Επιβλητική και σοβαρή

Ο Γιώργος Βασιλείου γράφει για την σοβαρότητα της ΑΕΚ που έφερε τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά και τους παίκτες "κλειδιά".

Αποφασιστική και αποτελεμαστικότατη η ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό έφτασε στη μεγαλύτερη νίκη της επί εποχής Χιμένεθ συντρίβοντας 4-0 την ομάδα του Αγρινίου. Ένας αγώνας στον οποίο η Ένωσης κυριάρχησε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό μη επιτρέποντας στην ομάδα του Δέλλα να της περάσει από το μυαλό ότι θα φύγει με κάτι θετικό από το ΟΑΚΑ. 

Το 3-5-2 της ΑΕΚ αποδείχθηκε λειτουργικότατο για ακόμα μία φορά φέρνοντας και μια επιβλητική νίκη, αλλά και συνδυασμένη από ωραίο ποδόσφαιρο. Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν ανώτεροι σε όλους τους τομείς και τα τέσσερα γκολ είναι κάτι που το επιβεβαιώνουν. 

Βέβαια, σε αυτό συνέβαλε το γκολ που πέτυχε ο Μάριος Οικονόμου πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα, γιατί ως εκείνο το σημείο η ΑΕΚ είχε την υπεροχή και τον έλεγχο, αλλά όχι τον τρόπο να πατήσει περιοχή και να απειλήσει την εστία του Δημήτρη Κυριακίδη. 

Μέχρι τη στιγμή του γκολ η ΑΕΚ απειλούσε κυρίως με μακρινά σουτ από τον άξονα, καθώς δεν έπαιρνε τόσο πολύ παιχνίδι από τα πλάγια. Στο δεύτερο ημίχρονο τα δεδομένα άλλαξαν. Το προβάδισμα στο σκορ απελευθέρωσε τους παίκτες του Χιμένεθ βγάζοντας περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο. 

Από το ματς με τον Παναιτωλικό θα σταθώ σε τρεις παίκτες. 
Στον Νίκλας Χουλτ, ο οποίος στο πρώτο του ματς μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε σχεδόν δύο μήνες εκτός δράσης ήταν σαν να μην έλειψε ούτε μία ημέρα. Με ταχύτητα και ασταμάτητα τρεξίματα απέδειξε πόσο σημαντική ήταν η απουσία του όλο αυτό το διάστημα. Το σημαντικό όμως είναι πως επέστρεψε υγιέστατος, φρέσκος και με πολλή διάθεση να προσφέρει ξανά. 

Στον Κώστα Γαλανόπουλο, ο οποίος δεν είναι μόνο ότι σκόραρε, αλλά και ότι βοήθησε σημαντικά τόσο οργανωτικά, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι. Πάτησε σε αρκετές περιπτώσεις περιοχή όσο δεν υπήρχε σκορ και από δική του κίνηση και ενέργεια προέρχεται το κόρνερ που στη συνέχεια σκοράρει ο Οικονόμου. 

Και στον Χρήστο Αλμπάνη. Ο νεαρός επιθετικός μπήκε στο 67ο λεπτό αντί του Λιβάια και σε έναν ακόμα αγώνα έβγαλε πράγματα μέσα στο γήπεδο. Έδωσε επιπλέον ώθηση και ταχύτητα στην ΑΕΚ αποδεικνύοντας και αυτός με τη σειρά του ότι αξίζει περισσότερο χρόνο και ευκαιρίες. 

Γενικώς οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν όλοι σε καλή βραδιά, όπως και ο Κρστιτσιτς, αλλά και ο Στράτος Σβάρνας στο πρώτο του ματς ως βασικός επιδεικνύοντας σοβαρότητα και σταθερότητα. 

Οι “κιτρινόμαυροι” πήραν άριστα κόντρα στον Παναιτωλικό, σημείωσαν την δεύτερη σερί τους νίκη και πλέον θέλουν να κάνουν το ίδιο και την Τετάρτη κόντρα στη Λαμία. Ο Χιμένεθ γνωρίζει πως θα είναι τελείως διαφορετικό ματς, όπως γνωρίζει πως η ομάδα του εάν θέλει να πάρει ένα “καθαρό” σκορ θα πρέπει να φανεί εξίσου σοβαρή και αποτελεσματική όπως και την Κυριακή. Στο χέρι των παικτών της ΑΕΚ είναι αν θα τα καταφέρουν ή όχι. Άλλωστε τα μοναδικά παιχνίδια πλέον που έχουν ενδιαφέρον είναι αυτά με τη Λαμία και ο τελικός… Τίποτε άλλο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.