Τούντορ: «Έπρεπε να τελειώσουμε το ματς στο πρώτο ημίχρονο» (video)

Την άποψη πως ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν το έκανε, εξέφρασε ο Ιγκόρ Τούντορ και τόνισε πως η ομάδα επηρεάστηκε από τους τραυματισμούς των Ζάιρο και Ροντρίγκες. «Πολύτιμος βαθμός» το σχόλιο του Δέλλα.

Την άποψη πως ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν το έκανε, εξέφρασε ο Ιγκόρ Τούντορ και τόνισε πως η ομάδα επηρεάστηκε από τους τραυματισμούς των Ζάιρο και Ροντρίγκες. «Πολύτιμος βαθμός» το σχόλιο του Δέλλα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κροάτης προπονητής στη συνέντευξη Τύπου:  

Για τους πολλούς τραυματισμούς: «Το θέμα των τραυματισμών με προβληματίζει και το σκέφτομαι πολύ γιατί είναι συχνοί και αφορούν συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάμεσα στα πολλά παιχνίδια είχαμε ελάχιστες προπονήσεις, σε ό,τι αφορά αυτό που με ρωτάτε για τη σκέψη αλλαγής στον τρόπο εκγύμνασης. Έχω κάποιες πιθανές αιτίες στο μυαλό μου, αλλά όχι με σιγουριά μία βασική. Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει διαφορετικές αντοχές στην καταπόνηση, διαφορετικό μυϊκό σύστημα. Ξέραμε ότι ο Γκάρι για παράδειγμα προερχόμενος από τραυματισμό υπήρχε το ρίσκο να τραυματιστεί. Εδώ που έχουμε φτάσει σε όλες τις περιπτώσεις είσαι χαμένος, είτε δε βάζεις τους καλύτερους έντεκα και μπορείς να χάσεις βαθμούς, είτε χάνεις παίκτες με τραυματισμούς. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί συνέχεια, το συζητάμε συνέχεια και ψάχνουμε μία λύση».

Για τη λύση του θέματος: «Είναι κάτι το οποίο είναι συνέχεια μέσα στο μυαλό μας. Υπάρχουν παράγοντες που δεν μπορείς να επηρεάσεις. Αυτή την περίοδο ειδικά έχουμε πολύ φορτωμένο πρόγραμμα. Θα ήταν καλύτερο να παίζουμε από Κυριακή σε Κυριακή, αλλά δυστυχώς αυτό αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατό».

Για την οπισθοχώρηση του ΠΑΟΚ και που οφείλεται: «Αρχικά νομίζω ότι ήταν από τα καλύτερα πρώτα μας ημίχρονα. Στην ομιλία μου στο ημίχρονο είπα ότι θα πρέπει να καταφέρουμε να συνεχίσουνε να έχουνε ανάσες, να μη μείνουμε από δυνάμεις. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος έκανε αλλαγές, έψαξε το γκολ και είχε κάποια κυριαρχία χωρίς τελική προσπάθεια. Ακόμα και το γκολ που πέτυχε ήταν χωρίς καθαρή τελική προσπάθεια. Για μένα και για τον κόσμο δεν είναι ωραίο να μας βλέπω πίσω από την μπάλα, αλλά όταν πρέπει να αμυνθείς πρέπει να το κάνεις καλά και εμείς αμυνόμασταν καλά. Δεχτήκαμε ένα γκολ από μία τελική προσπάθεια όπως και με τον Πανιώνιο. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, αλλά όταν δύο από τους καλύτερους σου παίκτες φεύγουν τραυματίες επηρεάζουν την εξέλιξη του αγώνα».

Για το πρόβλημα με τις στημένες φάσεις: «Είναι μία σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να διορθώσουμε. Δουλεύουμε καθημερινά, αλλά χρειαζόμαστε βελτίωση σε αυτό. Είναι κάτι που οι νέοι μας παίκτες θα πρέπει να βελτιώσουν άμεσα και να μεγαλώσουμε γρήγορα. Στο πρώτο ημίχρονο θα έπρεπε να τελειώσουμε το παιχνίδι. Όταν μπορείς να σκοράρεις 3-4 γκολ, θα πρέπει να το κάνεις γιατί γνωρίζεις ότι στο παιχνίδι θα έχει και ο αντίπαλος τις δικές του ευκαιρίες. Η διαφορά είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις στις στημένες φάσεις αμύνεσαι με δέκα παίκτες και όχι με δύο τρεις. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται εμπειρία για να το κάνεις καλά».

Για τον Βελλίδη: «Ξέρουμε ότι είναι ένας καλός γκολκίπερ. Σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει κάποιες καλύτερες αντιδράσεις. Ίσως χρειάζεται λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον. Είναι ηγέτης και ισχυρή προσωπικότητα και μπορεί να τα καταφέρει, έχοντας όλους μας δίπλα του».

Για το αν μία νέα ομάδα μπορεί να κυνηγάει τη δεύτερη θέση στα πλέι οφ και το Κύπελλο
: «Αυτοί οι παίκτες παίζουν για τον ΠΑΟΚ και ξέρουν τις υψηλές απαιτήσεις σε ένα κλαμπ σαν τον ΠΑΟΚ. Είμαστε μέσα στους στόχους για τα πλέι οφ και το Κύπελλο, στο οποίο πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για την πρόοδο του ΠΑΟΚ και τον βαθμό που είναι ο ίδιος ικανοποιημένος γιατί δε φαίνεται μέσα στο γήπεδο κάτι τέτοιο: «Βλέπω βελτίωση και είμαι ικανοποιημένος και θεωρώ ότι όταν θα έρθουν τα πλέι οφ θα είμαστε καλά. Αν ήμασταν όλοι καλά, θα δείξουμε ότι είμαστε μία πολύ καλή ομάδα. Η διαφορά και η βελτίωση σε σχέση με την περσινή σεζόν είναι ότι δεν ξέρω σε πόσα παιχνίδι φέτος αξίζαμε να χάσουμε βαθμό ή βαθμούς. Πιστεύω ότι στα περισσότερα παιχνίδια κοντρολάραμε το παιχνίδι, παίξαμε το παιχνίδι μας κάτι που σε συνέβαινε την περσινή σεζόν. Αυτή είναι μία μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο χρονιές και έτσι θεωρώ ότι υπάρχει βελτίωση».

Για τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο: «Είναι λογικό να υπάρχουν αποδοκιμασίες όταν δεν υπάρχουν τα αποτελέσματα σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Είμαι έτοιμος να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση, πιστεύω ότι η ομάδα μου θα είναι έτοιμη και θα παρουσιάσει ένα πολύ καλό πρόσωπο στον στόχο μας στα πλέι οφ. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και δουλεύω στον ΠΑΟΚ».

Για το αν υπάρχει σκέψη να κάνει ειδική προετοιμασία η ομάδα πριν τα πλέι οφ
: «Ανάμεσα στο τέλος του πρωταθλήματος και την έναρξη των πλέι οφ υπάρχει χρόνος να δεις πως θα διαχειριστείς το έμψυχο δυναμικό. Θα δούμε τι θα κάνουμε. Μας απασχολεί και το σκεφτόμαστε, αλλά μέχρι τότε υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Θα πρέπει να υπάρξει διαφορετική διαχείριση ανάλογα με την επιβάρυνση των παικτών».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ατρόμητου, Τραϊανός Δέλλας, ανέφερε: «Ήταν ένα δυνατό και καλό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Στο ημίχρονο καταφέραμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές και να αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας μας. Είχαμε καλή κυκλοφορία, αλλά δεν καταφέραμε να βγάλουμε κλασικές ευκαιρίες. Παρόλα αυτά ήρθε το γκολ και έγινε αυτό που είπαμε στο ημίχρονο. Να κρατήσουμε το 1-0 και να χτυπήσουμε σε κάποια στιγμή. Πήραμε τελικά έναν πολύτιμο βαθμό σε μία δύσκολη έδρα και τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε», 

Για το «στοιχείο» που άλλαξε την εικόνα της ομάδας του στο β’ ημίχρονο: «Κάναμε κάποιες αλλαγές, αλλά δεν περίμενα και τον ΠΑΟΚ να πάει τόσο πίσω. Προσπαθούσαμε να απειλήσουμε και τελικά πήραμε τον βαθμό». 

Για τις καθυστερήσεις που έκανε ο Λαζαρίδης: «Δεν ήταν έντονο το φαινόμενο. Δεν υπήρχε και καμία εντολή. Δεν είναι η δική μου λογική αυτή». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.