Ελλάδα-Σλοβενία: 0-0 Κρίμα κι άδικο (vid)

Η Ελλάδα έκανε τα πάντα για να σκοράρει αλλά ο Όμπλακ, το δοκάρι και η αστοχία σε τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις για γκολ της στέρησαν την πρωτιά και την άνοδο στη Β' Κατηγορία. Κορυφαίοι Φορτούνης, Μπακασέτας, Κουρμπέλης, Χατζηδιάκος. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον.

Η Εθνική Ελλάδας έκανε τα πάντα για να κάμψει την αντίσταση της Σλοβενίας αλλά δεν τα κατάφερε μένοντας στο 0-0 και παράλληλα στη δεύτερη θέση του τρίτου ομίλου της τρίτης κατηγορίας στο Nations League στην οποία θα αγωνιστεί και το 2022. Η ομάδα του Τζον Φαντ Σχιπ είχε πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Μπακασέτα, τον Λημνιό, τον Γιακουμάκη, τον Φορτούνη, τον Κουρμπέλη και τον Παυλίδη (δοκάρι) αλλά ο Όμπλακ, τα deflections και η αστοχία στέρησαν τη νίκη από τη “γαλανόλευκη”.

Πραγματικά οι διεθνείς μας κατέθεσαν την ψυχή τους στη Ριζούπολη, έπαιξαν σύγχρονο ποδόσφαιρο σε ένα ματς που έπρεπε να προσέχουν και την άμυνά τους, αλλά το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε. Με τους Φορτούνη και Μπακασέτα να είναι και σήμερα συγκλονιστικοί, τους Χατζηδιάκο και Κουρμπέλη εγγύηση στην ανασταλτική λειτουργία, η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο αλλά η σωρεία ευκαιριών που σπατάλησε την αφήνουν με την πίκρα. Στο 90ό λεπτό αποβλήθηκε ο Παντελής Χατζηδιάκος που ανέκοψε ένα τετ α τετ των Σλοβένων. 

Έτσι ξεκίνησαν το ματς οι δύο ομάδες

Ο Τζον Φαντ Σχιπ είχε δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς απέναντι στη Μολδαβία. Στο τέρμα ήταν ο Βλαχοδήμος, στο κέντρο της άμυνας οι Τζαβέλλας, Χατζηδιάκος, δεξιά ο Μαυρίας και αριστερά ο Τσιμίκας.

Στο κέντρο ήταν ο Ζέκα με τον Κουρμπέλη αντί του Μπουχαλάκη, μεσοεπιθετικά ήταν αριστερά ο Φορτούνης, δεξιά ο Λημνιός και ο Μπακασέτας πίσω από τον Γιακουμάκη που προτιμήθηκε αντί του Παυλίδη.

Από την άλλη ο Ματίας Κεκ είχε στο τέρμα τελικά τον Όμπλακ που ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε και σε διάταξη 4-4-2 τους υπόλοιπους με Μπλάζιτς, Μέβλια στόπερ, δεξιά τον Στογιάνοβιτς, αριστερά τον Μπάλκοβετς στην άμυνα.

Στο κέντρο ήταν κεντρικά χαφ οι Μπιγιόλ και Κούρτιτς, δεξιά ο Λόβριτς, ασριστερά ο Μπόχαρ και στην επίθεση ο Ίλισιτς και ο Βούτσκιτς.

Όμπλακ, αστοχία και δοκάρι στοίχισαν την άνοδο

Η Ελλάδα μπήκε πολύ καλά στο γήπεδο απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήρθε για να προσπαθήσει να παίξει ποδόσφαιρο. Ωστόσο η Εθνική μας ομάδα ήταν πολύ καλύτερη, έπαιρνε τις δεύτερες μπάλες και δεν επέτρεψε στην παρέα του Ίλισιτς να φανούν απειλητικοί. Έτσι οι παίκτες του Φαντ Σχιπ είναι οι μόνοι που δικαιούνται να νιώθουν απογοητευμένοι από το 0-0 στα πρώτα 45 λεπτά καθώς είχαν πέντε πολύ καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ. 

Με ωραίο συνδυαστικό και γρήγορο ποδόσφαιρο και τους Φορτούνη και Μπακασέτα να έχουν μόνο σωστές προωθητικές ενέργειες η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 4ο λεπτό με πολύ καλό σουτ του Μπακασέτα και τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει λίγο έξω. 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό Λημνιός και Γιακουμάκης συνδυάστηκαν άψογα με τον επιθετικό της Φένλο να γυρνά μετά από τρίπλα ωραία τη μπάλα στον επιθετικό της Κολωνίας που ακολούθησε τη φάση, αλλά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του καλά τοποθετημένου Όμπλακ.

Στο 14′ ήταν η σειρά της αριστερής πτέρυγας να συνδυαστεί με Φορτούνη, Τσιμίκα και τον αριστερό μπακ της Λίβερπουλ να κάνει τη σέντρα αλλά η κεφαλιά το Γιακουμάκη κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στο 30′ από νέα σέντρα του Τσιμίκα στο δεύτερο δοκάρι πετάχτηκε ο Φορτούνης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μπλάζιτς απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. 

Ένα λεπτό μετά τρομερή ενέργεια του Φορτούνη, αλλαγή μπάλας με Γιακουμάκη, άνοιγμα μπάλας δεξιά στον Μαυρία, γύρισμα του τελευταίου αλλά το τελείωμα του Γιακουμάκη δεν ήταν το καλύτερο δυνατό με τη μπάλα να περνά άουτ. Σε όλο αυτό το διάστημα η Σλοβενία είχε κάποιες καλές επιθέσεις που δημιούργησαν προϋποθέσεις ευκαιρίας αλλά σε όλες τις περιπτώσεις η ελληνική άμυνα τα πήγε πολύ καλά.. 

Δεν την ήθελε…

Με την έναρξη της επανάληψης ο Τζον Φαντ Σχιπ αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι τον Παυλίδη αντί του πολύ καλού στο πρώτο μέρος Γιακουμάκη. Ωστόσο οι Σλοβένοι είχαν αποφασίσει να μπουν πιο κλειστά και να πάνε σε διαχείριση για να κρατήσουν την ισοπαλία γεγονός που δυσκόλεψε την Εθνική η οποία κουραζόταν με την πάροδο του χρόνου.

Έτσι οι ευκαιρίες λιγόστεψαν. Ένα σουτ του Ζέκα στο 55′ μπλόκαρε εύκολα ο Όμπλακ για να έρθει η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 66′. Ο Μπακασέτας έξω από την περιοχή έφερε τη μπάλα στο αριστερό σούταρε δυνατά με τη μπάλα να έχει πορεία προς το γάμα της εστίας του Όμπλακ ο οποίος εκτινάχθηκε και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Επόμενη κίνηση του Φαντ Σχιπ ήταν ο Τζόλης αντί του Ζέκα. Ο Μπακασέτας γύρισε πιο πίσω, ο Φορτούνης έκλεισε στο 10, ο Παυλίδης βγήκε αριστερά και ο Τζολης πήγε φορ. Πρώτο αποτέλεσμα ήταν μια ωραία ομαδική προσπάθεια στον άξονα με τον Λημνιό να τελειώνει μόνος τη φάση αν και είχε καλύτερες επιλογές. 

Στο 78′ η Ελλάδα είχε τεράστια ευκαιρία με τον Κουρμπέλη όταν ωραία ο Λημνιός είδε την κίνηση του Φορτούνη στην περιοχή, εκείνος γύρισε πολύ σωστά τη μπάλα στον Κουρμπέλη που πλάσαρε διαγώνια για να δει τη μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι.

Ο Φαντ Σχιπ έβγαλε σε αυτό το σημείο τον Τζαβέλλα και έβαλε τον Μασούρα παίζοντας ουσιαστικά 4-2-4 με τους 2 να είναι ο Φορτούνης κι ο Μπακασέτας. Στο 82′ πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη έφυγε μόλις άουτ. 

Στο 84′ χάθηκε άλλη μια σπουδαία ευκαιρία για την Ελλάδα όταν ο Φορτούνης βρήκε τον Παυλίδη στην περιοχή αυτός αφού κοντρόλαρε με το στήθος έχοντας πλάτη στο τέρμα έκανε το ψαλίδι αλλά είδε τον Όμπλακ να ακουμπάει τη μπάλα, να βρει στο δοκάρι και να φύγει κόρνερ.

Στο 86′ πίεση ψηλά από την ελληνική ομάδα, γύρισμα της μπάλας από τον Τζόλη ο Λημνιός στο πρώτο δοκάρι το πλασέ μόλις άουτ. Στο 89′ φάουλ του Μπακασέτα κεφαλιά του Παυλίδη μόλις άουτ.

Ένα λεπτό μετά αποβλήθηκε ο Χατζηδιάκος καθώς έκοψε αντεπίθεση των Σλοβένων. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος με το 0-0 να παραμένει αφήνοντας απογοητευμένη την Εθνική ομάδα.

Γήπεδο Ριζούπολης
Ελλάδα-Σλοβενία
6η αγωνιστική Nations League 2020
Διαιτητής:
Κάρλος Γκράντε (ΙΣΠ)

Κίτρινες: Τζαβέλλας, Λημνιός/Μπόχαρ, Κούρτιτς, Ίλισιτς, Βέτριχ, Μπάλκοβετς
Κόκκινη: Χατζηδιάκος

Συνθέσεις

Ελλάδα (Τζον Φαντ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Τζαβέλλας (Μασούρας), Χατζηδιάκος, Μαυρίας, Τσιμίκας (90′ Κυριακόπουλος), Ζέκα (67′ Τζόλης), Κουρμπέλης, Λημνιός, Φορτούνης, Μπακασέτας, Γιακουμάκης (46′ Παυλίδης)

Σλοβενία (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Μπλάζιτς, Μεβλίγια, Στογιάνοβιτς, Μπάλκοβετς, Μπιγιόλ (77′ Βέτριχ), Κούρτιτς, Λόβριτς (92′ Κούμπριτς), Μπόχαρ, Ίλισιτς (92′ Μπάιριτς), Βουτσκιτς (77′ Σπόραρ)
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.