Η κλασική Παναθηναϊκή διχόνοια…

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog, για τη διχόνοια στις τάξεις του Παναθηναϊκού, μετά τις νέες εξελίξεις στην κόντρα μεταξύ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Γιάννη Αλαφούζου.

Αν υπήρχε Παναθηναϊκό… λεξικό, τότε μετά τις λέξεις επιτυχία, Ευρώπη, κόσμος και τίτλος, θα υπήρχε σε περίοπτη θέση και η διχόνοια. Αναπόσπαστο κομμάτι της Παναθηναϊκής καθημερινότητας. Εδώ και 110 χρόνια… 

Μοιάζει σαν μέρος του dna αυτού του ιστορικού συλλόγου η γκρίνια, η κριτική, η διάσπαση, ο «εμφύλιος». Από τα πρώτα χρόνια του Καλαφάτη μέχρι σήμερα, άλλαξαν πολλά. Όμως η διχόνοια παρέμεινε η διαχρονική «κατάρα» του Τριφυλλιού. Με μικρά διαλείμματα. Στις επιτυχίες. Στις καλές στιγμές έκανε μια … guest εμφάνιση η Ομόνοια και μετά ξανά από την αρχή. Σύγκρουση απόψεων ή συμφερόντων μεταξύ παραγόντων και μόνιμα ζημιωμένη αυτή η ομάδα. Το ίδιο έγινε στην περίοδο Τζιγγερ με την «αντιπολίτευση», το ίδιο στη σύντομη εποχή της πολυμετοχικότητας με τους «αντιφρονούντες», το ίδιο και στο τέλος της διοίκησησΑλαφούζου.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να βάλω στην ίδια Παναθηναϊκή «ζυγαριά» τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Πολύ απλά γιατί … δεν συγκρίνονται! 

Ο πρώτος πήρε μια σημαντική πρωτοβουλία όταν όλοι έκαναν πίσω, ανέλαβε ένα δύσκολο εγχείρημα και κράτησε «ζωντανό» το κλαμπ όταν ήταν στο χείλος του γκρεμού , όμως αρκετά γρήγορα απέτυχε στους βασικούς στόχους και οι κινήσεις που κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο, έχουν οδηγήσει τον Παναθηναϊκό ξανά στην … εντατική. Και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα γεγονότα (χρέη, ευρωπαϊκή τιμωρία, μη αδειοδότηση στο πρωτάθλημα κτλ), νομίζω πως ότι και αν υποστηρίξει, θα έχει μικρό ως μηδαμινό αντίκρισμα στον κόσμο. 

Στην απέναντι πλευρά είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά στον Παναθηναϊκό και η οικογένεια του ακόμα περισσότερα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν μπορεί να συγκριθεί ως παράγοντας με τον Γιάννη Αλαφούζο. Η διαδρομή του με την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, οι επιτυχίες αυτής της σπουδαίας ομάδας, αλλά και η κίνηση σωτηρίας για τον Ερασιτέχνη λένε πολλά. 

Όμως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τελευταία με τον «χαρτοπόλεμο» και τις επιθετικές ανακοινώσεις , κάνει κακό μονάχα στο σύλλογο. Η χρόνια που έρχεται θα είναι δύσκολη. Πολύ δύσκολη με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ( ΟΑΚΑ, χαμηλό μπατζετ, νέα παιδιά στο ρόστερ). Και αν αυτή η ομάδα δεν στηριχθεί από τον κόσμο και τα μέλη της Παναθηναϊκής οικογένειας, τότε είναι αρκετά πιθανό να φλερτάρει με τον … εφιάλτη της απόλυτης αποτυχίας. Ήδη βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.