Μποροβήλος: «Να κάνουμε πιο υγιείς τις ομάδες»

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ποδόσφαιρο ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του μίλησε ο Γιώργος Μποροβήλος.

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ποδόσφαιρο ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του μίλησε ο Γιώργος Μποροβήλος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον  ΣΠΟΡ FM:

Για τις αλλαγές που θα γίνουν στη Σούπερ Λίγκα και την απομάκρυνση του Grexit:
«Όσο μακριά να θες να πας πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα και δεν θα πας δια μαγείας. Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα πρέπει να αρχίσουμε σιγά-σιγά να τα αλλάζουμε. Πρέπει να κάνουμε πιο υγιείς τις ομάδες. Το ποδόσφαιρο είναι ανταγωνισμός και σημαίνει ότι οι ομάδες πρέπει να έχουν χρήματα. Πρέπει να θυμίσω και σε σας και στους ακροατές σας, ότι είχε προβληθεί ότι πρέπει να υπάρχει ομοφωνία στον συνεταιρισμό. 

Ωστόσο, άλλαξαν κάποια πράγματα φέτος που δημιουργήθηκαν θέματα όπως αυτό με την χορηγία του πρωταθλήματος. Πήγαμε στο 60%, αλλά είναι ένα ισχυρό κίνητρο το 60%. Εμείς κάναμε ένα σχέδιο ώστε να δημιουργηθούν οι βάσεις και έγινε μια επιτροπή που θα συνεδριάσει για μια ρεαλιστική πρόταση που θα είναι στα πλαίσια των κανονισμών. Πρέπει να περάσει από την ΕΠΟ και αν αυτό συμβεί θα θεσπιστούν οι κανονισμοί από τη νέα αγωνιστική». 

Για το θέμα της διαιτησίας και τις υπόλοιπες αλλαγές που χρειάζεται το ποδόσφαιρο:
«Άλλος λίγο ή πολύ θέλει τη διαιτησία, είναι καλή… ερωμένη η διαιτησία. Είναι πρόβλημα το να βλέπουμε το δάσος και όχι το δένδρο. Από την αναδιοργάνωση της διαιτησίας θα ωφεληθούν άπαντες και θα έχουμε ένα ποδόσφαιρο πιο ελκυστικό. Θα πρέπει να αλλάξουμε κι άλλα πράγματα όμως, όπως τα τριτοκοσμικά γήπεδα. Έχουν ξεφύγει χιλιόμετρα οι μεγάλες ποδοσφαιρικά χώρες και είμαστε αναγκασμένοι να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Είναι όπως λέμε… ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Ας μην τα φτιάξουμε όλα σε μια μέρα, αλλά να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση». 

Για την μικρή προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, όπως συμβαίνει και στον Αστέρα
: «Εμείς εκπροσωπούμε μια μικρή πόλη και παίζει ρόλο και ο κακός καιρός που έχουμε, αλλά να μην μπω στις λεπτομέρειες που παίζουν ρόλο σε εμάς. Γενικότερα παίζει ρόλο η αναξιοπιστία, αλλά σίγουρα και τα πολύ κακά γήπεδα. Δεν θα πω να γίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο… Αγγλία, Ισπανία, θα ήταν υπερβολικό, αλλά πρέπει να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση». 

Για το αν θα υπάρχει γκρίνια από τις ομάδες λόγω της διαιτησίας την επόμενη αγωνιστική περίοδο:
«Ο Αστέρας έχει βγάλει δύο ανακοινώσεις όλα αυτά τα χρόνια, για να δείτε πως το αντιμετωπίζω εγώ». 

Για την κατηγορία που αντιμετωπίζει:
«Το αντιμετωπίζω με θυμό και μεγάλη πικρία. Έχω την εντύπωση ότι δεν θα γίνει ούτε αύριο, λόγω της αποχής. Είμαι κατηγορούμενος για πλημμέλημα, έχουν περάσει πέντε χρόνια και στα άλλα κράτη λύνεται σε έξι μήνες τέτοιο θέμα. Εξεπλάγησαν τις προάλλες από FIFA και UEFA που τους το ανέφερα, είμαι ποινικά όμηρος. Έχουμε εξαιρετικούς δικαστές, αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την ταχύτητα που κινείται η δικαιοσύνη. Πέρασα τρία δικαστήρια και απάλλαξαν, έχω βγει δύο φορές αντιπρόεδρος δύο φορές στη Λίγκα και την τρίτη πρόεδρος. Πέντε χρόνια και δεν έχει καν αρχίσει και δίδεται το δικαίωμα στον καθένα να μου κολλάει μια ταμπέλα, έχουμε και οικογένεια και λέει ο καθένας το μακρύ του κοντό του».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.