Στις τουρκικές φυλακές έως το τέλος Μαρτίου οι δύο στρατιωτικοί

Στις 30 Μαρτίου η συνάντηση των δικηγόρων τους με τον Τούρκο δικαστή για την προφυλάκιση.

Στις τουρκικές φυλακές της Ανδριανούπολης θα παραμείνουν τουλάχιστον έως τις 30 Μαρτίου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούμενοι, όπως μετάδωσε ο ΣΚΑΪ.

Όπως αναφέρεται, oυσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του υπολοχαγού Αγγέλου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη αναμένονται από τις 30 Μαρτίου, οπότε έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των συνηγόρων τους και του τούρκου δικαστή. Κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών θα τεθεί το θέμα της προφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών και θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο στρατιωτικοί συνελήφθησαν στην τουρκική πλευρά του Έβρου την 1η Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης αποκάλυψε, ότι το υπουργείο Εξωτερικών έχει στείλει στην Τουρκία πραγματογνώμονα, ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. «Το υπουργείο Εξωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός κ. Κοτζιάς έχει στείλει Έλληνα πραγματογνώμονα στην Τουρκία. Η παρουσία του τεχνικού συμβούλου από τη μεριά της οικογένειας αποτελεί μία εγγύηση αναφορικά με την ορθότητα, τη γνησιότητα και την ειλικρίνεια της διενεργούμενης πραγματογνωμοσύνης στα τηλέφωνα των δύο στελεχών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ακόμη, ότι με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, η πραγματογνωμοσύνη δεν έχει εντοπίσει οτιδήποτε επιλήψιμο στα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, το οποίο να παραπέμπει σε κατασκοπεία. Εξέφρασε δε την ελπίδα, ότι τελικά η μοναδική κατηγορία που θα απαγγελθεί, θα αφορά στην παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, η οποία όπως είπε, συνιστά πλημμέλημα.


Πηγή:
News.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.