Ζαγοράκης: «Να γίνουμε βιώσιμοι»

Όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να γίνει βιώσιμος ο ΠΑΟΚ και να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο μέλλον, είναι αποφασισμένος να κάνει ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να γίνει βιώσιμος ο ΠΑΟΚ και να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο μέλλον, είναι αποφασισμένος να κάνει ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο πρόεδρος του «Δικέφαλου» του Βορρά αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά ζητήματα της ομάδας, δίνοντας απαντήσεις για τους στόχους της ομάδας, τις πιθανές αποχωρήσεις παικτών, τα οικονομικά δεδομένα, το πιστοποιητικό συμμετοχής της νέας σεζόν και το νέο γήπεδο. Αναλυτικά:

Αρχικά, ο Ζαγοράκης τόνισε: «Ο σκοπός αυτής της συνέντευξης είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για τους στόχυυς της νέας διοίκησης Είχα την τιμή να ηγούμαι της τελευταίας τετραετίας. Θα ξεκινήσω από τη στιγμή που ανέλαβα. Παραλάβαμε μια ομάδα που δεν ήταν υπολογίσιμη στο ελληνικό πρωτάθλημα, το ίδιο και στην Ευρώπη που δεν συμμετείχε καν και στην ουσία μια ομάδα δίχως προοτπική. Παραλάβαμε μια Τούμπα που δεν έπαιρνε καν άδεια, ένα ΠΑΟΚ δίχως αθλητικό κέντρο και ακαδημίες που υπολιετουεγο. Παραλάβαμε με συνολικά έσοδα 8.000.000 ευρώ, ζημίες της σεζόν 2006/07 2,7 εκ. ευρώ. Από την 150η θέση έχουμε φτάσει στην 73η, 72η και ταυτόχρονα είναι η ελληνική ομάδα με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Παράλληλα δημιουργήσαμε υπεραξία στην ομάδα. Στην Τούμπα, τουρνικέ που δεν υπήρχαν, κερκίδες στη Θύρα 7,8 αγωνιστικός χώρος, γραφεία, με αποτέλεσμα να πάρουμε άδεια Champions League. Η Τούμπα μπορεί να φιλοξενήσει παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ, όλα αυτά στοίχησαν πάνω από 2 εκ ευρώ. Δημιουργήσαμε προπονητικό κέντρο, αύξηση εσόδων από 8 εκ στα 23. Συνολικές χρήσεις τις τετραετίας 2,7. Χωρίς να επιβαρύνουμε την καθαρή θέση, δημιουργήσαμε όλα όσα προανέφερα. Αυτά τα νούμερα έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς λογιστές, δύο φορές από το ΣΔΟΕ, για να ξέρει ο κόσμος που πήγαν τα λεφτά. Θα θέλω να διαβαστούν τα συμπεράσματα από τους ορκωτούς λογιστές, είναι μέχρι και τη χρήση του 2011. Έχουμε υποχρέωση να λέμε όλα τα οικονομικά».

Στη συνέχεια, ο Άλκης Μαυροφρύδης δήλωσε: «Για το συμπέρασμα 1 αφορά την έλλειψη της λογιστικής και ελέγχου. Μέχρι τον Μάιο πιστεύω πως θα έχει λυθεί. Ο αριθμός 2 αφορά κάποιες τυπικές παραβάσεις του 08′ και 09′. Έχουν λυθεί αυτά Το 3 είναι για μεταφορά υλικών. Πιστεύω πως θα λυθεί και αυτό. Στο 4 στην επαλήθευση λογαριασμός και προκαταβολών πιστώσεων το συμπέρασμα που βγάζει ο λογιστής είναι αυθαίρετο. Δεν υπάρχει θέμα. Στο θέμα καταμέτρησης του λογιστικού υπολοίπου, αυτό θα το πάω μαζί με το 6 και 7 που είναι το ίδιο θέμα. Έχει γίνει καταμέτρηση και από το ΣΔΟΕ και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα Στο θέμα ταμείο εισιτηρίων και υπήρξαν κάποιες μικροδιαφορές εκεί. Το θέμα 8 και 9 είναι θέματα που αφορούν ταμειακές διευκολύνσεις πρώην μέλους του Δ.Σ. που έχει αποχωρήσει. Είχε διευκολύνει την ΠΑΕ με 2,5 εκ. ευρώ. Από την στιγμή που παραιτήθηκε το υπόλοιπο του είχε γυρίσει αρνητικό. Η ΠΑΕ έχει διευθετήσει το θέμα και δεν νομίζω πως θα προκύψει πρόβλημα. Στο 10 είναι θέμα προκύπτει από το ότι η ΠΑΕ έχει δύο συστήματα παρακολούθησης εισιτηρίων. Είναι θέμα σε διερεύνηση. Αναφέρεται σε ένα ποσό 50.000 μέσα στην διετία, το συγκρίνουμε περίπου στα 20.000.000 ευρώ που ήταν το συνολικό ποσό. Άρα το ποσό αυτό είναι μικρό. Για το θέμα 11 είναι και αυτό αυθαίρετο. Υπάρχει αύξηση και τα τελευταία χρόνια από πλευράς ΕΠΟ και UEFA το θέμα της επιτήρησης του γηπέδου είναι πιεστικό και έτσι τα έξοδα είναι περισσότερα».

Επίσης, ο Ζαγοράκης υπογράμμισε: «Για να μπορέσουμε να θέσουμε τους στόχους μας, πρέπει να λάβουμε υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν. Αυτές οι συνθήκες είναι οικονομικές. Καταλαβαίνετε που είναι η χώρα μας, σε ό,τι αφορά τα οικονομικά. Πρέπει να επικεντρωθούμε και στους κανόνες που ζητάει η UEFA για να πετύχουμε όλα αυτά. Έχουμε στόχο να κάνουμε κινήσεις για την καλύτερη οργάνωση της ομάδας, την καλή λειτουργία. Ο έλεγχος από τους ορκωτούς θα παραμείνει. Έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις στο ΔΣ, θα πρέπει να τις υλοποιήσουμε για να μη πω πως επιβάλλονται να γίνουν. Τα περιθώρια έχουν στενέψει. Πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες που μας επιβάλλονται».

Για να συμπληρώσει ο Μαυροφρύδης: «Ο βασικός οικονομικός στόχος είναι να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η αυτάρκεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Για να πετύχουμε αυτόν το στόχο πρέπει να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Για το σκοπό αυτό έχουμε ξεκινήσει κάποιες κινήσεις. Είμαστε στη φάση το να δούμε πως θα στελεχωθεί αυτή η οργάνωση, έχοντας πάντα υπόψιν τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα από μόνοι μας, θα πάμε σε εξωτερικούς συνεργάτες, όπως το τμήμα μάρκετινγκ. Έχουμε ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες για τον έλεγχο, θα βάλουμε ένα καινούριο λογισμικό για το σκοπό αυτό. Προτεραιότητα μας είναι να έχουμε λύσεις για συγκεκριμένα πράγματα, ενώ να ρίξουμε το οικονομικό τμήμα, κάτω από τα έσοδα, περίπου κάτω από το 70 %. Οι πηγές εσόδων είναι τέσσερις, τα εισιτήρια, οι χορηγίες, τα προϊόντα, στα οποία γίνεται ένα νέο ξεκίνημα, όταν θα ελευθερωθεί η ΠΑΕ από την υπάρχουσα συμφωνία με την PUMA, έχουν ήδη γίνει κάποιες κινήσεις. Ενώ, η τέταρτη πηγή εσόδων είναι η πώληση κάποιων παικτών, αν είναι δυνατό, πρέπει να γίνει και αυτό. Βέβαια, όλα αυτά πρέπει να γίνουν και σε συνεργασία με το τμήμα μάρκετινγκ. Στα έξοδα γίνεται μια προσπάθεια μείωσης λειτουργικών εξόδων. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν επιβαρυνθεί τα έξοδα με τη νέα φορολογία στους ποδοσφαιριστές που έχει πάει από 21% στο 42%. Πρέπει να λυθεί και το θέμα των φόρων, αλλά και να επικεντρωθούμε στο θέμα της προσέγγισης νέων κεφαλαίων. Αυτό μπορεί να γίνει με έναν τρόπο μεθοδικό, προσφεύγοντας στις ξένες αγορές, όπου εκεί πρέπει να φύγουμε κατά τη γνώμη μου».

Γιατί έγινε επιδερμική ανάλυση του πορίσματος των ορκωτών ελεγκτών; «Σημειώστε τα σημεία που θέλετε να συζητήσετε, να κάτσουμε εδώ ως το πρωί να τα αναλύσουμε! Εγώ επωμίζομαι όλα τα αναλυτικά στοιχεία. Δεν περνάμε κανέναν για αφελή, για αυτό είμαστε εδώ, θέλετε να τα αναλύσουμε; Θα τα αναλύσουμε όλα».

Για την οικονομική σχέση της ΠΑΕ με τον Βιολίδη…

Ζαγοράκης: «Η ΠΑΕ έχει διασφαλίσει τα συμφέροντά της. Εμείς πρώτοι θέλουμε να υπάρχει διαφάνεια».

Μαυροφρύδης: «Είναι για ένα ποσό της τάξεως των 235.000 στο σύνολό του».

Για το αν γινόταν εξυγίανση ή ανάπτυξη;

«Δεν έγινε οικονομική εξυγίανση και αποφασίσαμε να κάνουμε ανάπτυξη, που θα φέρει στο μέλλον εξυγίανση. Πλέον δε μπορούμε και δεν υπάρχει η δυνατότητα βάσει κανονισμών της ΟΥΕΦΑ να μην κάνουμε εξυγίανση. Είναι επιτακτική ανάγκη. Προτιμούσαμε και το ήθελαν όλοι αυτό, να βλέπουν μία ομάδα να πρωταγωνιστεί. Κάποια άλλα πράγματα πήγαν πίσω. Ταυτόχρονα και τα δύο δε μπορούσαν να γίνουν. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε μία προίκα 5 ετών για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θεωρητικά, με εύκολες κληρώσεις, έχεις περισσότερες πιθανότητες να περάσεις. Και αυτά είναι έσοδα. Υπάρχουν όμως ληξιπρόθεσμα χρέη που πρέπει να πληρωθούν.

Λέγαμε το καλοκαίρι ότι πρέπει να μειωθεί το μπάτζετ. Να μειώσουμε τα ληξιπρόθεσμα. Εγώ έβλεπα δεξιά και αριστερά, ότι παίρνουμε παίκτες που δε μπορούσε να πλησιάσει ο ΠΑΟΚ. Ελεγα ότι πρέπει να κάνουμε μία ομάδα το ίδιο ανταγωνιστική με μικρότερο κόστος. Βρύζας και Κωνσταντινίδης θα σας μιλήσουν Πέμπτη ή Παρασκευή, έχουν συγκεκριμένο μπάτζετ που έχουν να κινηθούν και θα καθίσω και εγώ κάτω και θα κάνω ερωτήσεις».

Για το αν η ΠΑΕ θα πάρει τα χρήματα από τον Ηλία Βιολίδη σε περίπτωση που έχει αλλάξει διοίκηση;

«Εσείς πιστεύετε πως δε θα αποπληρωθούν αυτά τα λεφτά όσο θα είμαι εγώ εδώ; Ξεχάστε το αυτό. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να κάνει ούτε με τον Ζαγοράκη, ούτε με κανέναν άλλον. Εμείς είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της ΠΑΕ. Αυτό θα γίνει άμεσα, σε έναν-δυο μήνες. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε».

Για το χαρακτηρισμό «αυθαίρετο» που έδωσε ο κ. Μαυροφρύδης σε κάποια πορίσματα;

Ζαγοράκης: «Αυτά που είπε ο κ. Μαυροφρύδης, έχουν λεχθεί στο διοικητικό συμβούλιο και έχουν την έγκριση του. Δεν τα έβγαλε από το κεφάλι του ο κ. Μαυροφρύδης».

Μαυροφρύδης: «Δεν ζητήθηκε ποτέ από τον ορκωτό, η γνώμη της εταιρίας. Για παράδειγμα, αναφέρεται πως μια επιταγή πληρώθηκε δύο φορές, ενώ κάτι τέτοιο δεν έγινε και το έχουμε ελέγξει πάρα πολύ καλά. Για αυτό μιλάω για αυθαίρετα συμπεράσματα. Έκανε μια εκτίμηση χωρίς να τη διασταυρώσει».

Για τη σχέση με τον Βιολίδη και τον Ερασιτέχνη:

Ζαγοράκης: «Πιστεύετε ότι υπάρχει πιθανότητα να μην πληρωθούν αυτά τα λεφτά, οσο είμαι εδώ; Ξεχάστε το. Είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της ΠΑΕ. Αν δε γίνει αυτό, εδώ θα είμαστε να ξαναπούμε. Αυτά που λέει ο κ. Μαυροφρύδης έχουν συζητηθεί και στο Δ.Σ.»!

Μαυροφρύδης: «Εχει κάνει η ΠΑΕ ένα συμφωνητικό που αναγνωρίζει το χρέος. Μάλιστα, έχει δεσμεύσει και τις μετοχές του, που τιμούνται πάνω από 300.000 ευρώ. Οταν γινονταν οικονομικοί έλεγχοι συζητιούνται με την εταιρεία. Π.χ., λέει σε μία από τις διαπιστώσεις του για μία επιταγή 93.000 που δεν πληρώθηκε δύο φορές, αλλά αυτό δεν ισχύει, γιατί πληρώθηκε μία φορά. Αυτό είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα. Είναι δική του εκτίμηση χωρίς να την επαληθεύσει.
Από ότι ξέρω και το λέει και το πόρισμα, κατά διαστήματα ο Βιολίδης είχε διευκολύνει την ΠΑΕ. Τα έχει πάρει πίσω και οφείλει στην ΠΑΕ, περίπου 237.000 ευρώ».

Για το αν δημιουργείται ηθικό θέμα με τα χρήματα που δόθηκαν για διευκολύνσεις;

«Το ότι δάνεισε για ένα προσωπικό πρόβλημα με εγγυητή εμένα και τα γύρισε σε ένα μηνα, με εγγυητή εμένα, δε νομίζω ότι είναι τόσο μείζον θέμα. Αν θέλετε ναι, λάθος μου. Γιατί δεν τον καλείτε να πει και αυτός κάποια πράγματα. Ούτε υποστηρικτής θα γίνω του κ. Βιολίδη ούτε τίποτα. Και ίσως ήταν λάθος σε μία δύσκολη στιγμή να δανειστεί λεφτά».

Για το έγγραφο της UEFA και τι θα κάνει για την αδειοδότηση ο ΠΑΟΚ;

Ζαγοράκης: «Από το καλοκαίρι φωνάζουμε ότι αλλάζουν τα δεδομένα. Πρέπει να κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά με μικρότερο κόστος. Υπάρχει η δυνατότητα. Η ομάδα απέκτησε ένα στοιχείο που δεν το είχε πριν. Το μέταλλο. Μπαίνουν παιδιά μέσα και μπολιάζονται άμεσα. Οταν λέγαμε πριν ότι δίνουμε βάρος στις ακαδημίες, το εννοούσαμε.

Δεν κάναμε οικονομική εξυγίανση. Κοιτάξαμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό αγωνιστικό τμήμα. Για την αδειοδότηση, είπαμε τι συμβαίνει με το οικονομικό. Για την ΟΥΕΦΑ, για τα ληξιπρόθεσμα, εμείς διοικούμε και έχουμε το άγχος για να έχει συνέχεια η ομάδα. Αν χρειαστεί να πουλήσουμε θα γίνει. Στο ποσό που θέλει ΠΑΟΚ όμως».

Μαυροφρύδης: «Τον Ιούνιο είχε παρθεί μία απόφαση τα στοιχεία που δίνουμε στην ΟΥΕΦΑ να είναι συντηρητικά. Εμείς αυτό που δώσαμε ήταν κάποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτές οι οφειλές δεν έχουν σχέση με τις ζημίες. Αυτές είναι κληρονομιές του παρελθόντος. Αυτή η διοίκηση είχε αναλάβει μία καθαρή αρνητική θέση, αρκετά σημαντική, πέρα από τις παγωμένες οφειλές προς το Δημόσιο. Αυτά σε σχέση με τα έσοδα της ΠΑΕ, που ήταν 8.000.000, ήταν ένα πολύ σημαντικό ποσό.

Ουσιαστικά τα έσοδα της πρώτης χρονιάς, πήγαν για οφειλές των προηγούμενων ετών. Αυτά τα 9.000.000 που πληρώθηκαν στην πρώτη χρονιά, μετακινήθηκαν στις επόμενες χρονιές. Σε σχέση με τα έσοδα των 23.000.000, ενώ οι οφειλές πληρώνονταν σε 12 μήνες τώρα πληρώνεται σε 5».

Για το οικονομικό κόστος που υπάρχει από τότε που ξεκίνησε το θέμα Φλωρίδη;

«Δεν είμαστε σε θέση να το πούμε αυτό. Το καλοκαίρι, επειδή υπάρχει και μεχρι τώρα μία καλή σχέση με τον κ. Σαχπατζίδη, πιστέψαμε ότι βρέθηκε επενδυτής για τον ΠΑΟΚ. Αυτό δεν ίσχυε. Το κόστος δεν το ξέρουμε. Υπήρχαν προτάσεις, αλλά ποιος θα πάρει την απόφαση να πουλήσει πρωτοκλασάτο παίκτη, αν και το είχε ανάγκη η ομάδα;».

Για το ποιο είναι το ύψος των οφειλών προς τους ποδοσφαιριστές και πως μπορεί να διασφαλιστεί αυτό χωρίς να επηρεάσει την ομάδα και να μπορεί να συμμετέχει κανονικά και στις τρεις διοργανώσεις;

Ζαγοράκης: «Το καλοκαίρι οι ποδοσφαιριστές και από εμένα και από το Ζήση και από τον Παντελή ενημερώθηκαν ότι αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη και πρέπει να κάνουν υπομονή. Μη ξεχνάτε ότι το τελευταίο πεντάμηνο η ομάδα παίρνει δόσεις. Εγώ επειδή την ξέρω αυτήν τη δουλειά, σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να οφείλει η ΠΑΕ 4-5 μήνες λεφτά στους παίκτες. Επειδή βρεθήκαμε σε αυτήν την κατάσταση, γι’ αυτό ζητήσαμε τη βοήθεια τους. Πλέον, επιβάλλεται να γίνουν κινήσεις, αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πανικοβάλλεται ο κόσμος και να περνάει και σε εμάς. Υπάρχει πλάνο και στρατηγική πάνω σε αυτό. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο μπάτζετ και έχουν την εμπιστοσύνη της διοίκησης να φέρουν εις πέρας αυτό το κομμάτι».

Μαυροφρύδης: «Έχουμε σημαντική μείωση στα έσοδα των εισιτηρίων, αλλά μέχρι στιγμής δε μας έχει επηρεάσει αυτό. πάνω από 3,5 εκ. ευρώ έχουμε λιγότερα έξοδα».

Για το θέμα των χρεών προς το Δημόσιο;
«Εχουμε δει τους πάντες από όλες τις κυβερνήσεις. Πιστεύω ότι και στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, αυτή η στιγμή είναι κατάλληλη. Γιατί ζητάμε εδώ και καιρό ζητάμε να ξεκινήσουμε να πληρώνουμε. Δεν αντέχεται άλλο. Πέντε χρόνια πέρασαν και πρώτος στόχος ήταν η ρύθμιση των χρεών. Ελεος. Δεν κρατιέται άλλο αυτό το πράγμα. Θέλουμε να πληρώσουμε αυτό που πρέπει να πληρώσουμε, με βάση τη ρύθμιση Ορφανού».

Για το νέο Δ.Σ. και τις αρμοδιότητες του καθενός μέλους;
«Με τον κ. Βελή δημιουργήθηκε ένα θέμα που ενόχλησε το Δ.Σ. Μου έστειλε μία επιστολή ότι παραιτείται για προσωπικούς λόγους. Θα αντικατασταθεί. Μπήκαν άτομα με όρεξη για δουλειά και τα προηγούμενα παιδιά, τους ευχαρίστησα για το έργο τους στον ΠΑΟΚ. Εχουν καταλάβει όλοι ποιος είναι ο στόχος μας. Βρύζας και Κωνσταντινίδης είναι στο αγωνιστικό, ότι έχει να κάνει με φιλάθλους είναι ο κ. Μηλιωρίδης και όλα τα άλλα κινούνται σε ένα πλάνο, χωρίς να πω συγκεκριμένους ρόλους για τους υπόλοιπους».

Υπάρχει κίνδυνος προσφυγής από τους παίκτες που έχουν αποχωρήσει από την Τούμπα και για το χρέος στον Α.Σ.;
«Ο κίνδυνος που λέτε είναι σχετικός. Προσπαθούμε να είμαστε τυπικοί στους διακανονσιμούς».

Για οφειλές στον Α.Σ;
Μαυροφρύδης: «Δεν υπάρχουν. Απεναντίας ο Α.Σ. χρωστά τιμολόγια στην ΠΑΕ».

Ζαγοράκης: «Θα σας δώσω αναλυτικά τον λογαριασμό με τα έσοδα και έξοδα. Σε κάθε 3-4 μήνες θα μιλάμε, είναι απόφαση που έχει πάρει η ΠΑΕ. Μπορεί να μην το κάνω εγώ αυτό, αλλά θα το κάνουν αυτοί που γνωρίζουν την κατάσταση».

Για τα πρόστιμα που είχε η ΠΑΕ
Μαυροφρύδης: «Είναι 950.000 ευρώ για τα δύο τελευταία χρόνια».

Για τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών (Αρίας και Σπαντάτσιο) που ακούγεται ότι θα φύγουν;
«Έχουνε συγκεκριμένο μπάτζετ ο κ. Βρύζας και ο κ. Κωνσταντινίδης, το είπα και πριν. Θα σας μιλήσουν αυτοί οι δύο άνθρωποι για το θέμα του ποδοσφαιρικού τμήματος».

Για την μπουτίκ που παραχωρήθηκε στην Puma;

Μαυροφρύδης: «Προσωπικά πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ δεν είχε την οργάνωση».

Ζαγοράκης: «Δεν είχαμε την κατάλληλη οργάνωση. Να ασχοληθούμε και με τι κάνει η Puma;».

Μαυροφρύδης: «Το βασικό εγχείρημα θα ξεκινήσει από τον Μάιο και μετά».

Για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές; 
«Μετακυλούμε τις αποπληρωμές για τα παλαιότερα και μοιραία βρίσκονται πίσω και οι παίκτες. Είναι μειωμένα φέτος τα έσοδα. Προσπαθούμε να βρούμε πίσω στη φανέλα χορηγό. Δεν βρίσκεται κανείς. Η μείωση των εισιτηρίων είναι σε δραματικό βαθμό».

Για το ότι το πρώτο μέλημα ήταν να είναι πληρωμένοι οι ποδοσφαιριστές. Γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση στους παίκτες;
«Σας είπα ότι μετακινούμε από τις αποπληρωμές για τα παλαιότερα και έτσι πάνε πίσω και οι τωρινοί παίκτες. Προσπαθούμε εδώ και πέντε μήνες να βρούμε διαφήμιση για το πίσω μέρος της φανέλας. Η μείωση στα έσοδα από τα εισιτήρια είναι σημαντικό κομμάτι και μας καθυστερεί κάποια πράγματα».

Για τις αποχωρήσεις των Βιτόλο, Σπαντάσιο και Αρίας και γιατί η ΠΑΕ δεν έχει έσοδα από αυτές τις αποχωρήσεις. Ακόμη για τις βασικές επιδιώξεις της ΠΑΕ και για την μείωση του μπάτζετ που έκανε λόγο ο Ιβιτς.
«Εχετε κανέναν από εμάς να μιλάει για μείωση του συμβολαίου; Αυτά τα είχα πει πριν υπάρξει το θέμα των μειώσεων. Είχαμε μιλήσει με τον Κοντρέρας. Επειδή μιλάμε για συγκεκριμένο παίκτη, τον Ιβιτς, θα σας πω πως δεν του είπε κανείς για μείωση. Δεν αντέχει ο ΠΑΟΚ να έχει μεγάλα συμβόλαια».

Για τις δηλώσεις του Ιβιτς
«Αν έχει κάτι άλλο τέτοιους προβληματισμούς οι παίκτες γιατί εχώ τους έχω προκαλέσει πολλές φορές, να έρθουν να δουν τα οικονομικά δεδομένα. Βλέπω πως υπάρχει κλίμα να υπάρχουν τριβές μεταξύ των παικτών της διοίκησης των δημοσιογράφων. Που είναι αυτή η κ…α που είχαμε; Τι δηλητήριο πέφτει ρε π… Είναι δυνατόν; Εσείς τι νομίζετε να μην θέλουμε να πάρουμε λεφτά από παίκτη; Για τον Βιτόλο θα σας το πουν το έργο πως έχει την Πέμπτη. Με το ζόρι δεν κάθεται κανείς στον ΠΑΟΚ».

Για όσα γίνονται με τον Μπόλονι και έχουν συζητηθεί με τον προπονητή και για τον Κοντρέρας:
«Αν κρίνουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το αγωνιστικό ότι θέλουν να κρίνουν τον Κοντρέρας, έχει καλώς, αλλά υπάρχει συγκεκριμένο μπάτζετ. Για τον Μπόλονι, ανακόλουθοί δεν είμαστε. Στην πρώτη συνάντηση που κάναμε το καλοκαίρι και τα συζητήσαμε ξανά πριν δέκα μέρες. Του παρουσιάσαμε ένα πλάνο πριν υπογράψει και συμφώνησε, ήταν ότι κάποιοι παίκτες που είναι στην ομάδα, μπορεί να μην ήταν. Πριν από δέκα μέρες, κάναμε το πλάνο για τη νέα χρονιά. Γιατί άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να φύγει; Χθες υπέγραψε συμβόλαιο για σπίτι. Θα ανάψουμε και κερί για αυτό… Υπάρχει συνεργασία. Σε συμφωνία μαζί του κάνουμε κινήσεις και συνεχίζουμε μαζί. Γνωρίζει τα πάντα. Είναι κάθε μέρα μαζί με τον Ζήση και τον Παντελή και συζητάνε»

Για το αν υπάρχει εκνευρισμός από την πλευρά του Ζαγοράκη
«Οχι δεν είμαι. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις να ξέρει. Είμαι εκνευρισμένος για τα γύρω γύρω. Που ήταν αυτά πριν τέσσερα χρόνια. Οταν βλέπεις κάποιον συνέχεια πέντε χρόνια, κουράζει η φάτσα του. Δεν είπα ποτέ ότι θα κάτσω στην καρέκλα. Πρώτος να βοηθήσω όποιον θέλει την ομάδα».

Γιατί με τους οργανωμένους οπαδούς έχει χαθεί η εμπιστοσύνη
«Ίσως να κάναμε κάποια πράγματα που ενόχλησαν τους οργανωμένους, κάποιες κινήσεις, που εγώ αν ήθελα να βάλω τον εαυτό μου πάνω από την ομάδα μπορεί να μη γινόντουσαν. Εγώ πρώτος έλεγα ότι δε θα φέρω διχόνοια και δε θα διασπάσω τον κόσμο».

Για το θέμα της χορηγίας και του πιστοποιητικού από την UEFA
«Από τη στιγμή που δε βρήκαμε χορηγία στην πίσω πλευρά της φανέλας φταίμε εμείς. Πρέπει και επιβάλλεται να γίνουν κινήσεις ουσίας, για να καταλάβει και η ΟΥΕΦΑ ότι υπάρχει πλάνο να πληρωθούν τα ληξιπρόθεσμα. Και υπάρχει αυτό απο εμάς και όλοι θα πέσουμε πάνω σε αυτό. Τα δύο τελευταία χρόνια είμαστε η ομάδα που φέρνει τους περισσότερους βαθμούς στην Ελλάδα».

Για την καταγγελία του Μπουμπνόφ για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ρουμπίν
«Με στεναχωρεί πως είναι και πρώην παίκτης. Σε εμάς δεν θα τα κάνει αυτά. Εάν έβλεπε την ευκαιρία του Γεωργιάδη και του Φωτάκη θα καταλάβαινε…»

Για το πόσο θα μειωθεί το μπάτζετ και πόσο είναι το καινούριο
«Αυτό θα σας το πούμε την πρώτη βδομάδα του Γενάρη, για το πόσο θα είναι το μπάτζετ. Όταν θα δείτε νούμερα από που πήραμε τα λεφτά και που τα δώσαμε θα καταλάβετε. Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία, υπάρχει πλάνο και στρατηγική. Η προειδοποίηση της UEFA είναι να εξοφληθούν τα ληξιπρόθεσμα προς υπαλλήλους. Αυτά που είχαμε υπολογίσει, αν τα έξοδα ήταν αυξημένα, τότε θα μειωνόντουσαν και τα οφειλόμενα».

Για το πλάνο από εδώ και πέρα και τη δική του όρεξη να συνεχίσει
«Αυτό που αναφέρουμε τώρα είναι το νέο πλάνο. Οταν λέγαμε ότι επενδύουμε στις Ακαδημίες, με μικρότερο κόστος να δημιουργήσουμε ομάδα, η ομάδα έχει μέταλλο, αλλά όσο και να θέλουμε είναι ένας κύκλος που κλείνει. Είμαστε υπεύθυνοι να φτιάξουμε το ίδιο ανταγωνιστική ομάδα με μικρότερο κόστος».

Για τον Σαλπιγγίδη
«Τι να κάνουμε δηλαδή; Πήραμε την απόφαση να γυρίσει πίσω γνωρίζοντας ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις. Τι είναι παιδάκι 15 χρονών να τον έχουμε αγκαλιά. Ακούω ότι δε στήριξε η διοίκηση τον Σαλπιγγίδη. Τι να κάνουμε δηλαδή; Οτι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε. Ολη μέρα είναι μαζί στις προπονήσεις ο Ζήσης με τον Παντελή και μπορούν να μιλήσουν περισσότερο για το θέμα».

Για τις εγκαταστάσεις στη Νέα Μεσήμβρια
«Ηταν όραμα μας από την πρώτη στιγμή. Μετά από πίεση του κ. Μαυροφρύδη και τα λεφτά που δαπανούσαμε για την υπενοικίαση αθλητικού κέντρου, πιεστήκαμε και μαζί με τον κ. Μιχαηλίδη, πέσαμε όλοι μαζί στο κομμάτι του αθλητικού κέντρου. Υπάρχουν κάποιες ελλείψεις και κάποια στιγμή, μπορεί να τελειοποιηθεί. Πέρσι το Πάσχα μας είχαν υποσχεθεί από το δήμο, ότι θα έχει άσφαλτο. Αν δε μπορούν να καταλάβουν κάποιοι άνθρωποι ότι είναι καλό για τον τόπο δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο εμείς».

Για τις αποχωρήσεις από το Δ.Σ.
«Μετά από 4 χρόνια θεωρώ ότι υπήρχε μία κόπωση και κατά κάποιο τρόπο ήταν ανάγκη να αλλάξουν πρόσωπο, να μπουν καινούργιες ιδέες. Θα ήμουν αχάριστος αν έλεγα ότι αυτά τα παιδιά δε βοήθησαν στο έπακρο. Άφησαν δουλειές και σπίτια για να είναι στον ΠΑΟΚ».

Για τις αποχωρήσεις Βελή, Ποζατζίδη
«Εχουμε προσδιορίζει την αντικατάσταση του Βελή. Όσον αφορά τον Ποζατζίδη είναι θέμα του Ερασιτέχνη».

Για τις μετακινήσεις των οπαδών
«Επειδή ακούγεται το τι έκανε ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη και τι έγινε με εμάς στα Γιάννινα, οι κύριοι της Αστυνομίας είναι ότι άλλος διοικητής στην Τρίπολη και άλλος στα Γιάννενα. Θα πρέπει να υπάρχει ισονομία σε όλους. Η να μας πουν τι θέλουν να δούμε και εμείς τι θα κάνουμε. Υπάρχει και το περιστατικό με τον Πανιώνιο που πιστεύω ότι είμαστε στοχοποιημένοι. Πρέπει να υπάρχει ισονομία σε όλα τα επίπεδα».

Για την εκπροσώπηση σε ΕΠΟ
«Εκπροσωπείται ο ΠΑΟΚ. Όταν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα, ψηφοφορίας ή που απασχολεί άμεσα την ΠΑΕ, θα κατέβω ή εγώ ή ο κ. Βρύζας. Για την ΕΠΟ ήμουν μέλος και κατέβαινα, τώρα είναι άλλοι τρεις από την ΕΠΟ».

Για όσους αντιδρούν προς τον Ζαγοράκη
«Ισως και να έχουν δίκιο… Και αυτοί αγαπούν την ομάδα. Ισως βλέπουν κάποια λάθη και αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο. Ισως να έχω εγώ δίκιο. Θα φανεί…»

Για το πόρισμα
«Να το μάθει ο κόσμος. Εχουμε μία τάση να βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας, αλλά η διαφάνεια υπάρχει και θα υπάρχει. Αυτά τα συμπεράσματα που υπάρχουν είναι για να μας κάνει καλύτερους. Γιατί είναι λάθη που δεν πρέπει να ξαναγίνουν».

Για το νέο γήπεδο
«Είναι η μεγαλύτερη λύση. Συζητάμε και για το γήπεδο και ίσως τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία, να ξεκινήσει και ουσιαστικά. Δώσαμε γύρω στα 2,5 εκατομμύρια. Οσο γερνάει το γήπεδο θα έχει και περισσότερες οικονομικές διαιτησίες».

Για διαιτησία
«Αν εξαιρέσουμε τον τελευταίο μήνα ναι. Οταν μέσα σε μία νύχτα, εμείς είμαστε στο Λονδίνο και βλέπουμε μία διαιτησία που παίζει τον Ολυμπιακόκαι βγαίνουμε από τα ρούχα μας. Τρομοκρατούνται είναι φυσιολογικό. Η αγανάκτηση στα Γιάννενα υπήρχε από πριν αλλά περιμέναμε το παιχνίδι. Για τον Ολυμπιακό εκείνο το παιχνίδι που είχα παρακολουθήσει ήταν εξωφρενικό».

Για την εξυγίανση
«Επιβάλλεται να γίνει. Το λέει και η λέξη από μόνη της. Δε μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Γιατί θα μείνει η ομάδα εκτός Ευρώπης, θα υπάρξουν προσφυγές. Και αυτό που μας δίνει αισιοδοξία, είναι η είσοδος νέων παιδιών στην ομάδα».

Για τον αγωνιστικό στοχο
«Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Ανταγωνιστική ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και να πηγαίνει οσο το δυνατόν υψηλότερα στην Ευρώπη».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.