Ξεκινούν οι πρώτοι προημιτελικοί στο Ε.Τ.Τ.U. Cup

Πρώτη πράξη των προημιτελικών στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης ανδρών (E.T.T.U. Cup) το προσεχές τριήμερο και θα υπάρχει και έντονο ελληνικό χρώμα με τη φιλόδοξη παρουσία του Παναγιώτη Γκιώνη και του Καλλίνικου Κρεάνγκα.

Πρώτη πράξη των προημιτελικών στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης ανδρών (E.T.T.U. Cup) το προσεχές τριήμερο και θα υπάρχει και έντονο ελληνικό χρώμα με τη φιλόδοξη παρουσία του Παναγιώτη Γκιώνη και του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Η Ανζέρ του πρώτου κάνει αύριο Παρασκευή την αρχή και υποδέχεται τη γερμανική Οχσενχάουζεν, ενώ η Ενεμπόν του Κρεάνγκα αντιμετωπίζει το Σάββατο εκτός έδρας τη βελγική Σαρλερουά. Στην τελική φάση της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου μπήκαν πλέον και οι τέσσερις ομάδες, που τερμάτισαν στην 3η θέση των ομίλων τους στο Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά ανεβάζουν κι άλλο το αγωνιστικό επίπεδο και το ενδιαφέρον. Οι αναμετρήσεις της 8άδας θα είναι διπλές και οι ρεβάνς έχουν προγραμματιστεί για το χρονικό διάστημα 24 με 27 Φεβρουαρίου.

Η Ανζέρ θα κοντραριστεί αύριο βράδυ με την ισχυρή Οχσενχάουζεν και θέλει να κάνει μία μικρή.υπέρβαση, με την οποία θα διασκεδάσει και τις άσχημες εντυπώσεις από την κακή πορεία στη γαλλική Λίγκα. Ως 1ος παίκτης της ομάδας ο Παναγιώτης Γκιώνης θα σηκώσει και πάλι το μεγαλύτερο βάρος της προσπάθειας και στην τριάδα θα βρίσκονται ακόμα ο Γάλλος Μισέλ Μαρτίνεζ (σ.σ. ο πρώην διεθνής αθλητής, που έκανε προετοιμασία με την εθνική μας ομάδα στο Καρπενήσι τον περασμένο Αύγουστο) και ο Τσέχος Γιόζεφ Σίμονσικ. Η Οχσενχάουζεν, ομάδα με πλούσιο παλμαρέ στη Γερμανία και σε ευρωπαϊκά κύπελλα, στηρίζεται βασικά στον Πορτογάλο Τιάγκο Απολόνια, τον Κροάτη Αντρέι Γκάσινα και τον Ρώσο Κιρίλ Σκάσκοφ. Άρχισε τη φετινή της προσπάθεια στο Τσάμπιονς Λιγκ και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά παίρνοντας την 3η θέση στο γκρουπ Β με δύο νίκες και τέσσερις ήττες.

«ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ Ο ΓΚΙΩΝΗΣ»

Ο πρόεδρος της Ανζέρ Ζεράρ Σαραζέν έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (www.ettu.org), εγκωμίασε το γερμανικό σωματείο και τόνισε ότι θα εξαρτηθούν πολλά από την απόδοση του Έλληνα πρωταθλητή. «Έχουμε παίξει δύο φορές εναντίον της Οχσενχάουζεν στο Τσάμπιονς Λιγκ και υποστήκαμε δύο ήττες με 3-1. Συνεπώς θα είναι πολύ δύσκολο για μας, αλλά θα κυνηγήσουμε το καλύτερο. Έχουν νέα ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, όμως από την άλλη πλευρά μιλάμε για μία πολύ έμπειρη ομάδα με έμπειρο προπονητή και σπουδαίες παραστάσεις από ευρωπαϊκούς αγώνες. Εξαρτώνται πολλά από την εμφάνιση του πρώτου μας παίκτη. Το βασικό μας όπλο είναι ο Παναγιώτης Γκιώνης», ανέφερε ο Σαραζέν.

Το δεύτερο από τα συνολικά τέσσερα γαλλικά κλαμπ, που έχουν προχωρήσει στο E.T.T.U. Cup, η  Ενεμπόν, πηγαίνει στο Σαρλερουά για να συναντήσει την πολυνίκη του Τσάμπιονς Λιγκ. Η βελγική ομάδα δεν πέρασε φέτος στην τελική φάση της κύριας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και περιορίστηκε στην 3η θέση στο γκρουπ C με συνολικό απολογισμό δύο νίκες και τέσσερις ήττες. Και στους έξι αγώνες την τριάδα της αποτελούσαν ο κορυφαίος Βέλγος Ζαν Μισέλ Σέιβ, ο Κινέζος Τζιαν Τζουν Βανγκ και ο κινεζικής καταγωγής Ουκρανός Κου Λέι. Η τριάδα της Ενεμπόν θα βγει μεταξύ του Κορεάτη Τσο Εόν Ράε, του Κρεάνγκα, του Τσέχου Ντιμίτρι Προκόπκοφ και του Γάλλου Μπάι Φενγκτιάν. Σημειώνεται ότι Κρεάνγκα και Γκιώνης προετοιμάζονται παράλληλα και για το τουρνουά Προ Τουρ της Ουγγαρίας, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη.

Τα άλλα δύο ζευγάρια των προημιτελικών είναι:

Λα Ρομάν (Γαλλία)- Μπορούσια Ντίσελντορφ (Γερμανία)

Ελ Νίνο (Τσεχία)-Σεστάς (Γαλλία)

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο 1ΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Στο μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης τελείωσε στη Γαλλία ο 1ο γύρος της Α΄εθνικής κατηγορίας με την Ενεμπόν να διατηρεί επαφή με την κορυφή, αλλά την Ανζέρ να συνεχίζει τα αρνητικά αποτελέσματα και να παλεύει για την παραμονή.

Η Ενεμπόν αγωνίστηκε χωρίς τον Κρεάνγκα, που έχει συμφωνήσει να μην πηγαίνει σε όλα τα ματς, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να φτάσει στο φινάλε σε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Σεστάς με 4-2. Έφτασε έτσι τους 22 βαθμούς μετά από εννέα αγωνιστικές, είναι στην 3η θέση και απέχει δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο Σαρτρ.

Η Ανζέρ υποχρεώθηκε σε νέα ισοπαλία (3-3) αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Σεν Ντενί εκτός έδρας. Βρίσκεται στην 9η θέση με 13 βαθμούς και το πιο ανησυχητικό είναι ότι ολοκλήρωσε χωρίς νίκη το πρώτο μισό της διοργάνωσης! Ο Γκιώνης έκανε το καλύτερο δυνατό και σημείωσε δύο νίκες. Αρχικά απέναντι στον Σουηδό Ρόμπερτ Έρικσον με 3-0 σετ κι έπειτα κόντρα στον Γάλλο Σεμπαστιέν Γιοβέ με 3-1.

Ο 1ος γύρος ολοκληρώθηκε και στο πρωτάθλημα της Γ΄κατηγορίας (National 1) όπου αγωνίζεται ο Γιάννης Βλοτινός με τη Σαρτρ 2. Η ομάδα του βρίσκεται στην 3η θέση του 2ου γκρουπ και ο ίδιος έχει πάρει μέρος σε πέντε ματς προς το παρόν. Ο πολυνίκης των πανελληνίων πρωταθλημάτων έχει θετική παρουσία και ο προσωπικός απολογισμός του είναι 18 νίκες σε απλό και διπλό και μόλις δύο ήττες στο απλό (σ.σ. θυμίζουμε ότι στην 3η εθνική κατηγορία οι αγώνες λήγουν υπέρ της ομάδας, που φτάνει πρώτη στις 11 νίκες και περιλαμβάνουν και ματς διπλού).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.