Ο Κιελίνι και οι άλλοι μεγάλοι της Εθνικής Ιταλίας

Ο άσος της Γιουβέντους, Τζόρτζιο Κιελίνι θα γίνει θα γίνει μόλις ο έβδομος παίκτης που θα φτάσει τις 100 συμμετοχές στην Εθνική Ιταλίας, στο αποψινό παιχνίδι των «Ατζούρι» με την Πορτογαλία, 14 χρόνια μετά το ντεμπούτο του.

Ο άσος της Γιουβέντους, Τζόρτζιο Κιελίνι θα γίνει θα γίνει μόλις ο έβδομος παίκτης που θα φτάσει τις 100 συμμετοχές στην Εθνική Ιταλίας, στο αποψινό παιχνίδι των «Ατζούρι» με την Πορτογαλία, 14 χρόνια μετά το ντεμπούτο του.

Ο 34χρονος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, στις 17 Νοεμβρίου 2004 σε ηλικία μόλις 20 ετών, αντικαθιστώντας τον Αλεσάντρο Παρίζι στο ημίχρονο, σε ένα φιλικό αγώνα με τη Φινλανδία. Μάλιστα σε εκείνο το παιχνίδι της Ιταλίας είχε παίξει σε θέση αριστερού μπακ.
Αυτοί είναι οι 6 άλλοι παίκτες με 100 και πλέον συμμετοχές:

ΝΤΙΝΟ ΤΖΟΦ (1968-1983) 112 συμμετοχές
Ο Τζόφ ήταν ο πρώτος που έφτασε το τριψήφιο αυτό «μαγικό» νούμερο, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του απέναντι στη Βουλγαρία στους προημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1968.
Ο θρυλικός αυτός τερματοφύλακας ήταν ακόμα μεταξύ των παικτών 14 χρόνια αργότερα, όταν στην ηλικία των 40 χρόνων, οδήγησε ως αρχηγός της Ιταλίας την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΑΝΤΡΕΑ ΠΙΡΛΟ (2002-2015) 116 συμμετοχές
Ο Πίρλο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε μία νίκη της Ιταλίας 2-0 επί του Αζερμπαϊτζάν σε προκριματικό αγώνα του Euro 2004.
Έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με τους «Ατζούρι» και έφτασε τις 100 συμμετοχές σε ματς με το Μεξικό, στο «Μαρακανά», στο κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2014.

ΝΤΑΝΙΕΛΕ ΝΤΕ ΡΟΣΙ (2004-2017) 117 συμμετοχές
Άλλος ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής, όπως ο Αντρέα Πίρλο, έπαιξε για πρώτη φορά απέναντι στη Νορβηγία στην προκριματική φάση, αυτού του τουρνουά. Είπε «αντίο» στην Εθνική, μετά τον 2ο αγώνα μπαράζ με την Σουηδία, που άφησε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου την Ιταλία.

ΠΑΟΛΟ ΜΑΛΝΤΙΝΙ (1988-2002) 126 συμμετοχές
Θεωρείται από πολλούς και όχι άδικα, ως ο κορυφαίος αμυντικός όλων των εποχών. Ο πρώτος του αγώνας με την Ιταλία ήταν σε ένα ισόπαλο 1-1 με τη Γιουγκοσλαβία.
Έπαιξε και τα επτά αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 στην Ιταλία, όπου η ομάδα του τερμάτισε στην 3η θέση και το ίδιο έγινε 4 χρόνια αργότερα,  στις ΗΠΑ, όταν οδήγησε την Ιταλία στον  τελικό
Ο Μαλντίνι έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική Ιταλίας σε ματς απέναντι στην Ρουμανία στο Μιλάνο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, αλλά ποτέ δεν κέρδισε ένα τρόπαιο σε διεθνές επίπεδο.
Ο σπουδαίος αυτός αμυντικός αποχώρησε από τους «Ατζούρι» μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, αλλά έπαιξε άλλες επτά περιόδους για την Μίλαν, πριν κρέμασε τα παπούτσια του.

ΦΑΜΠΙΟ ΚΑΝΑΒΑΡΟ (1997-2010) 136 συμμετοχές
Ντεμπούτο έκανε με την Εθνική, σε φιλικό απέναντι στη Β. Ιρλανδία και με παρτενέρ τον Νέστα, έγινε ένας από τους σημαντικότερους αμυντικούς της επόμενης δεκαετίας. Η τελευταία του συμμετοχή η΄ταν με στον θρίαμβο της Ιταλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006 και με τις εκπληκτικές του εμφανίσεις του δόθηκε το παρατσούκλι «το τείχος του Βερολίνου». Μάλιστα κατέκτησε την χρονιά εκείνη και τη «Χρυσή Μπάλα», μόλις ο 3ος αμυντικός που έχει κερδίσει το συγκεκριμένο βραβείο.

ΤΖΙΑΝΛΟΥΙΤΖΙ ΜΠΟΥΦΟΝ (1997-2018) 176 συμμετοχές
Αυτό το ρεκόρ του Μπουφόν, δύσκολα θα καταρριφθεί. Μάλιστα ο Μπουφόν είναι ο παίκτης με τις περισσότερες διεθνείς συμμετοχές σε όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 19 χρόνων σε ματς πλέι οφ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με αντίπαλο τη Ρωσία, πραγματοποιώντας, ως παίκτης της Πάρμα τότε, εκπληκτικές αποκρούσεις. Ένα μεγάλο αστέρι είχε γεννηθεί. Έχει συμμετοχή σε 5 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, με 17 παιχνίδια, αριθμός-ρεκόρ για τερματοφύλακα.

Για την Εθνική έχει το ρεκόρ με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, με τα περισσότερα ματς ως αρχηγός της, με τις περισσότερες συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, με τα περισσότερα ματς σε προκριματικές φάσεις Παγκοσμίων κυπέλλων, με τα περισσότερα ματς που έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του και με τα περισσότερα πέναλτι που έχει αποκρούσει.
Ζήτησε να μην κληθεί μετά τα φιλικά του Ιουνίου, αλλά συνεχίζοντας να αγωνίζεται με την Παρί, μπορεί να προσθέσει και άλλες διεθνείς συμμετοχές, στο άμεσο μέλλον.

Ο Μπουφόν μάλιστα μίλησε για το αποψινό ρεκόρ του Κιελίνι:
“Είναι το τέλειο παράδειγμα ενός ατόμου που, με τη νοημοσύνη, τον επαγγελματισμό, την ταπεινοφροσύνη, τη θυσία και τον χαρακτήρα έχει πάρει τις τιμές που του αξίζουν, που ίσως ξεπερνούν εκείνες που είχε θέσει στην αρχή της σταδιοδρομίας του.

Στην ιδανική μου σύνθεση που αποτελείται από έναν τερματοφύλακα, πέντε ή έξι αμυντικούς, δύο μέσους και έναν ή δύο επιθετικούς, ο «Κιέλο» είναι ένα σταθερό σημείο χωρίς το παραμικρό δισταγμό. Συγχαρητήρια για την 100η σου εμφάνιση με την φανέλα των «Ατζούρι»… με το στόχο να φτάσεις τις200 !!! Με αγάπη»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.