Με Ελβετία και Σλοβακία η εθνική γυναικών στο στάδιο 2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Η Ελβετία και η Σλοβακία θα είναι οι αντίπαλοι της εθνικής μας ομάδας γυναικών στο δεύτερο προκριματικό στάδιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019.

Η Ελβετία και η Σλοβακία θα είναι οι αντίπαλοι της εθνικής μας ομάδας γυναικών στο δεύτερο προκριματικό στάδιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019.

Η κλήρωση, που έγινε σήμερα το μεσημέρι, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.), στο Λουξεμβούργο, έφερε στον δρόμο της Ελλάδας δύο δυνατές ομάδες από το επίπεδο Α και το επίπεδο Β αντίστοιχα, του σταδίου 1. Η Ελβετία αγωνίστηκε με τις ομάδες της 1ης κατηγορίας (επίπεδο Α) και περιορίστηκε στην 3η θέση του 5ου γκρουπ. Η Σλοβακία αναδείχτηκε νικήτρια στο 5ο γκρουπ της 2ης κατηγορίας (επίπεδο Β). Οι αγώνες του σταδίου 2 θα διεξαχθούν στις 18 και 19 Μαΐου σε πόλεις, που δεν έχουν οριστεί ακόμα. Περιλαμβάνουν και πάλι παιχνίδια με το σύστημα «ένας προς όλους» και θα κρίνουν, σε άνδρες και γυναίκες, τα δέκα εναπομείναντα εισιτήρια για την τελική φάση της διοργάνωσης, τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Ναντ. Εξάλλου, σήμερα έγινε στο ίδιο μέρος και η κλήρωση για την τελική 8άδα του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup). Στους άνδρες η γαλλική Ενεμπόν του Γιώργου Σταματούρου, που προέρχεται από το Τσάμπιονς Λιγκ, κληρώθηκε με τη Φορτούνα του Κιέβου.  

Στο στάδιο 2 του European Team Championships παίρνουν μέρος οι 6 ομάδες, που στο στάδιο 1 περιορίστηκαν στην τελευταία θέση των ισάριθμων γκρουπ του επιπέδου Α, οι 5 ομάδες, που επίσης στο στάδιο 1, πρώτευσαν στα ισάριθμα γκρουπ του επιπέδου Β και άλλες 5 ομάδες, που κατέλαβαν τη 2η θέση στα ισάριθμα γκρουπ του επιπέδου Β. Σχηματίστηκαν 5 γκρουπ. Όλα έχουν από 3 ομάδες, με εξαίρεση τον 5ο, που συγκροτείται από 4. Οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε γκρουπ θα εξασφαλίσουν την πρόκριση στα τελικά της Γαλλίας. Οι τόποι διεξαγωγής θα γίνουν γνωστοί στην πορεία. Όπως προβλέπεται πάντως, τα παιχνίδια θ’ ανατεθούν σε μία χώρα για κάθε γκρουπ.

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ»

«Γενικά μετέχουν πολύ δυνατές ομάδες σε αυτή τη φάση. Σίγουρα είναι δύσκολο να κατακτήσουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις στο γκρουπ, αλλά πιστεύω ότι αν παρουσιαστούμε έτοιμοι τον Μάιο έχουμε καλές πιθανότητες», σχολίασε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και πρόσθεσε: «Και οι δύο ομάδες, που βρίσκουμε απέναντί μας, έχουν αθλήτριες στις πρώτες 100 του κόσμου. Η Κατερίνα (σ.σ. Τόλιου) έχει φέρει καλά αποτελέσματα με αθλήτριες των χωρών αυτών, τη Σλοβακία την είχαμε νικήσει στο τελευταίο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού, έστω κι αν έλειπε μία βασική αθλήτριά της, αλλά όπως και να ‘χει πρέπει ν’ αποδώσουμε πολύ καλά για να επιτευχθεί ο δύσκολος στόχος της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό. Ευελπιστούμε να βρεθεί σε καλή κατάσταση όλη η ομάδα διότι σε σχέση με τα όσα δείξαμε στο στάδιο 1 θα χρειαστούμε το κάτι παραπάνω».

Το 2017 η εθνική μας είχε νικήσει με 3-2 τη Σλοβακία, η οποία είχε αγωνιστεί χωρίς την Μπάρμπορα Μπαλάζοβα. Στο πρώτο κομμάτι των προκριματικών η συγκεκριμένη χώρα αναδείχτηκε νικήτρια στο 5ο γκρουπ με 4 νίκες σε ισάριθμα ματς. Πέρα από την αριστερόχειρα Μπαλάζοβα χρησιμοποίησε τις Εύα Οντόροβα, Τατιάνα Κουκούλκοβα, Νικολέτα Πουκοβάνοβα, Νατάσα Γκριγκέζοβα, Μόνικα Ουρίκοβα και Σιμόνα Χορβάτοβα.

Με την Ελβετία η εθνική μας δεν έχει ιστορία πρόσφατων αναμετρήσεων. Σε ατομικό επίπεδο και σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση η Γεωργία Ζαβιτσάνου είχε αντιμετωπίσει τη Ράχελ Ασβάντεν στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης το 2016 και είχε ηττηθεί με 4-0 σετ. Η Ελβετία έμεινε τελευταία χωρίς νίκη στο 5ο γκρουπ του επιπέδου Α. Πρώτη αθλήτρια στην παγκόσμια κατάταξη είναι η αριστερόχειρας Ρέιτσελ Μορέ. Βασική σε όλα τα παιχνίδια της πρώτης φάσης ήταν η Σελίν Ρουστ, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ακόμα η Μιρέιγ Κρουν και η Σαλόμ Σιμόν.

Τα υπόλοιπα γκρουπ στο στάδιο 2 των γυναικών:

1ο γκρουπ:
Ρωσία
Τουρκία
Λιθουανία

2ο γκρουπ:
Ισπανία
Αγγλία
Βέλγιο

3ο γκρουπ:
Ιταλία
Σερβία
Εσθονία

5ο γκρουπ:
Σλοβενία
Αζερμπαϊτζάν
Βουλγαρία
Ισραήλ

Στο E.T.T.U. Cup έγινε η κλήρωση για το τελικό ταμπλό των «8». Η Ενεμπόν είναι στο κάτω μέρος του ταμπλό και κληρώθηκε με την ουκρανική Φορτούνα από το Κιέβο. Αν η ομάδα του Σταματούρου προκριθεί τότε στα ημιτελικά θα συναντήσει τον νικητή από την αναμέτρηση Καγιαζούρ Πριέγκο (Ισπανία)-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Πορτογαλία).

Στο πάνω μέρος του ταμπλό τα άλλα δύο ζευγάρια των προημιτελικών είναι: Σααρμπρίκεν (Γερμανία)-Σαρτρ (Γαλλία) και Χομπόκεν (Βέλγιο)-Τζιάλντοβο (Πολωνία). Στην πορεία θα οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες των αγώνων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.