Ισοπαλία στο … ρινγκ! (video)

ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος πήραν από ένα βαθμό (1-1) σε ένα παιχνίδι που οι δυνατές μονομαχίες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Σκόρερ για τους γηπεδούχους με πανέξυπνη απευθείας (!) εκτέλεση κόρνερ ο Ίλιτς, το βαθμό για τους «κυανέρυθρους» έδωσε ο Καραμάνος στο 84ο λεπτό.

ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος πήραν από ένα βαθμό (1-1) σε ένα παιχνίδι που οι δυνατές μονομαχίες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Σκόρερ για τους γηπεδούχους με πανέξυπνη απευθείας (!) εκτέλεση κόρνερ ο Ίλιτς (το γκολ είναι υποψήφιος για best goal της 27Ης αγωνιστικής. Μπείτε εδώ και ψηφίστε το), το βαθμό για τους «κυανέρυθρους» έδωσε ο Καραμάνος στο 84ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο ημίχρονο και έχοντας οχυρώσει σωστά τα μετόπισθέν τους απειλήθηκαν ελάχιστα. Ωστόσο, στο 67ο λεπτό δεν μπόρεσαν να σκοράρουν εξ επαφής με τον Ναδάλες και το πλήρωσαν με το γκολ της ισοφάρισης. 

Απ’ την άλλη, μπορεί ο Πανιώνιος να ψαχνόταν για 80 λεπτά αλλά πραγματοποίησε εξαιρετικό photo finish ενώ αν ο Καραμάνος ήταν πιο εύστοχος θα μπορούσε να έχει φύγει από τα Γιάννενα ακόμα και με τη νίκη. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε ένα σύστημα 3-5-2 με τον Περιστερίδη κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο, Σκόνδρα στην άμυνα, στο κέντρο οι Ακόστα, Τσουκαλάς, Λίλα, δεξιά ο Καρανίκας, αριστερά ο Ναδάλες και επιθετικό δίδυμο οι Ίλιτς και Μανιάς.

Απ’ την άλλη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Διούδη κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Τασουλή, Ρισβάνη, Οικονόμου, Βλάχο στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Σιώπης και Κόρμπος, δεξιά ο Καθάριος, αριστερά ο Μασούρας, αιχμή του δόρατος ο Καραμάνος και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Μπακασέτας.

Σε θέση οδηγού με Ίλιτς

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και έδωσαν προτεραιότητα στην οχύρωση των μετόπισθέν τους. 

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο έκτο μόλις λεπτό με τον Μιχαήλ να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από κόρνερ του Ίλιτς απ’ τα αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. 

Ο Πανιώνιος προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από τον άξονα με τους Σιώπη και Κόρμπο να ψάχνουν τον Μπακασέτα ή τον Καραμάνο. Στο δέκατο λεπτό σημειώθηκε και η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων, αλλά το σουτ του Σιώπη κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Περιστερίδη. 

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 21ο λεπτό για να δούμε ξανά μία τελική. Ο Μιχαήλ επεχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο κεφάλι του Οικονόμου και πέρασε κόρνερ. 

Την εκτέλεση αυτού ανέλαβε ο Ίλιτς, ο οποίος αιφνιδίασε τους πάντες εκτελώντας απευθείας, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πανιωνίου. Χάρη σε αυτό το πανέξυπνο γκολ του Σέρβου ο ΠΑΣ πήρε το προβάδισμα, το οποίο ήταν και το πρώτο του κόντρα στους «κυανέρυθρους». 

Στη συνέχεια ο Πανιώνιος προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις αλλά οι γραμμές του ήταν ασύνδετες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πατήσει την περιοχή του Περιστερίδη. 

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να διατηρούν το προβάδισμα με 1-0. 

Πολύ ξύλο, ένα γκολ!

Στο δεύτερο ημίχρονο πρωταγωνιστές δεν ήταν οι ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δύο ομάδες, αφού αυτές ήταν ελάχιστες, αλλά τα σκληρά μαρκαρίσματα. 

Απόδειξη αυτού είναι πως τόσο ο ΠΑΣ όσο και ο Πανιώνιος ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες. Συγκεκριμένα, ο Μανιάς κατάφερε να αντικρίσει δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε δύο λεπτά (74’ και 76’) και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες ενώ στο 78ο λεπτό τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αντίκρισε και ο Ρισβάνης με αποτέλεσμα να αποβληθεί. 

Ωστόσο, μερικά λεπτά νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 67ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Ο Καρανίκας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ναδάλες έβαλε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. 

Η αποβολή φαίνεται πως αφύπνισε τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, οι οποίοι στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και εν τέλει έφτασαν στην πολυπόθητη ισοφάριση. Συγκεκριμένα, στο 84ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας και αλλεπάλληλες κόντρες η μπάλα κατέληξε στον Καραμάνο και εκείνος με πλασέ από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής σκόραρε φέρνοντας το ματς στα ίσια. 

Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης είχε μεγάλη ευκαιρία για να γίνει ο απόλυτος ήρωας του αγώνα καθώς βγήκε τετ α τετ στις καθυστερήσεις από τα δεξιά αλλά ο Περιστερίδης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ. 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Περιστερίδης, Λίλα, Μανιάς, Ναδάλες (90′ Γιάκος), Ακόστα, Καρανίκας, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ίλιτς (90′ Ηλιάδης)

Πανιώνιος (Μ. Ουζουνίδης): Διούδης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης (64′ Χαλκιαδάκης), Μπακασέτας, Καθάριος (58′ Τζανδάρης), Μασούρας (46′ Ανσαριφάρντ), Καραμάνος

Δείτε εδώ το match center του αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.