«Χ»έρι – χέρι προς την σωτηρία (video)

Λαμία και Απόλλων Σμύρνης έμειναν άσφαιρες στην Φθιώτιδα, με το 0-0 να φέρνει τις δύο ομάδες ακόμα πιο κοντά στην παραμονή στα «σαλόνια».

Λαμία και Απόλλων Σμύρνης έμειναν άσφαιρες στην Φθιώτιδα, με το 0-0 να φέρνει τις δύο ομάδες ακόμα πιο κοντά στην παραμονή στα «σαλόνια».

Σε ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα, οι αντίπαλοι έδωσαν έμφαση στην διατήρηση του «μηδέν» πίσω, καθώς πλέον κάθε πόντος αξίζει χρυσάφι.

Ελάχιστες ήταν οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες και οι περισσότερες με σουτ εκτός περιοχής, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μόνο μία τελική εντός εστίας. Το 0-0 ήρθε έτσι φυσιολογικά, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να τελειώνει το ματς με δέκα λόγω αποβολής του Παπάζογλου με δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις. Οι δύο ομάδες έμειναν αήττητες για τέταρτη σερί αγωνιστική και πλέον έχουν στο χέρι τους την σωτηρία.

Τα αρχικά πλάνα

Η Λαμία ξεκίνησε με 3-4-3. Τερματοφύλακας ο Παπαδόπουλος, στόπερ οι Κουκόλης, Αναστασιάδης και Ασίγκμπα, στο δεξί άκρο ο Βασιλαντωνόπουλος, στο αριστερό ο Παντελιάδης, στο κέντρο Μπλάζιτς και Μπουλούλης, ο Πίτι πίσω από τους Μπούντνικ και Τσούκαλο στην επίθεση.

Ο Απόλλων Σμύρνης ξεκίνησε με 3-4-3. Τερματοφύλακας ο Χουάντερσον, στόπερ οι Κοντοές, Παπάζογλου και Ζησόπουλος, στο δεξί άκρο ο Στάθης, στο αριστερό ο Ναδάλες, στο κέντρο Χουάρες και Τσουκαλάς, οι Αλμπάνης και Κονέ πίσω από τον Ελμπάζ στην επίθεση.

Καμία διάθεση ρίσκου

Λίγες συγκινήσεις επιφύλαξε το πρώτο μέρος στην Λαμία, με τις δύο ομάδες να μην δείχνουν καμία διάθεση να ρισκάρουν λόγω της βαθμολογικής βαρύτητας του αγώνα. Η Λαμία είχε ελαφριά υπεροχή στην κατοχή της μπάλας (52%) και απείλησε με δύο σουτ, ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έκανε την πρώτη της τελική μόλις ένα λεπτό πριν τη λήξη του α’ μέρους.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη φάση του αγώνα στο 12′ με μακρινό σουτ του Πίτι που μπλόκαρε ο Χουάντερσον, με τον έμπειρο μέσο της Λαμίας να αποχωρεί λίγο αργότερα λόγω τραυματισμού και τον Ακόστα να παίρνει την θέση του.

Ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα χωρίς σημαντικές φάσης, με μόνο αξιοσημείωτο γεγονός μία αναγκαστική αλλαγή και για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Ναδάλες δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έδωσε την θέση του στον Κούρο στο 37′.

Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη φάση σε όλο το α’ μέρος, με τον Μπούντνικ αρκετά έξω από την περιοχή να επιχειρεί ξαφνικό δεξί σουτ στον άξονα, υποχρεώνοντας τον Χουάντερσον σε καλή επέμβαση στην γωνία του.

Όσο για τους φιλοξενούμενους απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 44ο λεπτό με μακρινό σουτ του Ελμπάζ που πέρασε πολύ άουτ.

Μόνο από μακριά

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Γιώργο Παράσχο να πραγματοποιεί την δεύτερή του αλλαγή και τον Σιατραβάνη να παίρνει την θέση του Αλμπάνη.

Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία αρχικά και στο 51′ ο Τσουκαλάς βρέθηκε έξω από την περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε αρκετά άουτ.

Οι δύο περιοχές εξακολουθούσαν να μοιάζουν με…ναρκοπέδια και έτσι οι μακρινές προσπάθειες συνεχίστηκαν, με τον Παντελιάδη να πιάνει μία βολίδα στο 55′ από την αριστερή γωνία της περιοχής και την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στο 61′ και ο Κονέ, με άλλο ένα μακρινό σουτ στο ματς που πέρασε αρκετά άουτ.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 65ο λεπτό για να γίνει μία τελική εντός περιοχής και αυτή την έκαναν οι φιλοξενούμενοι, με τον Στάθη να γυρνά από δεξιά και τον Ελμπάζ να πλασάρει άουτ από καλή θέση.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι πλησίασαν το γκολ με άλλο ένα επικίνδυνο σουτ του Παντελιάδη, που έκανε ωραίο βολέ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον!

Στο 76′, ο Μπουλούλης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Μπούντνικ έπιασε την κεφαλιά, χωρίς όμως να απειλήσει τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα.

Ο Απόλλωνας, έκανε στο 79′ την πρώτη του εύστοχη τελική, με τον Κονέ να σουτάρει συρτά από δεξιά μέσα στην περιοχή, αλλά τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει εύκολα.

Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες κορύφωσαν την προσπάθεια οχύρωσης των μετόπισθεν και τα κατάφεραν, με μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός την αποβολή του Παπάζογλου στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΛΑΜΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-0
Σούπερ Λιγκ 2017-18, 27η Αγωνιστική, ΔΑΚ Λαμίας
Διαιτητής
: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Πάτρας (Μακεδονίας), Χούσκογλου (Θράκης)
Κίτρινες: Παπάζογλου
Κόκκινη: Παπάζογλου (90+1′).
ΛΑΜΙΑ (Τεννές, 3-4-3): Παπαδόπουλος – Κουκόλης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα – Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Μπουλούλης,   Παντελιάδης – Πίτι (30′ Ακόστα), Μπούντνικ (85′ Κουτρομάνος), Τσούκαλος (69′ Φράγκος). 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Παράσχος, 3-4-4): Χουάντερσον – Κοντοές, Παπάζογλου, Ζησόπουλος – Στάθης, Χουάρες, Τσουκαλάς, Ναδάλες (37′ Κούρος) – Κονέ, Αλμπάνης (46′ Σιατραβάνης), Ελμπάζ (85′ Ανιέτε). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.