Διαμαρτυρία των Ελλήνων ηθοποιών κατά του διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών


Την οργή του καλλιτεχνικού κόσμου προκάλεσαν οι αλλαγές στο Φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου καθώς ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Γιαν Φαμπρ αποφάσισε να αποκλείσει τις ελληνικές συμμετοχές και να κάνει αφιέρωμα την πατρίδα του, το Βέλγιο.

Διαβάστε σχετικά: Όταν το Ελληνικό Φεστιβάλ, μετονομάστηκε σε Διεθνές… βελγικό

Σήμερα, ανταποκρινόμενοι στο διαδικτυακό κάλεσμα, δεκάδες Έλληνες ηθοποιοί, συγκεντρώθηκαν στο θέατρο Σφενδόνη, προκειμένου να αποφασίσουν έναν τρόπο αντίδρασης στην απόφαση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή. 

Το «παρών» στην συγκέντρωση έδωσαν πάρα πολλοί καλλιτέχνες όπως οι: Στάθης Λιβαθινός, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Όλια Λαζαρίδου, Στέλιος Μάινας, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Βέλτσος, Αρης Σερβετάλης, Κάρμεν Ρουγγέρη, Σπύρος Μπιμπίλας, Αλέκος Συσσοβίτης, Κώστας Φαλελάκης, Ιωάννα Παππά κ.α.

«Δεν διεκδικούμε από εσάς όσα μας ανήκουν, εξάλλου δεν σας αναγνωρίζουμε ως καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ» έλεγαν και χαρακτήριζαν ανεπιθύμητο τον Γιαν Φαμπρ, ζητώντας την άμεση διακοπή της σύμβασής του.

Σε ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ αποφάσισε : εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο αυτού, να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να συγκροτηθεί άμεσα μια επιτροπή που θα επεξεργαστεί – υπό καθεστώς απόλυτης διαφάνειας – τις προτάσεις που έχουν ήδη υποβληθεί επίσημα στο Φεστιβάλ. Η πρωτοβουλία αυτή, αφορά μόνο στη φετινή χρονιά και κρίθηκε αναγκαία λόγω της καθυστέρησης στο διορισμό του καλλιτεχνικού διευθυντή.  Η επιτροπή  θα υποβάλει τις προτάσεις της στο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει με βάση τις διαθέσιμες ημερομηνίες,  όπως  προκύπτουν από το υπό διαμόρφωση  πρόγραμμα, και  τα οικονομικά δεδομένα του Φεστιβάλ, καθώς παρελήφθη  ταμειακό έλλειμμα που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο έλαβε επίσης τις πρώτες αποφάσεις σε σχέση με τις αναγκαίες ενέργειες για τη λειτουργική και οργανωτική υποστήριξη του Φεστιβάλ. Στο πλαίσιο δε της καλλιτεχνικής πρότασης του Γιαν Φαμπρ αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στη  δημοσίευση δύο προσκλήσεων ενδιαφέροντος για νέους  Έλληνες καλλιτέχνες κάτω των 35 ετών. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.