Πληρώνεται… τις επιλογές του

Η λέξη υπομονή είναι σπάνια στην πράξη για τον λαό μας. Όταν υπάρχει συνήθως βγάζει σε καλό. Κι αυτό «πληρώνεται» σε αυτή τη χρονική περίοδο ο ΠΑΟΚ. Την υπομονή και την επιλογή χάραξης πορείας.

Τα βήματα προς τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι λίγα και σίγουρα δεν είναι εύκολα. Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο από αυτά που χρειάζονται, πέταξε έξω τη Βασιλεία με χαρακτηριστική ευκολία και έστειλε μήνυμα στους αντιπάλους του ότι πλέον μπορεί να ονειρεύεται την πρώτη συμμετοχή του σε φάση ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Κοινός τόπος για τους προπονητές σε προσπάθειες ευρωπαϊκής πρόκρισης μέσα στο κατακαλόκαιρο, είναι πως το ρίσκο πρέπει να είναι το μικρότερο δυνατό. Ξεκινώντας από τις επιλογές και φτάνοντας στον τρόπο παιχνιδιού.

Ο «Δικέφαλος» αναμενόμενα βασίζεται στον περυσινό κορμό του για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί ουδείς από τους παίκτες που μπήκαν εφέτος στο ρόστερ και δεν έπαιξαν πέρυσι, μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτό το χρονικό σημείο για την ομάδα.

Ο δεύτερος είναι γιατί πολύ απλά η χημεία και η τακτική είναι ζητούμενα σε όλες τις ομάδες μέσα στο καλοκαίρι. Είναι στοιχεία που αν τα έχουν αποκτούν αυτόματα πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου τους.

Ο ΠΑΟΚ είχε το πλεονέκτημα της ομοιογένειας. Πρόσθεσε εαυτό της ποιότητας και με την εξαιρετική τακτική του προσέγγιση, αποφεύγοντας αχρείαστα ρίσκα, έφτασε θριαμβευτικά σε πρόκριση απέναντι στους Ελβετούς.

Αναμφίβολα σημαντική από μόνη της η πρόκριση και μάλιστα με δύο νίκες, δεδομένα ένεση αυτοπεποίθησης ο τρόπος που ήρθε με το εκτός έδρας εντυπωσιακό 3-0. Στην Ελλάδα της γρίνιας και της μουρμούρας που αναμφίβολα είναι αγαπημένο μας σπορ, οι διοικούντες τον «Δικέφαλο» χάραξαν το δρόμο που αποφάσισαν χωρίς να επηρεαστούν από το περιβόητο… κοινό αίσθημα.

Δεν ήταν λίγοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ που «ξενέρωσαν» με το όνομα… Λουτσέσκου. Δηλαδή του προπονητή της Ξάνθης…
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που όταν επέστρεψε από την Πορτογαλία έλεγαν… ποιος Πέλκας τώρα καλύτερα να πάει δανεικός να «ψηθεί»…
Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν βασικός στον ΠΑΟΚ ο Λημνιός δε γίνεται…

Αν θα περάσει ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων θα το δείξει το άμεσο μέλλον. Δεδομένο είναι πάντως πως η δουλειά που κάνει ο Λουτσέσκου είναι καλή και φαίνεται. Όπως δεδομένο είναι ότι θα κάνει και λάθη. Ποιος δεν κάνει άλλωστε λάθη στη δουλειά του…
Επίσης δεδομένο είναι πως με το όπλο της ομοιογένειας ο Δικέφαλος στοχεύει στην καλύτερη δυνατή εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Η λέξη υπομονή είναι σπάνια στην πράξη για τον λαό μας. Όταν υπάρχει συνήθως βγάζει σε καλό. Κι αυτό «πληρώνεται» σε αυτή τη χρονική περίοδο ο ΠΑΟΚ. Την υπομονή και την επιλογή χάραξης πορείας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.