Ο καθηγητής Βαρούχας αναλύει τους νέους κανονισμούς

Το ποδόσφαιρο αλλάζει... ξανά! Με γνώμονα την ταχύτητα του παιχνιδιού αλλά και την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα! Τι είναι χέρι τελικά; Οι απαντήσεις από τον καθηγητή διαιτησίας Παναγιώτη Βαρούχα!

Το ποδόσφαιρο αλλάζει… ξανά! Με γνώμονα την ταχύτητα του παιχνιδιού αλλά και την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα! Τι είναι χέρι τελικά; Οι απαντήσεις από τον καθηγητή διαιτησίας Παναγιώτη Βαρούχα!

«Όλα έχουν γίνει για να διευκρινιστεί τι είναι η παράβαση με το χέρι και φυσικά για να γίνει το παιχνίδι πιο γρήγορο. Ακόμη και με τις αλλαγές των ποδοσφαιριστών από οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου!  Ακόμη και με το γεγονός ότι πλέον ο τερματοφύλακας δεν χρειάζεται να βγάλει την μπάλα από την μεγάλη περιοχή για να ξεκινήσει το παιχνίδι ακόμη και με το ότι αντίπαλοι παίκτες δεν μπορούν να μπλέξουν στο αντίπαλο τείχος. Όλα για την ταχύτητα του αγώνα» μας λέει ο Παναγιώτης Βαρούχας!

Υπάρχει επίσης μεγάλη συζήτηση για το τι θα συμβεί πλέον με το χέρι στην μεγάλη περιοχή. Ότι θα υπάρχουν παίκτες που θα σημαδεύουν τα αντίπαλα χέρια όταν είναι απλωμένα για να κερδίσουν πέναλτι «Όντως ισχύει αυτό αλλά ο κανονισμός διευκρινίζει την αφύσικη θέση του χεριού. Απλά είναι δεδομένο πλέον ότι αν απλώσεις το χέρι σου μέσα στην περιοχή είσαι σε μεγάλο κίνδυνο για να υποπέσει σε πέναλτι!»

Μιλώντας για χέρια η συζήτηση αναπόφευκτα πήγε στο χέρι του Σισοκό στον τελικό του Champions League και το πέναλτι που πήρε η Λίβερπουλ στα 25’’ του αγώνα με την Τότεναμ, ο Παναγιώτης Βαρούχας ήταν σαφής : «Δεν υπάρχει καμία παράβαση γιατί η μπάλα βρίσκει ψηλά στην μασχάλη και μετά στο χέρι όχι όμως σε αυτό που είναι σε αφύσικη θέση. Το έψαξα, το είδα από όλες τις πλευρές και δεν βρίσκει στο απλωμένο χέρι. Το περίεργο είναι ότι στο VAR ήταν ο διαιτητής του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας ο οποίος σε παρόμοια φάση στον τελικό τον δικό μας δεν έδωσε τίποτα.»

Τελευταίο ερώτημα για το VAR «Τα περισσότερα πράγματα παραμένουν στο κριτήριο του διαιτητή. Επίσης στο VAR μπορεί να είναι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα από τηλεόραση. Ο άνθρωπος που είναι στο VAR θα πρέπει γρήγορα να επιλέξει το σωστό πλάνο και να το δώσει έτοιμο στον διαιτητή. Αν δεν του δώσει την σωστή λήψη και δεν πάρει την σωστή απόφαση τότε… δεν θέλω να ξέρω τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα.»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.