Μιράντα: «Με την ποιότητά μας να επιστρέψουμε στην κορυφή» (video)

Ο Ροντερίκ Μιράντα εκφράζει την πίστη του πως ο Ολυμπιακός μπορεί να αλλάξει προς όφελός του την εικόνα στην κορυφή της βαθμολογίας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο novasports και τον Νίκο Γαβαλά.

Ο Ροντερίκ Μιράντα εκφράζει την πίστη του πως ο Ολυμπιακός μπορεί να αλλάξει προς όφελός του την εικόνα στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Πορτογάλος στόπερ μίλησε στο novasports και τον Νίκο Γαβαλά για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, τον ανταγωνισμό στη θέση των στόπερ, τη ζωή του στην Ελλάδα και για το μεγάλο στόχο που θέλει να υλοποιήσει με τους «ερυθρόλευκους». 

Γυρίσατε όλοι καλά από την Πάτρα; Διότι ο αγωνιστικός χώρος στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο δεν ήταν κατάλληλος ούτε για αγώνα τοπικού πρωταθλήματος.
«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να παίξουμε σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο. Όπως είδατε, η κατάσταση του γηπέδου ήταν πάρα πολύ κακή. Όμως, κάναμε τη δουλειά μας όπως έπρεπε. Πήραμε τη νίκη. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Θα το αφήσουμε αυτό πίσω και κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κανείς δεν τραυματίστηκε».

Υπάρχει ανταγωνισμός σε κάθε θέση, τόσο και για τα στόπερ. Πως λειτουργεί για εσένα αλλά και την ομάδα αυτός ο ανταγωνισμός;
«Νομίζω πως αυτό το γεγονός είναι πολύ καλό για μία ομάδα. Να έχει ο προπονητής πολλές επιλογές. Γιατί όταν σε μία ομάδα ένας παίκτης έχει πάντα τη θέση του, είτε παίζει καλά είτε άσχημα, τότε ίσως χάσει το ενδιαφέρον του και σταματήσει να προσπαθεί και να προπονείται τόσο καλά όσο πρέπει. Εδώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσά μας. Όλοι προσπαθούμε καθημερινά στην προπόνηση να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να κερδίσουμε τη θέση μας. Αυτό για τους παίκτες, τον προπονητή και την ομάδα είναι το καλύτερο».

Επόμενος αντίπαλός σας είναι ο Αρης. Απέναντί σας θα βρείτε μία ομάδα η οποία δεν παίζει καταστροφικό ποδόσφαιρο, αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει. Επομένως θα είναι διαφορετική η προσέγγιση του συγκεκριμένου ματς από μέρους σας;
«Νομίζω πως με τον τρόπο που έχει στα παιχνίδια του έως τώρα, έτσι θα συνεχίσει και με εμάς. Ίσως αγωνιστεί και ένας επιπλέον ποδοσφαιριστής που θα βοηθάει στην άμυνα για να προστατευθεί. Σε γενικές γραμμές θα παίξει ανοικτό ποδόσφαιρο. Νομίζω πως αυτό είναι καλό για εμάς. Γιατί θα έχουμε τους χώρους και τα κενά για να δημιουργήσουμε τις φάσεις. Τόσο ο Άρης όσο και εμείς, θέλουμε να παίξουμε ένα ανοικτό παιχνίδι. Αυτό είναι πολύ ωραίο. Γιατί έτσι έχουμε περισσότερες πιθανότητες να βάλουμε γκολ».

Τι εικόνα έχεις σχηματίσει για το ελληνικό πρωτάθλημα; Εκτιμάς πως στην πορεία μπορεί να αλλάξει προς όφελός σας η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας;
«Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πολλούς καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Είναι παίκτες τους οποίους δεν ήξερα πριν. Όταν ήρθα, συνειδητοποίησα πως υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες εδώ. Επίσης, οι ομάδες έχουν καλό επίπεδο. Νομίζω πως εμείς με την ποιότητά μας, έχουμε πολλές πιθανότητες να επιστρέψουμε στην κορυφή, να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Μέχρι την τελευταία στιγμή θα έχουμε κάτι να πούμε». 

Πως είναι η ζωή σου στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό;
«Είναι πάρα πολύ ωραία. Περνάω πάρα πολύ ωραία. Μου θυμίζει την Πορτογαλία η ζωή στην Ελλάδα. Ο καιρός, οι παραλίες, υπάρχουν πολλές ομοιότητες. Επίσης, ο κόσμος είναι πολύ συμπαθητικός. Μιλάει πολύ, είναι ανοικτός και τα περνάω πολύ ωραία».

Ποιος είναι ο στόχος που θέλεις να υλοποιήσεις με τον Ολυμπιακό;
«Θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα. Να έρθει η τελευταία αγωνιστική και να γιορτάσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στο γήπεδό μας. Μου έχουν εξηγήσει πως είναι πολύ σημαντικό για τους φιλάθλους μας. Το έχουμε ζήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Αλλά θα ήθελα να είμαι εδώ όταν ξανασυμβεί». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.