπλάζιτς. Στις πτέρυγες ήταν Καραμάνος κι Επστάιν, ενώ ο Μπαράλες ήταν ο μοναδικός προωθημένος. 

Καλύτερη η ΑΕΛ, «μάγεψε» ο Ντέλετιτς
Η ΑΕΛ προσπάθησε να επιβάλει τους κανόνες της στο γήπεδο, ωστόσο αυτή η επιθυμία της που μεταφράστηκε στην πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν έφερε και αντίστοιχη ποιότητα στις τελικές προσπάθειες. Μάλιστα σε ακόμη ένα ματς ο Τζιανλούκα Φέστα κλήθηκε να διαχειριστεί άσχημη εξέλιξη καθώς, ο Σαχίτι τραυματίστηκε στο 13ο λεπτό και άφησε τη θέση του στον Ακόστα. Η Λαμία δυσκολεύθηκε να δημιουργήσει, αλλά και να αναχαιτίσει τον Ντέλετιτς στο 30ο λεπτό.
Ο Σέρβος με καταπληκτική κούρσα από το κέντρο του γηπέδου προσπέρασε κάθε αντίπαλο του και με έξοχο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. 

Η Λαμία έχασε τρομερή ευκαιρία να ισοφαρίσει με το Βασιλαντωνόπουλο, όταν ο δεξιός μπακ των φιλοξενούμενων σούταρε ψηλά άουτ στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα του Επστάιν.   

Ισοφάρισε γρήγορα κι έφτασε στην ανατροπή 
Η γρήγορη ισοφάριση στην οποία έφτασε η Λαμία δείχνει εξαιρετικά καθοριστική για την εξέλιξη του ματς. Ο Μπαράλες στο 48ο λεπτό εκμεταλλεύθηκε την ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι και με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Επστάιν έφερε το σκορ στην ισορροπία. Η ΑΕΛ έδειξε να επηρεάζεται  από την ισοφάριση και η Λαμία άρχισε να κερδίζει διαρκώς μέτρα στο γήπεδο. Ο Κρίστινσον αντέδρασε έξοχα σε τετ α τετ με τον Επστάιν, ωστόσο δε μπόρεσε να κάνει κάτι στο 65ο λεπτό όταν ο Επστάιν σούταρε ελεύθερος από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου.

Το προβάδισμα των φιλοξενούμενων αναζωπύρωσε την ΑΕΛ η οποία άρχισε να απαιτεί το τέρμα της ισοφάρισης. Έγινε μάλιστα πιο πιεστική στο τελευταίο τέταρτο μετά την αποβολή του Βάντερσον με δεύτερη κίτρινη κι έχασε τεράστια ευκαιρία με το Μόρα στην εκπνοή του ματς. Ο στόπερ των γηπεδούχων πλάσαρε άστοχα μετά την επέμβαση του Σαράνοφ στην εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς. 


Διαιτητής:
Γιώργος Κομίνης

Κίτρινες κάρτες:
Μόρας (45’), Γκόλιας (51’) – Μπλάζιτς (21’), Δημούτσος (22’), Σκόνδρας (58’)

Κόκκινες κάρτες:
Βάντερσον (75’)

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα):
Κρίστινσον – Κοέφ, Μόρας, Γκόλιας, Χούμπτσεφ – Μπάλλας, Φατιόν – Ντέλετιτς, Πίτι, Σαχίτι (13’ Ακόστα) – Μπαργκάν (70’ Κούνιτς)

Λαμία (Μάκης Χάβος):
Σαράνοφ – Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον – Δημούτσος (68’ Μπερτόλιο), Σκόνδρας, Μπλάζιτς (62’ Οσμάν), Καραμάνος, Επστάιν (83’ Ασίγκμπα) – Μπαράλες


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.