Θέλει υπομονή και παίκτες ν’ ακουμπήσει!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τον Ολυμπιακό που είδε με την Λεγανιες και έχει ακόμα... βουνό δουλειάς μπροστά του.

Μπορεί να μη γνωρίζει κανείς ποτέ θα αρχίσει το πρωτάθλημα σε αυτή την υπέροχη χώρα, αλλά αν κατά τύχη αρχίσει στις 25 Αυγούστου, όπως αρχικά έχει προγραμματιστεί, ο Ολυμπιακός δεν θα είναι έτοιμος. 

Φάνηκε στα τελευταία φιλικά παιχνίδια του εκτός Ελλάδος, το είδαμε και χθες στο πρώτο εντός έδρας φιλικό κόντρα στη Λεγανιες του Σιοβα. Και το ξέρει πρώτος και καλύτερος ο Μαρτίνς. 

Γι αυτό και έδωσε μεγάλη σημασία στην τακτική και κυρίως στην αμυντική, αφού δεν είναι τώρα ώρα να δέχεσαι γκολ για πλάκα (όπως στην Ολλανδία) μέσα στο Φάληρο και ειδικά μια εβδομάδα πριν το ευρωπαϊκό ματς με την Λουκέρνη. 

Σε οποιαδήποτε ομάδα κι αν γίνουν τόσο σαρωτικές αλλαγές το πρώτο της μέλημα είναι να να αποκτήσει χημεία το συντομότερο. 

Και στο λιμάνι έχουν ήδη έχουν έρθει 16 νέοι παίκτες. Ακόμα κι αν κάποιοι έχουν… άρωμα από τα αποδυτήρια. 

Ο Ισπανός επιθετικός Γκερέρο, ο Πορτογάλος επιθετικός Ποντένσε, ο μέσος Καμαρά από την Αζαξιό, ο Τυνήσιος στόπερ Μεριά, ο Πορτογάλος στόπερ Μιράντα και οι Έλληνες Τοροσιδης, Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης, Γιαννιώτης, Μπουχαλάκης, Μανθάτης, Μάνος, Ευαγγέλου, Μασούρας, Γιαννιώτας και Σιώπης (ο οποίος όμως δεν υπολογίζεται). 

Αποχώρησαν οι Προτό, Οφόε, Μιραλάς, Ζιλέ, Μποτία, Σεμπά, Βιάνα, Σίλβα, Εμενίκε και Ρομαό. Έπαψαν να υπολογίζονται οι Μάριν, Τζούρτζεβιτς και Ένχελς, ενώ ερωτηματικό παραμένει ο Ταχτσίδης. Δηλαδή, άλλοι 15 συμπεριλαμβανομένου και του Σιώπη. 

Από τους περσινούς βασικούς που είχαν διψήφιο αριθμό συμμετοχών υπολογίζονται μόνο οι Φορτούνης, Ομάρ, Κούτρης, Πάρντο (;), Σισέ και Ανδρούτσος. Φυσικά και ο Ανσαριφάρντ με τον Χατζισαφί, για τους οποίους όμως, λόγω Μουντιάλ, ακούγεται πως υπάρχουν προτάσεις και γίνονται επαφές.

Πέρα όμως από τις πολλές ανακαταξεις στο έμψυχο δυναμικό η χθεσινή πρόβα τζενεράλε με την Λεγανιες εδειξε ότι η ομάδα δεν διαθέτει παίκτες για να ακουμπήσει στον άξονα. 

Στην επίθεση ο Γκερερο είναι απίθανος στα τρεξίματα και στην κάλυψη χωρών, όπως και στην πίεση ψηλά, αλλά δεν είναι Ιντεγε για να υποδέχεται μπάλα και να την κράτα μέχρι να ανέβουν οι συμπαίκτες του. 

Στα χαφ δεν υπάρχει ούτε Μιλιβογεβιτς, ούτε Οφοε. Εννοώ παίκτες η έστω ένας που να υποδέχεται την μπάλα με πλάτη στον αντίπαλο, να γυρίζει και να τη δίνει σε συμπαίκτη του, δημιουργώντας αριθμητικό πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό. 

Άρα λοιπόν, εκεί υπάρχει θέμα και ο χώρος φωνάζει ότι χρειάζεται κάλυψη. 

Ο Φορτουνης έχει κάνει δυνατό ξεκίνημα, αλλά το θέμα με τον Κώστα ήταν και είναι πάντα η διάρκεια. 

Αντίθετα στα πλάγια προκύπτει πληθώρα επιλογών. Τα πλάγια μπακ Ομάρ, Τσιμικας, Κουτρης, Μασουρας Χατζισαφι (;) μαζί με τους ακραίους επιθετικούς Λάζαρο, Ποντενσε, Παρντο, Φετφατζιδη καλύπτουν τις πλευρές. 

Στο κέντρο της αμυνας υπάρχει επίσης ένα πλήθος παικτών, αλλά αυτοί πρέπει να έχουν και τη σωστή υποστήριξη των αμυντικών μέσων για να φανεί τι πραγματικά μπορούν να κάνουν. 

Κι επειδή γίνεται συζήτηση για ακόμη τρεις μεταγραφές, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ομοιογένεια της ομάδας και το γρήγορο δέσιμό της, το βασικό συστατικό με το οποίο πρέπει να οπλιστουν όλοι στο Φάληρο είναι η υπομονή και η πίστωση χρόνου σε ένα club που έχει μάθει να τρέφεται με τα αποτελέσματα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.