Φιλική ισοπαλία…

Ισόπαλο τελείωσε το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με το Βέλγιο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε στο 9' με τον Σαλπιγγίδη, αλλά ο Τσάντλι στο 32' έγραψε το τελικό 1-1. Με δέκα παίκτες τελείωσε το αγώνα το Βέλγιο, λόγω αποβολής του Λομπάερτς στο 62'.

Ισόπαλο τελείωσε το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με το Βέλγιο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε στο 9′ με τον Σαλπιγγίδη, αλλά ο Τσάντλι στο 32′ έγραψε το τελικό 1-1. Με δέκα παίκτες τελείωσε το αγώνα το Βέλγιο, λόγω αποβολής του Λομπάερτς στο 62′.


Πολλά τα προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Μινιολέ. Το σύνολο του Λέεκενς είχε την υπεροχή, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να έχει μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.

Η αντίστροφη μέτρηση για την συμμετοχή της Ελλάδας στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ξεκίνησε ουσιαστικά με το φιλικό παιχνίδι κόντρα στο Βέλγιο. Η Εθνική ομάδα έδειξε κάποια από τα στοιχεία που θέλει ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος πριν από το παιχνίδι είχε τονίσει πως σε καμία περίπτωση αυτό δεν αποτελεί και κριτήριο για τις τελικές του επιλογές.


Ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε την Εθνική ομάδα με Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα Τοροσίδης δεξιά και Χολέμπας τα δύο ακραία μπακ, ενώ Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος οι δύο στόπερ. Μανιάτης, Κατσουράνης και Φωτάκης η τριάδα στο κέντρο με τους Σαμαρά (αριστερά), Σαλπιγγίδη (δεξιά) στα άκρα. Ο Γκέκας αποτελεί την αιχμή του δόρατος.


Από την άλλη πλευρά ο Ζορζ Λέεκενς επέλεξε τον Μινιολέ για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. Την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτελούσαν οι Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Κομπανί, Λομπάερτς. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Βίτσελ, Φελαϊνί και Ντεφούρ. Ο Αζάρ τοποθετήθηκε στα δεξιά της επίθεσης, ο Τσαντλί στα αριστερά, με τον Μιραλάς στην κορυφή.


Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Εθνική ομάδα, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τον Φάνη Γκέκα να εκμεταλεύονται στο έπακρο τα λάθη της βελγικής άμυνας στο 9ο λεπτό και τον επιθετικό του ΠΑΟΚ να πετυχαίνει ένα μάλλον εύκολο γκολ και να δίνει το προβάδισμα στην γαλανόλευκη.


Στο πρώτο ημίχρονο οι Βέλγοι ήταν αυτοί που αρχικά έδειξαν την διάθεση να πάρουν τα ηνία του αγώνα, όμως ενώ τα κατάφεραν δεν μπόρεσαν να πιέσουν και την ελληνική άμυνα. Κι αυτό γιατί οι διεθνείς μας, μπόρεσαν να ελέγξουν το ρυθμό και να είναι αυτοί που δημιούργησαν τελικά τις περισσότερες φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.


Κόντρα στην ροή του αγώνα όμως, οι Βέλγοι ήταν αυτοί που έφτασαν στο γκολ από στημένη φάση. Ενα κόρνερ ήταν αρκετό για να φέρει σύγχηση στα ελληνικά καρέ και τελικά ο Τσάντλι να ισοφαρίσει σε 1-1. Η φάση αυτή κατέδειξε πως θα χρειαστεί να ρίξει αρκετό βάρος στην αντιμετώπιση των στημένων ο Φερνάντο Σάντος, καθώς δεν πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών του.


Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πάρα πολύ. Οπως συνηθίζεται σε φιλικά παιχνίδια εθνικών ομάδων, οι παίκτες άρχισαν να κάνουν οικονομία δυνάμεων και σε συνάρτηση και με τις πολλές αλλαγές, το θέαμα απλά… απουσίασε από το Παγκρήτιο στάδιο. Στα αξιοσημείωτα πάντως, καταγράφεται και η κόκκινη κάρτα που είδε στο 62′ ο Λόμπαερτς, όμως ούτε αυτό το στοιχείο ήταν τελικά ικανό για να αλλάξει την μορφή του αγώνα.


Η ταχύτητα παρέμεινε ίδια όπως και το τελικό αποτέλεσμα. Από αυτό το ματς πάντως, αυτό που κρατάμε ήταν το ντεμπούτο των Καρνέζη, Φορτούνη με τη φανέλα της μεγάλης εθνικής, αλλά και οι δοκιμές που έκανε στην άμυνα ο Φερνάντο Σάντος, όπου για παράδειγμα χρησιμοποίησε ως δεξί μπακ τον Παπασταθόπουλο.


Σίγουρα πάντως, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα δείξει περισσότερα πράγματα στα επόμενα φιλικά παιχνίδια, αλλά και κατά την περίοδο όπου θα έχει στην διάθεσή του την ομάδα, ένα μήνα πριν την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα μπορέσει να δουλέψει κυρίως στα κομμάτια της τεχνικής και των συστημάτων που θέλει.


Διαιτητής
Ντάνιελ Στάλχμαρ (Σουηδία)
Βοηθοί: Φλινκ και Βάρνμαρκ


ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (46΄ Φορτούνης), Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης (46΄ Καραγκούνης), Φωτάκης (64΄ Χριστοδουλόπουλος), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (46΄ Κυριάκος Παπαδόπουλος), Σαμαράς (77΄ Αθανασιάδης), Γκέκας (86΄ Φετφατζίδης). 
 
ΒΕΛΓΙΟ (Ζορζ Λέεκενς): Μινιολέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Κομπανί, Λομπάερτς, Ντεφούρ (82΄ Ναϊνγκολάν), Αζάρ (46΄ Λουκάκου), Φελαϊνί, Μιραλάς (64΄ Βερτόνγκεν), Βίτσελ (57΄ Ντεμπελέ), Τσαντλί. 







 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.