Αλλάζει το Κόπα Αμέρικα

Αρης Γεωργίου
10/04/2019 • 16:00
Αλλάζει το Κόπα Αμέρικα.
  • shares
Για πρώτη φορά στην ιστορία το Κόπα Αμέρικα θα διεξαχθεί σε δύο διαφορετικές χώρες το καλοκαίρι του 2020.

Η CONMEBOL, ανακοίνωσε ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε Αργεντινή και Κολομβία, με τις δέκα ομάδες της συνομοσπονδίας να χωρίζονται σε δύο διαφορετικές «ζώνες» - ομίλους.

Η «Βόρεια Ζώνη» θα διεξαχθεί στην Κολομβία και θα συμμετάσχει η συνδιοργανώτρια μαζί με Βραζιλία, Βενεζουέλα, Ισημερινό, Περού και μία «καλεσμένη» χώρα. Η «Νότια Ζώνη» θα γίνει στην Αργεντινή, την οποία θα πλαισιώσουν Χιλή, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Βολιβία και άλλη μία «καλεσμένη». Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στην νοκ - άουτ φάση. Υποψήφιες «καλεσμένες» χώρες είναι οι ΗΠΑ και το Μεξικό.

Όπως ανακοίνωσε η CONMEBOL, μετά την διοργάνωση του 2020, το Κόπα Αμέρικα θα συγχρονιστεί με το καλαντάρι της ΦΙΦΑ και θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, τις ίδιες χρονιές με τα τελικά του Euro.

Να σημειωθεί ότι Κόπα Αμέρικα θα διεξαχθεί και το καλοκαίρι του 2019 στην Βραζιλία με 12 ομάδες σε τρεις ομίλους, απ' όπου προκρίνονται οι δύο πρώτες κάθε γκρουπ και οι δύο καλύτερες τρίτες. Στην προσεχή διοργάνωση συμμετέχουν μαζί με τις δέκα ομάδες της CONMEBOl και οι Ιαπωνία, Κατάρ.
Γράψτε το σχόλιο σας...
17/10/2019 • 09:57

Με επιθετικό πνεύμα κι αντίπαλο τις φοβίες της η Σπόρτιγκ Λισαβόνας

Μια ομάδα της 3ης κατηγορίας στην Πορτογαλία, η Αλβέρκα, βρίσκει απόψε μπροστά την η Σπόρτιγκ Λισαβόνας. Ματς όπου πάντως ο ενθουσιασμός του αουτσάϊντερ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις ανασφάλειες του φαβορί.