House of Cards: Πώς πέθανε ο Frank Underwood

Λέγοντας αντίο στον Frank...Προσοχή! Ακολουθούν spoilers από την Season 6 του "House of...

Λέγοντας αντίο στον Frank…

Προσοχή! Ακολουθούν spoilers από την Season 6 του “House of Cards”.


Στην αρχή της τελευταίας σεζόν του “House of Cards” του Netflix, υπάρχει μια σημαντική απουσία – του Frank Underwood, πρώην Προέδρου των ΗΠΑ στο show, που πεθαίνει εκτός οθόνης. Η Claire (Robin Wright) περιγράφει στον τύπο ότι ήταν από υπερβολική δόση, αλλά αποκαλύπτει στους θεατές ότι στην πραγματικότητα ήταν φόνος.

Αυτή η ταχύτατη εξαφάνιση του χαρακτήρα, αν και ίσως γενικά αναμενόμενη καθώς έτσι συνέβαινε στο πρωτότυπο υλικό και στην αντίστοιχη βρετανική σειρά, οφείλεται στις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης για τον Kevin Spacey με αποτέλεσμα την απόλυση του από τη σειρά, ενώ η έκτη σεζόν βρισκόταν ακόμα υπό παραγωγή. Παρά την απότομη απώλεια του χαρακτήρα, οι σεναριογράφοι έδωσαν τέλος στην ιστορία του και το φάντασμα του κυριαρχούσε παντού στη σειρά. Μάθετε πως έληξαν την ιστορία του Frank στα τελευταία λεπτά του τελευταίο επεισοδίου της σειράς, παρακάτω:

Στο Oval Office, βλέπουμε την έγκυο Claire να περιμένει τον Doug Stamper (Michael Kelly), που ήταν πρώην Chief of Staff του Λευκού Οίκου και το δεξί χέρι του Frank, για όλες τις ύποπτες κινήσεις του. Ο Doug τελικά αποκαλύπτει ότι ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο του Frank. Χρησιμοποίησε τα φάρμακα του Frank για να τον δηλητηριάσει. Σύμφωνα με τον Doug, o Frank σκόπευε να σκοτώσει την Claire (και πιθανότατα τον ίδιο) αφότου η Claire αρνήθηκε να δώσει στον σύζυγο της προεδρική χάρη στο τέλος της 5ης σεζόν.

Στο μυαλό του, ο Doug σκότωσε τον Frank “ώστε να προστατέψει την κληρονομιά αυτού” και να τον σταματήσει από το να καταστρέψει όσα είχε καταφέρει πριν παραιτηθεί. Όταν η Claire τον ρωτάει αν είχε κάποια πλάνο για μετά το συμβάν, παραδέχεται ότι δεν είχε κάτι. Σε μια στιγμή οργής, ο Doug αρπάζει έναν χαρτοκόπτη και προσπαθεί να κάνει την Claire να ομολογήσει ότι ο Frank ήταν αυτός που την έκανε αυτό που είναι τώρα, και καταλάθος την κόβει. Στο τέλος της ζητάει συγγνώμη. Ενώ η Claire τον παρηγορεί, αρπάζει τον χαρτοκόπτη και μαχαιρώνει τον Doug στο στομάχι, αποτελειώνοντας τον στα χέρια της. Καθώς οι τίτλοι πέφτουν, η Claire δίνει μια τελευταία ματιά στους θεατές που είναι οι μοναδικοί μάρτυρες του εγκλήματος της.

Σε συνέντευξη στο THR, η εκτελεστική παραγωγός Melissa James Gibson εξηγεί την αποκάλυψη αυτή και γιατί έπρεπε να είναι ο Doug, αυτός που σκότωσε. “Ξέραμε ότι θέλαμε το τέλος να φέρει έκπληξη αλλά να είναι αναπόφευκτο”, είπε. “Έπρεπε να είναι και τα δύο. Εξερευνήσαμε κάθε πιθανότητα…από πλευράς ψυχολογίας της Claire – και του Doug Stamper – μέχρι που ήταν εμφανές ότι αυτό ήταν το σωστό. Ξεκίνησε με τις ρίζες των σχέσεων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, αλλά και επίσης από το δείπνο των τριών στο τέλος της 5ης σεζόν όπου [οι Claire και Frank] ζητάνε από τον Doug να πάρει το φταίξιμο πάνω του”.

Όσο για το τέλος, ο εκτελεστικός παραγωγός Frank Pugliese λέει ότι είναι σειρά του κοινού να αποφασίσει τι συμβαίνει μετά: “Αυτή η σειρά πάντα υπήρχε με τη διατήρηση σχέσης με το κοινό, που ήταν μεγάλο μέρος των απευθείας συζητήσεων με τους θεατές. Οπότε το φινάλε δεν είναι όντως το τέλος μέχρι να ολοκληρωθεί στο μυαλό του κοινού. Οτιδήποτε το κοινό φαντάζεται για μετά είναι κομμάτι του τέλους του show. Και υπάρχουν ερωτήσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Τι ιστορία θα πει; Πώς θα καταφέρει να γλυτώσει από αυτό; Τώρα που τελείωσε με αυτό το κομμάτι, θα καταφέρει να προχωρήσει; Αλλά αυτό το αφήνουμε στο κοινό και τη φαντασία του”.


Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.