Παρέμβαση της ΦΙΦΑ στην Ουρουγουάη

22/08/2018 • 11:00
Παρέμβαση της ΦΙΦΑ στην Ουρουγουάη.
  • shares
Η FIFA παρενέβη χθες προκειμένου να πάρει τον έλεγχο του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει ότι θα διεξαχθούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές για τον πρόεδρο της ομοσπονδίας , δήλωσε η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (Conmebol).

Σε επιστολή της προς την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης (AUF), η FIFA δήλωσε ότι θα αναλάβει την καθημερινή λειτουργία του AUF, ενώ υποσχέθηκε επίσης να αναθεωρήσει τα καταστατικά της ένωσης και να τα προσαρμόσει ώστε να συμμορφωθούν με αυτά της Conmebol και της FIFA και, όταν η διαδικασία αυτή ήταν πλήρης, να διεξαχθεί η εκλογή για πρόεδρο.

«Η εντολή της επιτροπής νομιμοποίησης θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2019», ανέφερε η επιστολή, η οποία δημοσιεύθηκε ευρέως στα ΜΜΕ στην Ουρουγουάη. «Η επιτροπή τακτοποίησης θα ενεργήσει ως εκλογική επιτροπή, η απόφαση της οποίας θα είναι σταθερή».

Η Conmebol ανέφερε ότι η παρέμβαση «βασίστηκε στην έλλειψη εγγυήσεων για την εκλογική διαδικασία». Η παρέμβαση ήρθε μετά από το γεγονός ότι «διάφορες ομάδες στο ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έλλειψη εκλογικού συστήματος με σαφείς κανόνες», ανέφερε η σε ανακοίνωσή της.

Ο πρόεδρος του AUF, Βίλμαρ Βαλντέζ, παραιτήθηκε απροσδόκητα τον Ιούλιο. Η έλλειψη ηγεσίας σημαίνει ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής, Οσκαρ Ταμπάρεζ δεν έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο και την θέση του έχει πάρει προσωρινά ο προπονητής της Under-20 , Φαμπιάν Κόιτο, που θα καθίσει στον πάγκο για το φιλικό του επόμενου μήνα ενάντια στο Μεξικό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με πληθυσμό μόλις 3,5 εκατομμύρια, η Ουρουγουάη , έχει πανηγυρίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1930 και το 1950, ενώ έφτασε στους ημιτελικούς το 2010.
Γράψτε το σχόλιο σας...
23/10/2019 • 08:00

Απειλούν οι "κοιμισμένοι γίγαντες" σε Λισαβόνα, Άμστερνταμ και Χάντερσφιλντ

Καλά παιχνίδια περιμένουμε σε Άμστερνταμ, Μιλάνο και Λισαβόνα με μικρό αβαντάζ των γηπεδούχων αλλά τις Τσέλσι και Λιόν να "χτυπήσουν" στις όποιες ατέλειες των αντιπάλων τους. Παραγωγικά περιμένουμε και τα τρία ματς της Αγγλικής League One