Με γκολ του αρχηγού! (video)

Η Σουηδία, δίχως να εντυπωσιάσει, πήρε την ουσία στον αγώνα με την Νότιο Κορέα, χάρη στο γκολ πέναλτι του Γκράνκβιστ, το οποίο καταλογίστηκε με τη χρήση VAR.

Οι Σκανδιναβοί βρήκαν τον τρόπο να πετύχουν το στόχο τους και πλέον έχουν τρεις βαθμούς στον 6ο όμιλο, όσους κι οι Μεξικανοί, περιμένοντας τη δεύτερη αγωνιστική να κοντραριστούν με τους πρωταθλητές κόσμου Γερμανούς. 

Άκαρπο το πρώτο ημίχρονο

Οι Ασιάτες μπήκαν με μεγαλύτερο δυναμισμό στο παιχνίδι και στο πρώτο δεκάλεπτο, με κύριους άξονες τους Σον και Πακ από την αριστερή πλευρά ήταν πιο κινητικοί, δίχως πάντως να βγάλουν τη μεγάλη φάση. Από το 15’ και μετά οι Σκανδιναβοί ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα, παίρνοντας το χώρο του κέντρου, με τον Γκράνκβιστ να έχει ανεβάσματα, τον Μπεργκ να δημιουργεί και να εκτελεί, ενώ είχαν και ξεκάθαρο προβάδισμα στις στατικές φάσεις.
Η καλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 20ο λεπτό, με τον Μπεργκ να βρίσκεται σε ιδανική θέση στην καρδιά της μεγάλης περιοχής αλλά να μην μπορεί να νικήσει με πλασέ τον Ου. Στο 28’ οι Νοτιοκορεάτες έκαναν αναγκαστική αλλαγή, αφού ο δραστήριος Πακ υπέστη θλάση, αποχωρώντας τραυματίας. Οι Ασιάτες έμειναν πίσω από τη μπάλα, περιμένοντας τους Σουηδούς, που είχαν κι άλλες καλές στιγμές με τους Μπεργκ και Γκράνκβιστ, δίχως όμως  να βρουν γκολ, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Είναι χαρακτηριστικό πως η Νότιος Κορέα είχε μόνο μία επιθετική προσπάθεια, η χαμηλότερη επίδοση στη φετινή διοργάνωση. 

Ένα γκολ αρκούσε

Και στο δεύτερο μέρος οι Σκανδιναβοί ήταν ανώτεροι. Στο 49’ είχαν μεγάλη ευκαιρία στο ανοικτό γήπεδο, ο Κλάουσον βρήκε τον Φόρσμπεργκ, αλλά το τελείωμα ήταν πολύ κακό από τον άσο της Λειψίας, με άστοχο σουτ εκτός περιοχής. Η απάντηση των Ασιατών ήρθε στο 52’ με τον Κου να πιάνει κεφαλιά από τα 7 μέτρα, ωστόσο η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας. 

Στο 56’ ο Τόιβονεν είχε νέα ευκαιρία με κεφαλιά, αλλά ο Ου απομάκρυνε, όμως στο 63’ ήρθε η στιγμή που άλλαξε τα δεδομένα. Ο Μίνβο Κιμ σε φάση διαρκείας, ανέτρεψε τον Κλάουσον, ο διαιτητής άφησε τους Ασιάτες να βγουν στην αντεπίθεση, αλλά με τη βοήθεια του VAR διέκοψε τη αναμέτρηση για να δώσει σωστά το πέναλτι. Πέναλτι το οποίο έκανε γκολ ο αρχηγός Γκράνκβιστ, δίνοντας το πολύτιμο προβάδισμα στους Ευρωπαίους, οι οποίοι το διατήρησαν δίχως να κινδυνέψουν ιδιαίτερα, εάν εξαιρεθεί μια ευκαιρία με τον Χουάν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Σουηδία: Όλσεν – Λουστίγκ, Γιόνσον, Γκράνκβιστ, Αουγκουστίνσον – Κλάουσον, Λάρσον (81’ Σβένσον), Έκνταλ (71’ Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ – Μπεργκ, Τόιβονεν (76’ Τελίν)

Νότιος Κορέα:  Ου – Λι Γιονγκ, Τσανγκ, Κουόν, Πακ (29’ Μίνβο Κιμ) – Λι Τσε, Γιούνβουνγκ Κιμ, Χου (72’ Λι Βου) – Χουάν, Κιμ ( 67’ Γιουνγκ), Σον


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.