Γ. Βασιλειάδης: «Καταφέραμε να βάλουμε στον παγκόσμιο χάρτη του τένις τη Λέσβο και τη Ρόδο»

«Καταφέραμε και βάλαμε στο χάρτη του παγκοσμίου τένις το Αιγαίο με τη Λέσβο και τη Ρόδο για τη διοργάνωση τουρνουά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαιρισης (I.T.F.), για τις κατηγορίες κάτω των 18 ετών», σημείωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής, Τετάρτη 02 Μαΐου συνέντευξης τύπου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Σπύρο Ζαννιά και τον Δημήτρη Τσακίρη Τεχνικό Διευθυντή του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου.

«Καταφέραμε και βάλαμε στο χάρτη του παγκοσμίου τένις το Αιγαίο με τη Λέσβο και τη Ρόδο για τη διοργάνωση τουρνουά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαιρισης (I.T.F.),  για τις κατηγορίες κάτω των 18 ετών», σημείωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής, Τετάρτη 02 Μαΐου συνέντευξης τύπου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Σπύρο Ζαννιά και τον Δημήτρη Τσακίρη Τεχνικό Διευθυντή του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου.

Η συνέντευξη τύπου δόθηκε στο περιθώριο του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στο Βόρειο Αιγαίο που πραγματοποιείται στη Λέσβο και ο Γιώργος Βασιλειάδης συμπλήρωσε τη σημασία που έχουν αυτές οι διοργανώσεις για την ενδυνάμωση του τουριστικού ποιοτικού προϊόντος προσθέτοντας:  «Σε αυτή την Κυβέρνηση έχουμε το κακό να συνεννοούμαστε και να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας», επισημαίνοντας τη συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Από την πλευρά του ο Νεκτάριος Σαντορινιός αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα τέτοιων διοργανώσεων τονίζοντας ότι το παράδειγμα της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης αποτελεί βήμα για αντίστοιχες διοργανώσεις σε αντίστοιχα αθλήματα ενώ ανακοίνωσε και αναπτυξιακό πρόγραμμα για το τένις, στο νησί της Λέσβου, ύψους 3.000 ευρώ.

Ο Σπύρος Ζαννιάς αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στη διοργάνωση του ITF MYTILENE CUP U18, αλλά και στους πρωταθλητές που έχει αναδείξει ο χώρος του τένις μέσα από παρόμοιες διοργανώσεις που έχει αναλάβει τα τελευταία 20 χρόνια. Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΕΦΟΑ στάθηκε ιδιαίτερα στη λαμπρή περίοδο του τένις στην χώρα μας έχοντας πλέον τη Μαρία Σάκκαρη στο Νο 42 του κόσμου και τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο 44. Δύο αθλητές που όλα δείχνουν ότι θα δώσουν ένα εντυπωσιακό παρόν στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου θα έχουμε και παρουσία πιθανόν και στο διπλό.

Λεπτομέρειες για ITF MYTILENE CUP U18

Το πανέμορφο νησί της Λέσβου από φέτος βρίσκεται ανάμεσα στους Ευρωπαϊκούς προορισμούς, που διοργανώνουν 350  (175 αγοριών+175 κοριτσιών) πρωταθλήματα της I.T.F. U18, που μετρούν στην Παγκόσμια Κατάταξη.

Τα 6 από αυτά διεξάγονται σε Κέρκυρα, Πρέβεζα και Ιωάννινα και τα 4 του Αιγαίου σε Λέσβο και Ρόδο δόθηκαν, κατά απόλυτο εξαίρεση από την ITF στη χώρα μας, με τη συνεργασία και την από κοινού προσπάθεια  του Υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη και  του Προέδρου της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρου Ζαννιά. Ήτοι σύνολο 10 στη χώρα μας. Τα ταμπλό των αγώνων  είναι 32+32 (κυρίως και προκριματικά, κορίτσια-αγόρια), 128 συμμετέχοντες συν τους συνοδούς κλπ. επί 8 ημέρες.

Από τα ανωτέρω πρωταθλήματα βαθμολογήθηκαν όλοι οι διακεκριμένοι αθλητές/τριες μας, για να αποκτήσουν επαγγελματική ταυτότητα, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα σαράντα διεθνή όλων των κατηγοριών, 14-16-18-Ανδρών-Γυναικών, όλα στην Ελληνική Περιφέρεια σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Λέσβο, Ρόδο. Η συμμετοχή ξεπερνάει τους 2.000 αθλητές/τριες κάθε χρόνο και από τις πέντε Ηπείρους.

Να σημειωθεί επίσης ότι το πρωτάθλημα ITF MYTILENE CUP U18 είναι μια διοργάνωση που θα διεξάγεται για πάντα, κάθε χρόνο στο νησί της Λέσβου. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει η διοργάνωση της Ρόδου την 01 Οκτωβρίου 2018. Ήτοι δύο συνεχόμενες εβδομάδες γεμάτες τένις στο Αιγαίο κάθε χρόνο, ξεκινώντας από φέτος.

Εάν λάβει κανείς υπόψη του το μέγεθος της χώρας, συγκρινόμενου με Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία κ.λ.π., το ποσοστό της ανάθεσης του 3% των πρωταθλημάτων είναι μοναδικό. Τέλος να σημειωθεί επίσης ότι από φέτος στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας υπάρχει το νησί της Λέσβου και προβάλλεται στις 204 χώρες μέλη της ITF.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.