Τζόκοβιτς: «Συναρπαστικός τελικός»

Απόλυτα ικανοποιημένος με την κατάκτηση του αυστραλιανού όπεν εμφανίστηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Απόλυτα ικανοποιημένος με την κατάκτηση του αυστραλιανού όπεν εμφανίστηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος τενίστας υπογράμμισε πως ήταν ένας εκπληκτικός τελικός, αυτός απέναντι στον Ναδάλ, πλέκοντας και το εγκώμιο του Ισπανού τενίστα. Επίσης, δεν έκρυψε τη χαρά του για την κατάκτηση του τουρνουά. Αναλυτικά, η συνέντευξη του επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης:

Πώς νιώθεις μετά από έναν τεράστιο αγώνα; «Πολύ κουρασμένος, γεμάτος από χαρά, από θετικά συναισθήματα. Ακόμα προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι κάναμε στον τελικό και οι δύο. Δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας, δώσαμε όλη μας την ενέργεια και στο τέλος δυστυχώς θα έπρεπε να κερδίσει μόνο ένας. Ήταν ένα ιστορικό ματς, όποιος βρέθηκε στο στάδιο, το απόλαυσε τόσο πολύ. Είχα τη στήριξη των αγαπημένων μου ανθρώπων και νομίζω πως ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσα να ζητήσω για το 2012».

Έχεις συνειδητοποιήσει ότι ήταν κάτι ιστορικό; «Κάθε λεπτό μετά το 4ο σετ προσπαθούσαμε και οι δύο να το συνειδητοποιήσουμε. Τα μάτια μου πλέον βρίσκονταν στην ώρα. Ήταν απίθανο, μετά το τέλος του 4ου σετ, οπότε είδα το ρολόι και είχαν ήδη περάσει πέντε ώρες. Ήταν μία εκπληκτική προσπάθεια και από τους δύο μας να κερδίσουμε το ματς. Ήταν ένα δείγμα ποιος το ήθελε περισσότερο. Είμαι πολύ υπερήφανος από το αποτέλεσμα».

Πώς νιώθεις για αυτή τη νίκη; «Αυτό το ματς έγραψε ιστορία. Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι ότι κέρδισα έναν αντίπαλο τον οποίο έχω ανταγωνιστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Έχουμε αγωνιστεί σε τόσες διαφορετικές συνθήκες τα τελευταία χρόνια. Νομίζω πως αυτό ήταν το καλύτερο ματς που έπαιξα με τον Ναδάλ, νομίζω πως αυτό είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμά μου. Είμαι γεμάτος χαρά αυτή τη στιγμή».

Τι υπήρχε στο μυαλό σου κατά τη διάρκεια του 5ου σετ; «Εμπιστεύσου με, δεν υπήρχε τίποτα στο μυαλό σου εκείνη τη στιγμή. Παίζεις μόνο με το ένστικτο, με το συναίσθημα και με την εμπειρία που έχεις, αγωνιζόμενος σε υψηλό επίπεδο τόσα χρόνια. Η συγκέντρωση και η σκέψη είναι το επόμενο επίπεδο. Είχα πολλές δύσκολες στιγμές, ειδικά στο 5ο σετ, δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου αλλά προσπαθούσα να βρω έξτρα ενέργεια από τους υποστηρικτές μου, από τους φίλους μου, από τον προπονητή μου, από την ομάδα μου και φυσικά η ενέργεια που μου έδινε ο κόσμος. Αυτό άλλωστε, είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα».

Σου προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη πίεση ένας τίτλος; «Για να είμαι ειλικρινής δεν σκέφτομαι τίποτα τέτοιο. Δεν νιώθω πίεση πως πρέπει να υπερασπιστώ κάποιον τίτλο, νομίζω πως μεγαλύτερο άγχος έχουν οι αντίπαλοι που θέλουν να κερδίσουν έναν τίτλο, όχι εγώ για να κερδίσω έναν επιπλέον».

Πώς φαντάζεσαι τη σεζόν που έρχεται μπροστά σου; «Την φαντάζομαι ακριβώς όπως έχει ξεκινήσει. Με πολλά τρόπαια, κυρίως με Γκραντ Σλαμ και με το Rolland Garros, είναι ένας τίτλος που θέλω πολύ. Φυσικά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι στους στόχους μου. Τα Γκραντ Σλαμ όμως, είναι στην κορυφή της λίστας μου».

Τι έμαθες από την προηγούμενη σεζόν; «Έμαθα πώς να οργανώνω τον εαυτό μου. Έμαθα πώς να κοντρολάρω τα συναισθήματα μου, ωρίμασα, έμαθα πώς να εκφράζω τον εαυτό μου. Σε γενικότερο πλαίσιο, νομίζω πως έγινα πιο ολοκληρωμένος. Είναι σημαντικό να έχεις τον θετικό τρόπο σκέψης για να κερδίσεις».

Τι σε κάνει να μένεις συγκεντρωμένος; «Όλη αυτή η ενέργεια, η επιθυμία να κερδίσεις, να είμαι καλύτερος σε αυτό που κάνω. Νομίζω πως και άλλοι επαγγελματίες αθλητές και τενίστες, θα σου πουν το ίδιο. Ονειρεύομαι να κερδίζω τις μεγαλύτερες διοργανώσεις και να είμαι πρώτος στον κόσμο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.