«Σκοπεύαμε να περπατήσουμε μαζί…»

Η σύντροφος του Ντάβιντε Αστόρι, Φραντσέσκα Φιορέτι μίλησε για την ανάγκη να συνεχιστεί η ζωή, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του άντρα της.

 Η σύντροφος του Ντάβιντε Αστόρι, Φραντσέσκα Φιορέτι μίλησε για την ανάγκη να συνεχιστεί η ζωή, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του άντρα της. 
Ο αμυντικός της Φιορεντίνα και της Εθνικής Ιταλίας, πέθανε στον ύπνο του σε ξενοδοχείο του Ούντινε όπου είχε καταλύσει η ομάδα του για έναν αγώνα της Serie A στις 4 Μαρτίου 2018. Ήταν μόλις 31 ετών και δεν είναι ακόμα απολύτως σαφές ποια ήταν η αιτία που σταμάτησε να χτυπάει η καρδιά του. 
Άφησε πίσω, τη φίλη του Φραντσέσκα και την μικρή τους κόρη, Βιτόρια. 

Μόνο συγκίνηση προκαλεί η εξομολόγηση της Φραντσέσκα Φιορέτι στη Corriere della Sera.

«Στις 5 Μαρτίου, πήρα την κόρη μου από το σχολείο και στη συνέχεια πήγα στον παιδοψυχολόγο. Η ζωή με τη Βιτόρια ήταν σκληρή, καθώς η ζωή δεν της έδωσε τη χαρά των ημερών που είχα με τον Ντάβιντε. Ξέρω ότι δεν μπορώ να ζήσω τον πόνο μου μέσα από αυτήν, καθώς δεν πρέπει να φαίνω λυπημένη ή ενοχλημένη. Η ηρεμία της εξαρτάται από τη δική μου. Για όλα αυτά, η σκέψη του Ντάβιντε μπορεί να με κάνει να υποφέρω, δεν πρέπει να γίνει ένα ταμπού, ένα όνομα που δεν μπορεί να αναφερθεί ή ένα χάσμα που δεν θα αντιμετωπιστεί».

Συγκλονιστικά λόγια, μια βαθιά σκέψη στη ζωή. 
«Έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν θα επιστρέψει, αλλά τον τοποθετήσαμε σε ένα φανταστικό σενάριο όπου είναι χαρούμενος. Τώρα πρέπει να έχω φτερά με τα οποία η Βιτόρια μπορεί να πετύχει στη ζωή. Δεν πρέπει να μας καταπιεί αυτή η μαύρη τρύπα της θλίψης. Δεν ξέρω τι μου έδωσε τη δύναμη να βρω το επίκεντρο να εργαστώ αμέσως στην μόνη προτεραιότητά μου: την κόρη μου».

«Ήταν το πιο τραγικό γεγονός που θα μπορούσε να με χτυπήσει, με εξαφάνισε, αλλά δεν μπορούσα να το αφήσω να αποσταθεροποιήσει την μικρή μας κόρη. Θα ρίξω δάκρυα μαζί της μια μέρα, αλλά πρέπει να διασφαλίσω ότι συνειδητοποιεί ότι δεν είναι δάκρυα της απελπισίας. Είναι δάκρυα συγκίνησης, το είδος που μπορούν να δημιουργήσουν μόνο οι πιο όμορφες αναμνήσεις. Μαζί θα μπορέσουμε να γεμίσουμε το κενό με αναμνήσεις και εικόνες της σύντομης αλλά έντονης περιόδου, ως οικογένειας. Αυτό νομίζω ότι είναι το μοναδικό δώρο που μπορώ πραγματικά να της δώσω, να είναι μια άγκυρα όταν με χρειάζεται, ένα ασφαλές λιμάνι για να καλέσει στο σπίτι, αλλά και να την αφήσω να ζήσει τη ζωή της όπως κάθε άλλο παιδί της εποχής της».

Η Φραντσέσκα συναντήθηκε με τον Ντάβιντε τον Σεπτέμβριο του 2013, αγαπήθηκαν και μάλιστα σε ένα ταξίδι ο Ντάβιντε της έγραφε καθημερινά για ένα μήνα μέσω μηνυμάτων που αργότερα εκτύπωσε για να κρατήσει.
«Ζήσαμε τόσο υπέροχα χρόνια μαζί. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι έφυγε έτσι. Δεν ήταν ατύχημα ούτε ασθένεια. Φαινόταν σαν ένα κακό παραμύθι, το τέλος όλων των σχεδίων, των ονείρων και των επιθυμιών μας.
                                       
                                Η ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΨΥΧΗ, ΝΤΑΒΙΝΤΕ ΑΣΤΟΡΙ
«Ο Ντάβιντε ήταν μια ευγενική ψυχή, ένας περίεργος και ευτυχισμένος άνθρωπος. Αγαπούσε την αρχιτεκτονική, διάβαζει πολύ και απολάμβανε την ανακάλυψη των πραγμάτων που δεν γνώριζε. Ήμασταν πραγματικά χαρούμενοι. Ένιωσα ότι η ζωή μου έδωσε ένα τέτοιο δώρο μαζί του. Είμαι σίγουρη για ένα μόνο πράγμα, ότι έκανα τον Ντάβιντε ευτυχισμένο στην περίοδο που ήμασταν μαζί. Σε στιγμές πόνου, νομίζω ότι το πεπρωμένο ήταν σκληρό και άδικο για εμάς, αλλά είμαι έτοιμη να αντέξω το βάρος αυτής της θλίψης, διότι αν δεν είχα συναντήσει τον Νταβίντ, δεν θα είχαμε ποτέ δοκιμάσει τη χαρά της αγάπης μας, που το κατέστησε εφικτό για να νιώθει πλήρης ως άνθρωπος και πατέρας…»

«Σκοπεύαμε να περπατήσουμε μαζί, στο μεγάλο άγνωστο. Αντίθετα είμαστε μόνοι. Και οι δυο μας. Υπήρχε μια ζωή που ήταν δυνατή για μένα και για αυτόν. Τώρα, τουλάχιστον για μένα, υπάρχει μια άλλη ζωή που δεν επέλεξα. Η μόνη σταθερή χαρά εκπροσωπείται από τη Βιτόρια, τη ζωή που συνεχίζει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.