Με 5Χ5 ΠΑΣ…κορυφή(vid)

Ούτε ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να ανακόψει την ξέφρενη πορεία της ΑΕΚ. Η Ένωση σημείωσε την 5η συνεχόμενη νίκη της επικρατώντας με 2-1 της ομάδας των Ιωαννίνων και παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ούτε ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να ανακόψει την ξέφρενη πορεία της ΑΕΚ. Η Ένωση σημείωσε την  5η συνεχόμενη νίκη της επικρατώντας με 2-1 της ομάδας των Ιωαννίνων και παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Μια νίκη που φάνταζε εύκολη στο ξεκίνημα εξελίχθηκε σε θρίλερ στο τέλος με τον ΠΑΣ να μειώνει στο 74′ με τον Κώτσιο και να πιέζει για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά του ματς. Ο Χοσέ Κάρλος και ο Πάντος με αυτογκόλ τα γκολ του δικεφάλου που είχε σε καταπληκτική μέρα το Νίκο Γεωργέα σε ρόλο αμυντικού μέσου.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Νικος Κωστένογλου παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1, με τον Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια, τον Αργυρίου για δεύτερο συνεχόμενο ματς στην δεξιά πλευρά της άμυνας, τον Καράμπελα αριστερά και τον Κάλα με τον Κοντοέ κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή δίπλα στο Μάκο σαν αμυντικό χαφ ήταν και πάλι ο Γεωργέας με τον Κλωναρίδη να βρίσκεται στο αριστερό άκρο, τον Μπέλεκ στο δεξί και τον Χοσέ Κάρλος σε ρόλο επιτελικού πίσω από τον προωθημένο Σιαλμά.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα και στην επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 7 χρόνια ξεκίνησε με το Φεγκρούς κάτω από τα δοκάρια, τον Πάντο στο δεξί άκρο της άμυνας, το Κώτσιο με το Μπουζίντ κεντρικό δίδυμο και τον Σκαρντοβέλι στο αριστερό άκρο. Ο Πατσατζόγλου με τον Λίλα ήταν τα δυο αμυντικά χαφ με τον Ζαϊρί στο αριστερό άκρο, τον Σκούφαλη στο δεξί και τον Μπεσέρα πίσω από τον μοναδικό επιθετικό που ήταν ο Μπακαγιόκο σε διάταξη 4-2-3-1

Έδιωξε γρήγορα το άγχος

Η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να καθαρίσει το παιχνίδι και να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και οι ποδοσφαιριστές της κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο ειδικά στα πρώτα 30 λεπτά.
Η Ένωση η οποία προερχόταν από 5 συνεχόμενες νίκες σφυροκόπησε τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι παίκτες του οποίου δεν μπορούσαν να πάρουν ανάσα μέχρι το 20ο λεπτό από το συνεχομενο πρέσινγκ, με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο.
Μόλις στο 5′ ο Χοσέ Κάρλος έφτασε κοντά στο γκολ αλλά η σέντρα σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ, ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Φεγκρούς.
Στο 10ο λεπτό η ΑΕΚ είχε δοκάρι σε σουτ του Καράμπελα ύστερα από σύγχυση μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ και στο 13′ απείλησε ξανά με το δυνατό διαγώνιο σουτ του Κλωναρίδη που έφυγε άουτ.
Η υπεροχή του «δικεφάλου» καρποφόρησε στο 16ο λεπτό.
Ύστερα από κάθετη μπαλιά του Γεωργέα, ο Κλωναρίδης άλλαξε την πορεία της μπάλας, ο Κάρλος μπήκε στην περιοχή και με συρτό πλασέ έκανε το 1-0.
Η εξέλιξη αυτή ήταν απολύτως φυσιολογική βάση της εικόνας που ειχε το ματς και ο Αναστασιάδης προχώρησε στην πρώτη του διορθωτική κίνηση στο 23′ περνώντας τον Ανδράλα στην θέση του Πατσατζόγλου καθώς το πρόβλημα στον άξονα ήταν μεγάλο και εμφανέστατο.
Μετα το μισάωρο ο ρυθμός έπεσε με τα Γιάννινα να καταφέρνουν να κλείσουν τους διαδρόμους και να ισορροπήσουν το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή.
Μάλιστα στο 34ο λεπτό επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την εστία του Αραμπατζή, το σουτ του Ζαϊρί όμως ήταν άστοχο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να πιέσει τους παίκτες της ΑΕΚ προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση, όμως η Ένωση με αυτογκόλ του Πάντου ήταν αυτή που σκόραρε στο 52ο λεπτό.
Ο Χοσέ Κάρλος μπήκε κατά μέτωπο, έσκαψε την μπάλα και ο Πάντος στην προσπάθεια του να γυρίσει με το κεφάλι στο Φεγκρούς, δεν είδε ότι ο τερματοφύλακας του ήταν εκτός θέσης και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του γράφοντας το 2-0.
Κάπου εκεί η πλάστιγγα έδειξε να γέρνει προς την πλευρά της ΑΕΚ καθώς εκτός από το προβάδισμα των δυο τερμάτων η Ένωση ήταν αυτή που έλεγχε το ρυθμό του ματς, ενώ και οι παίκτες της ομάδας των Ιωαννίνων έδειχναν να μην έχουν και τις δυνάμεις αλλά και την ψυχολογία να γυρίσουν αυτό το ματς.
 
Ο Κωστένογλου θέλοντας να κλειδώσει τη νίκη πέρασε στο ματς το Ρίκκα στη θέση του Κλωναρίδη αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-3 με το Ρίκκα να παίζει δίπλα στους Μάκο και Γεωργέα στη μεσαία γραμμή.
Η ΑΕΚ όσο περνούσε η ώρα έριχνε το ρυθμό της και την χαλάρωση αυτή την εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος μείωσε στο 74ο λεπτό δίνοντας νέο ενδιαφέρον στα τελευταία 15 λεπτά του ματς
Σκόρε των Ιωαννίνων ο Κώτσιος ο οποίος από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα παίρνοντας το ριμπάουντ μετά την πρόσκρουση στο δοκάρι του Αραμπατζή από το γύρισμα του Μάκου και μείωσε σε 2-1.
Στα τελευταία λεπτά το άγχος επανήλθε σε παίκτες προπονητή και κόσμο της ΑΕΚ με τον Αναστασιάδη να ανακατεύει την τράπουλα και να παίζει όλα για όλα στο τέλος ρίχνοντας έναν ακόμα επιθετικό στο ματς
Στο 84′ ο Αραμπατζής έκανε την απόκρουση του ματς καθώς απογειώθηκε και έβγαλε από το «γάμα» της εστίας του το φάουλ του Κυριάκου κρατώντας την ΑΕΚ ζωντανή.
Μια επέμβαση η οποία αποδείχθηκε καθοριστική καθώς η ΑΕΚ έφτασε στην τελική επικράτηση με 2-1 σημειώνοντας την 5η συνεχόμενη νίκη της και βέβαια μπορεί πλέον να κάνει όνειρα για διεκδίκηση του τίτλου καθώς παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Αργυρίου, Καράμπελας, Κοντοές, Κάλα, Γεωργέας, Μάκος, Μπέλεκ, Χοσέ Κάρλος, Κλωναρίδης, Σιαλμάς
ΠΑΣ Γιάννενα (Αγγελος Αναστασιάδης): Φεγκρούς, Λίλα, Κώτσιος, Πάντος, Μπακαγιόκο, Μπεσέρα, Μπουζίντ, Σκούφαλης, Βάντερσον, Ζαϊρί, Πατσατζόγλου



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.