Μπορούσαν τη νίκη, έμειναν στο «Χ» (video)

Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και αμφότεροι είχαν ευκαιρίες και για άλλο γκολ, όμως το 1-1 κάλυψε τις προσπάθειές τους. Απώλεια βαθμών με την επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι υποχώρησαν στην τρίτη θέση.

Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και αμφότεροι είχαν ευκαιρίες και για άλλο γκολ, όμως το 1-1 κάλυψε τις προσπάθειές τους. Απώλεια βαθμών με την επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι υποχώρησαν στην τρίτη θέση.

Οι Βοιωτοί ευτύχησαν να σκοράρουν πολύ γρήγορα και άντεξαν χωρίς να δυσκολευθούν ιδιαίτερα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές και έφτασαν άμεσα στην ισοφάριση, χωρίς να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Τα αρχικά πλάνα

Στο 4-2-3-1 του Ανιγκό, ο Επασί ήταν στο τέρμα και οι Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Φαβάρο, Ντιόγκο από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Νιασέ και Μητρόπουλος ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τον Σαμπαντόγκο στα δεξιά, τον Γιακουμάκη αριστερά και τον Σουμπίνιο πίσω από τον προωθημένο Μαρκόφσκι.

Παρόμοια διάταξη και από τον Γκαρθία, με τον Προτό στην εστία, τους Ελαμπντελαουί (δεξιά), Κούτρη μπακ και τους Μποτία, Σισέ δίδυμο στα στόπερ. Ρομαό και Μάρτινς ήταν στον άξονα, με τον Οφόε μπροστά τους, τους Μάριν, Μιραλάς στις πτέρυγες και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.

Με το «καλημέρα»

Καλύτερο ξεκίνημα δε θα μπορούσε να φανταστούν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι πήραν το προβάδισμα στο 4ο μόλις λεπτό. Ο Νιασέ πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος από την καρδιά της περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ και άνοιξε νωρίς-νωρίς το σκορ.

Κι όμως αυτό το γκολ μπορούσε να έρθει και νωρίτερα, στην αντίπαλη εστία. Στο 2′ μετά από μπαλιά του Οφόε, η Ανσαριφάρντ νίκησε στον αέρα τον Επασί, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη. Στο 14′ και πάλι ο Ιρανός, αυτή τη φορά με πλασέ, προσπάθησε να νικήσει τον Επασί, ο οποίος του είπε, ωστόσο, «όχι».

Κοντά στο 2-0

Στο 23′ ο Προτό κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό, όταν ο Σαβαντόγκο προσπάθησε να τον νικήσει με κοντινό, αλλά διαγώνιο πλασέ και ο Βέλγος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Κι αφού ούτε στο 28′ ο Ανσαριφάρντ πρόλαβε την μπάλα για να τη σπρώξει στα δίχτυα μετά από σέντρα του Ελαμπντελαουί, το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Λεβαδειακός είχε πετύχει ένα γρήγορο γκολ και όντας πιο εύστοχος από τους φιλοξενούμενους, ήταν αυτός που βρισκόταν στη θέση του οδηγού σε ένα μέτριο ποιοτικά ματς. 

Βρήκε το γκολ

Το γκολ για τον Ολυμπιακό και τον Ανσαριφάρντ ήρθε τελικά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο ίδιο λεπτό που σκόραραν και οι Βοιωτοί στο πρώτο μέρος (4ο), οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση, με πλασέ του πρώτου τους σκόρερ στην κίνηση μετά από συρτή σέντρα του Κούτρη.

Τη στιγμή που ο μπακ του Ολυμπιακού κάνει τη σέντρα, το πόδι του Ανσαριφάρντ είναι μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό, αλλά το οριακό οφσάιντ ήταν δύσκολο να γίνει αντιληπτό με γυμνό μάτι. 

«Διπλή» κίτρινη 

Στο 65′ είδαμε μια… πρωτότυπη φάση, με τους δύο στόπερ του Ολυμπιακού, Μποτία και Σισέ να αντικρίζουν την κίτρινη κάρτα στην ίδια (διπλή) φάση κι ενώ ο… Ανσαριφάρντ συνέχιζε να είναι η μοναδική ουσιαστικά πηγή κινδύνου στα καρέ του Επασί.

Στο 60′ δε βρήκε στόχο με πλασέ από το ημικύκλιο, ενώ στο 71′ με προβολή στο πρώτο δοκάρι ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώξει σε κόρνερ.

Δεν άλλαξε κάτι

Στο 75′ σημειώθηκε η τελευταία, αλλά πολύ σημαντική, ευκαιρία των γηπεδούχων, με τον Γιακουμάκη να κάνει τη σέντρα από δεξιά και τον Μαρκόφσκι στο δεύτερο δοκάρι, να παίρνει την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, αλλά όχι όπως ήθελε και να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ.

Τη νίκη «άγγιξε» ο Ολυμπιακός στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ρομαό έκανε ωραία κάθετη στον Ελαμπντελαουί, αλλά αυτός μόνος απέναντι στον Επασί δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Λεβαδειακός (Ανιγκό, 4-2-3-1): Επασί – Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Φαβάρο, Ντιόγκο – Νιασέ, Μητρόπουλος (90’+2′ Καραχάλιος) – Σαβαντόγκο (69′ Καλτσάς), Σουμπίνιο (68′ Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης – Μαρκόφσκι

Ολυμπιακός (Γκαρθία, 4-2-3-1): Προτό – Ελαμπντελαουί , Μποτία, Σισέ, Κούτρης – Ρομαό, Μάρτινς (65′ Σεμπά) – Μάριν (46′ Φορτούνης), Οφόε, Μιραλάς (86′ Τζούρτζεβιτς) – Ανσαριφάρντ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.